Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeVerenigingClubinfo

AH Sponsoractie was een succes!

{highslide type="img" url="club/0910/ah_actie/AHSponsoractie.jpg" width=85 captionText='AH Sponsoractie levert de club ruim 190 euro op. Alle deelnemers hartelijk dank voor hun steun.' }{/highslide}
Afgelopen dinsdag 15 december was de eindavond van de Albert Heijn Sponsoractie in het Westland. Alle deelnemende verenigingen hebben op deze avond het gespaarde sponsorbedrag uitgereikt gekregen van de heer Koornneef. Jullie hebben allemaal hard gespaard en totaal hebben we 1907 punten opgehaald!!!
Lees meer...

Tijdmeting bij schaatsen

Op 11 februari a.s. zal om 21:00 uur bij de VARA een programma worden uitgezonden over tijdmeting bij schaatsen.

Samantha Ende overleden

Samantha EndeOns jeugdlid Samantha Ende (12) is vanmiddag om 15.00 uur overleden. Vorige week vrijdag kwam ze tijdens de fietstraining in de sloot terecht. Het zuurstofgebrek dat ze daarbij opliep is haar fataal geworden. HVHW verliest in Samantha een heel vrolijke, positieve en gedreven schaatsster. In een nieuwsbrief worden de leden vanavond nader op de hoogte gebracht van bijzonderheden. Bij de trainingen van morgenavond wordt stilgestaan bij het overlijden van Samantha.

HVHW Nieuwjaarscreceptie

Op donderdag 11 januari zijn van 20:30-22:00 uur alle HVHW leden van harte uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie die op de Uithof wordt gehouden.
De exactie ruimte op de Uithof wordt nader bekend gesteld.

ALV woensdag 29 oktober 2014

Agenda Algemene Ledenvergadering HVHW

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 29 oktober 2014, aanvang 20:00.

Locatie: Kantine TRIAS, Jaap Edenweg 40, 2544 NL Den Haag. Inloop met koffie en thee vanaf 19:30.

Klik hier voor de agenda van de ALV

Clubinformatie

Inleiding
HardrijVereniging Den Haag Westland (HVHW) bestaat al 50 jaar. We hebben ruim 500 leden. De vereniging kent voor jong en oud, van pupillen tot en met masters diverse activiteiten op het ijs: langebaan schaatsen en shorttrack, marathon en in de zomer skaten. Er zijn groepen en trainingen voor zowel wedstrijdrijders als voor degenen die meer recreatief de schaatssport willen beoefenen. Er wordt op veel verschillende niveaus getraind. HVHW heeft daarbij een goed georganiseerde afdeling talentontwikkeling.

Voor informatie over lidmaatschap en de verschillende mogelijkheden bij HVHW kunt u contact opnemen met onze ledenadministratie, Petra Peters-van Cranenburgh, Rozentuin 88, 2272 XE Voorburg, tel 070- 387 3898 (21-23u, maar niet op donderdagavond), email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met een van de bestuursleden, klik hier voor hun contactgegevens.   

Onderstaande informatie richt zich in het bijzonder op langebaanschaatsen voor junioren en senioren. Voor de pupillen van 7 t/m 12 jaar (peildatum 30 juni voorafgaand aan het seizoen) is er een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., die verkrijgbaar is bij de ledenadministratie.  Ook voor shorttrack is er een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het ijstrainingseizoen loopt van omstreeks 1 oktober t/m 22 maart, ca 25 weken per seizoen. De laatste week van het seizoen is al jarenlang wedstrijdweek, met de zogenaamde recordwedstrijden.

HVHW heeft geen eigen ijstrainingsuren. Onder de paraplu van de KNSB zitten we met ca. 24 verenigingen verspreid over 9 verschillende trainingsuren op de 400m baan en 4 verschillende trainingsuren shorttrack op de binnenbaan.

De belangstelling voor het schaatsen is de laatste jaren enorm toegenomen. Het zal u dan ook niet verbazen dat er op de gunstigste trainingsuren schaarste aan abonnementen is. Door het beperkte aantal abonnementen per trainingsuur en omdat ook ons kader niet onuitputtelijk is, hebben we niet op elk uur voor iedereen een geschikte training. Daarnaast zijn er nog beperkende maatregelen van de KNSB voor nieuwe leden zonder schaatsverleden bij een KNSB club en bij toetreding 27 jaar of ouder zijn: niet alle trainingsuren zijn voor hen toegankelijk; abonnementen voor dinsdag en donderdag van 18.30-19.45u zijn niet beschikbaar.

Voor wie
Junioren en senioren vanaf 13 jaar, peildatum 30 juni voorafgaand aan het schaatsseizoen. Elementair schaatsonderwijs maakt geen deel uit van het trainingsaanbod van HVHW. Daarvoor is er te weinig ijs beschikbaar en zijn er niet voldoende trainers. Nieuwe leden dienen een redelijke schaatsvaardigheid te bezitten. Voor de jongste junioren zijn de eisen minder omvattend dan voor oudere junioren en senioren.

Om te kunnen vaststellen of een nieuw lid met succes kan worden ingedeeld op een van de vele ijstrainingsuren die HVHW kent, worden junioren en senioren beoordeeld op hun schaatsvaardigheid alvorens er definitief een trainingsabonnement voor hen wordt besteld bij de KNSB. Voor nieuwe leden met een redelijk aansprekend wedstrijdverleden bij een andere vereniging op de Uithof of elders,is dit niet nodig.

Wat is er nodig
Een paar goed passende schaatsen die goed zijn geslepen (niet alleen scherp maar ook de juiste ronding) en een paar handschoenen. Voor het overige gelden er geen 'kle-dingvoorschriften'. Volledigheidshalve zij nog vermeld dat bij Oomssport HVHW-trainingsjacks kunnen worden aangeschaft. Voor de aanschaf van een paar nieuwe schaatsen is het raadzaam naar een in schaatsartikelen gespecialiseerde winkel te gaan. Daar krijgt u deskundig advies. In het 'werkgebied' van HVHW kunnen met name de volgende gespecialiseerde winkels worden genoemd:
-van Tol, Voorstraat 58, Poeldijk en
-Oomssport, bij de Uithof,
Voor junioren kan ook de jaarlijkse ruilbeurs die HVHW in september organiseert, interessant zijn. Daarnaast hebben voornoemde winkels ook een (beperkt) aanbod van tweede-hands schaatsen.

Groepsindelingen
Hiervoor draagt de langebaancommissie van de vereniging zorg.
Trainingsgroepen worden zoveel mogelijk ingedeeld naar schaatsvaardigheid, snelheid en leeftijd. Er is niet op ieder uur voor iedereen een geschikte training. Jaarlijks wordt op de website na half juni, alle informatie gepubliceerd over de ijstrainingen van het seizoen dat komen gaat, waaronder een schema welke uren voor de diverse doelgroepen bestemd zijn.

Begeleiding
De groepen van ca 10-18 personen staan zoveel mogelijk onder leiding van KNSB gediplomeerde trainers en jeugdschaatsbegeleiders.

Tijden
Trainingen op de 400m baan:
- junioren t/m 18 jaar:
dinsdag, donderdag en vrijdag van 17.00-18.15u. Vrijdag de lichtste training, donderdag de zwaarste training en dinsdag ertussen in.
- (neo)senioren v.a. 19 jaar:
langebaan: maandag 18.10-19.15u, dinsdag en donderdag 17.00-18.15u en 18.30-19.45u (BEPERKTE MOGELIJKHEDEN), zaterdag 07.00-08.15u. Maandag is de lichtste training.
Marathon: maandag 21.15-23.00u, woendag 22.15-23.15u

Shorttracktrainingen:
- beginnende jonge junioren en pupillen: maandagavond ca 19:00u en woensdagmiddag ca 17:20u
- ouderen en gevorderde junioren: maandag 20.00-21.00 en woensdag 18.30-19.30u

Wedstrijden

Langebaan:
Iedereen wordt ingedeeld naar leeftijd en snelheid in een bepaalde wedstrijdklasse.
Elke wedstrijdperiode zijn een aantal klassen aan de beurt.
Wedstrijden worden verreden op zaterdagavond(20.30-23u), zondagmorgen (07.00 - 09.45u) en zondagavond (18.30-22.00u).

Marathon:
Regionale competitie in diverse categorieën
(dames, heren A, heren B en heren veteranen) voornamelijk op vrijdagavond vanaf ca 21.45u. Deelname aan de landelijke competitie is mogelijk voor degenen die in de regiocompetitie in de top meedraaien, en gaat dan pas het erop volgende seizoen in.

Shorttrack:
Regionale competitie. Voor degenen die voldoen aan de limiettijden, is deelname aan de landelijke competitie mogelijk. De wedstrijden worden in het weekend verreden op wisselende tijden en op diverse ijsbanen.
Nadere informatie op de website van HVHW. Op de subpagina met informatie voor komende schaatsseizoen, is een uitgebreid informatiestuk over de wedstrijden te vinden.

Zomertrainingen
Deze worden gehouden vanaf eind mei.
HVHW organiseert loop-, fiets- en skeelertrainingen.
Plaats van handeling: duinen, strand en wielerparcours.
De aanvang van de conditietrainingen wordt gepubliceerd elders op de website van de vereniging. (alleen in de zomer)

Kosten
Zie de informatie op de website onder lidmaatschap

Inschrijving/betaling
Inschrijven voor de ijstrainingen moet gebeuren in de periode eind juni – 5 augustus, met het daarvoor bestemde inschrijvingsformulier voor nieuwe leden. Uitstel mogelijk op aanvraag. Oude leden hebben recht van voorrang tot die datum en daarna is het 'voor zover de voorraad strekt'. De meest gevraagde uren waren problematisch (meer aanvragen dan beschikbare abonnementen), maar een nieuw lid met een redelijke schaatsvaardigheid dat plooibaar is in de keuze van de trainingsuren, dat zal wel lukken om een of meer abonnementen toegewezen te krijgen.
Voor de betaling ontvangt u een machtigingsformulier, waarmee de vereniging een keer per jaar de kosten samenhangend met het lidmaatschap en deelname en de ijstrainingen kan incasseren.

Verdere vragen
Deze kunt u stellen op onderstaande adressen.

Ledenadministratie HVHW:
Petra Peters-van Cranenburgh, Rozentuin 88, 2272 XE Voorburg, tel 070- 387 3898 (21-23u, maar niet op donderdagavond)
email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shorttrack:
Bert van Lobenstein, tel 06-39759010 ,  email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Club van 50

Wat is een club van 50?

Een club van 50 is een groep mensen die een bepaalde vereniging (in dit geval HVHW) een warm hart toedragen en daarvoor op vrijwillige basis per jaar een bedrag van €50,- doneren. De club van 50 organiseert daarvoor één of twee keer per jaar een gezellige bijeenkomst voor haar leden en eventuele aanhang of genodigden. Echter het grootste deel van de beschikbare gelden (± 80%) wordt op voorstel van de club van 50 aan projecten besteed die niet uit de normale begroting betaald kunnen worden. Daarbij kan je denken aan activiteiten voor de jeugd maar ook kan geld besteed worden voor andere doeleinden.[/tab]

Wie kunnen er lid zijn van de club van 50?

Uiteraard de leden en oud-leden van HVHW, maar ook ouders van (jeugd)leden en in het algemeen mensen die HVHW een warm hart toedragen. Verder worden de sponsors, wanneer ze boven een bepaald bedrag sponseren, automatisch lid.[/tab]

Wie bepaalt wat met het geld gebeurt?

Suggesties kunnen gedaan worden door leden van HVHW om een projekt of aanschaf van materiaal te ondersteunen. Deze suggesties worden door de “commissie” van de club van 50 besproken met het bestuur en/of de respectievelijke commissies in de vereniging waarbij een belangrijke stem is weggelegd voor een Comité van Aanbeveling, Dit comité wordt in het leven geroepen om een onafhankelijk advies te geven wat betreft gedane suggesties.

Hoe wordt het geld beheerd?

De gelden worden beheerd op een aparte rekening van HVHW door de commissie van de club van 50 en de penningmeester van de vereniging. De penningmeester ziet er alleen op toe dat de gelden goed worden beheerd en kan niet zonder voornoemd advies over gelden beschikken.


Hoe kan ik lid worden?

Je kunt lid worden door het elektronisch formulier in te vullen en te verzenden (het gaat naar Hans van Oosten). Op dit formulier kun je je naam, adresgegevens en een idee voor een leuke dag/avond opgeven.


De initiatiefnemers zijn de laatste oud voorzitters Ed de Moura Correia en Hans van Oosten alsmede Martin Ernst die zijn sporen heeft verdiend in de Shorttrack commissie van HVHW.

Update fietsongeluk jeugdlid

Ons jeugdlid dat afgelopen vrijdag tijdens de fietstraining een ongeluk kreeg maakt met haar ouders een zware tijd door. Afgelopen vrijdag belandde de pupil tijdens de fietstraining in de sloot, waarna ze moest worden gereanimeerd.  Lees meer...

Inschrijfformulieren 2012-2013

    Inschrijfformulieren online   

Combinoren

Voor kinderen, die nog niet zo goed kunnen schaatsen, worden soms "combinoren" aangeschaft. Dit zijn schaatsen, waarvan op de ijzers een schoen met een hoge harde plastic schacht is gemonteerd. Schoen en schacht zijn met een zachte voering bekleed. De harde kokers en de zachte voering zorgen ervoor, dat de schaatsen onder de benen gefixeerd blijven. Hierdoor belemmert de combinoor het kind om te leren schaatsen. Immers, een goede balans op de schaatsen zorgt ervoor, dat de schaatser recht op de schaatsen kan staan. Om dit aan te kunnen leren mogen de enkels niet worden gehinderd in de bewegingen.

Vergelijk het met het laten balanceren van een bezem-steel op je hand. In het begin houd je de steel met grote bewegingen staande. Na verloop van enige tijd worden de bewegingen steeds minder extreem. Uiteindelijk ziet een buitenstaander niet meer, dat de hand nog moeite moet doen om de bezemsteel overeind te houden. De minste valbeweging van de steel wordt gevoeld waarop onmiddellijk wordt gereageerd. Dit gebeurt ook wanneer een beginnend schaatser op gewone noren probeert te staan. In het begin zwikken de enkels enigszins door.

Na enige oefening zal de schaatser steeds sneller het zwikken corrigeren. Daar is nauwelijks kracht voor nodig. Een schaatser hoeft daarom geen sterke enkels te hebben. Met andere woorden, zogenaamd zwakke enkels zijn geen argument om op combinoren te schaatsen. Wanneer een kind "leert" schaatsen op combinoren, is het zoeken naar balans om recht de schaatsen te staan niet nodig. Immers de harde kokers en de zachte voe-ring zorgen ervoor, dat de schaatsen onder de benen gefixeerd blijven. Ook het maken van een scherpe en-kelhoek wordt door de kokers onmogelijk gemaakt.

Het grootste nadeel van het gebruik van combinoren door kinderen, die willen leren schaatsen is, dat wanneer het kind enige tijd heeft geschaatst op die combinoren, het in staat zal zijn wat snelheid te ontwikkelen. Hierdoor denkt het kind, dat het al aardig kan schaatsen. Dan wil het kind "echte" noren. Helaas betekent de overgang naar "echte" noren meestal, dat het kind weer helemaal opnieuw moet leren schaatsen omdat het absoluut nog niet recht op de schaatsen kan staan.

Advies Langebaan:
Wanneer het kind ouder is dan 7 jaar, zijn lage (toer)noren aan te bevelen. Van wezenlijk belang voor schaatsplezier is, dat de schaatsen goed passend zijn (vuistregel: ten minste één maat kleiner dan de schoen-maat). Geen schaatsen "op de groei" kopen (dikke sok-ken erin werkt niet).

Kinderen v/a 6 jaar leren bij HVHW spelenderwijs het schaatsen, waarna ze doorstromen naar een hoger niveau. Kinderen van 8 jaar en ouder adviseren wij eerst schaatslessen te nemen bij de schaatsschool, waarna instromen op niveau bij HVHW geen probleem is.

Advies Shorttrack:
Kinderen vanaf een jaar of 6 zijn van harte welkom bij de shorttrack. Kinderen met weinig snelheid kunnen prima uit de voeten op langebaanschaatsen. Naar mate het kind verder gevorderd raakt zal het de bochten niet meer goed kunnen houden en zijn zij aan shorttrackschaatsen toe. De shorttrackschaats is harder en iets hoger dan hoge/lage (toer)noren. Een andere belangrijke afwijking is de ronding van het ijzer. Deze is bij een shorttrackschaats veel ronder dan de langebaanschaats waarmee het eenvoudiger sturen is in de krappere bochten . Shorttrackschaatsen zijn per seizoen of voor proeflessen te huur. In de proeflesflyer is contactinformatie opgenomen. Daarnaast is divers shorttrack en langebaanmateriaal te koop bij  www.sebrasport.com , www.oomssport.nl

Pagina 1 van 2

HVHW Webwinkel clubkleding

HVHW Webwinkel clubkleding

schaatshelm hvhw1

schaatshelm hvhw1

 

flyerhvhw2015 small

4 Proeflessen

flyerhvhw2015 small

logo acs180


westland adviesgroep full

  

Logo BRINKQ 180

 

logo Valk Systemen 180

Twitter icon

Schaatstweets

Loading..

 twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

Redactie Loginsecretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms