Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu

Vacature secretaris bestuur

Vanwege het statutair aftreden in maart 2017 van de huidige secretaris zoekt het bestuur een nieuwe secretaris.

De secretaris vormt binnen het bestuur een belangrijk anker, onder andere door het bestuur te ondersteunen met praktische taken. Als bestuurslid ben je verder een belangrijke organisatorische kracht voor de vereniging: samen met de rest van het bestuur denk je na over wat de vereniging nodig heeft op korte en op lange termijn en wat daarvoor moet worden gedaan.

Lees meer...

Nieuwjaarsboodschap 2016

Vuurwerk

Beste HVHW-leden,  HVHW is een club, die veel organiseert om de uitoefening van onze hobby, hardrijden op de schaats / skate, mogelijk te maken. Als voorzitter wil ik hierbij namens het hele bestuur iedereen alvast hartelijk danken voor de inzet die tot op heden is geleverd om iedereen weer veel schaatsplezier te geven.

Lees meer...

ALV: woensdag 29 oktober 2014

De datum voor de Algemene Ledenvergadering is bekend:

Woensdag 29 oktober 2014 20:00, locatie: kantine van TRIAS. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:30. Agenda en stukken zullen op een later tijdstip aan iedereen worden rondgestuurd.

Bestuur stelt zich voor

Peter van Rijn, Voorzitter:

Voorzitter Peter van RijnMijn naam is Peter van Rijn en vanaf woensdag 26 november heeft de ALV mij gekozen tot voorzitter van de vereniging. Ik ben enthousiast en heb er veel zin om samen met alle betrokken vrijwilligers, die zich op welke manier dan ook inzetten voor de vereniging, een bijdrage te leveren aan deze mooie en bepalende schaatsvereniging in de regio Den Haag en Westland.

In het dagelijks leven ben ik vader van 2 kinderen (zoon Wesley 23 jaar) en Angelique (dochter 26 jaar). Zij is al geruime tijd lid van de vereniging, lid van de jeugdcommissie, actief schaatser en trainster van de jeugd samen met vele andere vrijwilligers. Door haar ben ik bekend met de vereniging en heb ik besloten mij hiervoor in te zetten. Om de dagelijkse kost te verdienen ben ik voor 4 dagen in de week overdag werkzaam als Docent Civiele techniek van de Hogeschool Rotterdam. In mijn vrije tijd besteed ik aandacht aan het maken van wijn op de volkstuin, fietsen en schaatsen tijdens de openingstijden van de uithof.

Daarnaast ben ik nog lid van Verdienste bij gymnastiekvereniging Donar. Bij deze vereniging ben ik nog steeds lid en ben ik ruim 30 jaar actief geweest in verschillende rollen, waaronder die van voorzitter.

De komende tijd zal ik mij zo veel mogelijk laten zien op en rond de schaatsbaan om zo met iedereen kennis te maken, afspraken met commissies te maken enzovoort om zo een goed beeld te krijgen van wat leeft en motiveert in de vereniging. Ik nodig daarom iedereen uit om vragen te stellen, suggesties te leveren en ideeën aan te leveren via het volgende emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Adriaan van Ooien a.i. Secretaris:

Fred van Geest, Penningmeester:

HVHW Bestuur

 
Peter van Rijn Voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vacant  Adriaan van Ooijen a.i. Secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fred van Geest Penningmeester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het bestuur stelt zich voor.  

Lid Worden

Neem contact op met Petra Peters-van Cranenburgh
2e secretaris/ledenadministratie
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 070- 387 ­3898 (graag tussen 21.00 en 23.00 uur, maar niet op donderdagavond)
Post: Rozentuin 88, 2272 XE Voorburg

Contact met HVHW?
secretaris  Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betalen?
Giro NL53INGB0001856228 t.n.v. Hardrijver. Den Haag-Westland

Commissies

Naam Portefeuille
Bestuur Technische Commissie - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
1. Kees d' Huy Voorzitter
2. Vacant Benno Dijkers a.i. Jeugdschaatsen
3. Jeroen Jong Langebaan
4. Bert van lobenstein Shorttrack
5. Henri Seelig Topsportgroep / Opleidingsgroep
6. Eva van Rheenen-Riemersma Inline Skaten & Multi-disciplinaire zaken
7. Leo Gardien Wedstrijdgroep
8. Chiel van Gorkum Adviseur
9. Peter van der Bos Adviseur
Technisch Begeleidingsteam (TBT)
Lars van der Zanden / Jelmer Scheffer On-ice coördinatie trainingsgroepen jeugdschaatsen
Maurice Jansen / Henri Seelig / Kees d’Huy. Talentontwikkeling en talentbegeleiding
Henri Seelig / Chiel van Gorkum Professionalisering en begeleiding Trainingen & Trainers
Leon Gardien / Jeroen Jong / Jolanda Voskamp Trainers Wedstrijdgroep
Jelly van der Werf / Kees d’Huy Trainers “Rookies” Talentengroep & HVHW Opleidingsgroep
Henri Seelig / Maurice Jansen Trainers Topsportgroep / tevens KNSB Zuid-Holland Talentengroep West

 

Langebaan Commissie -  emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jeroen Jong Voorzitter
Vacant Wedstrijdsport 
Vacant Breedtesport 
Vacant Marathon 

 

Jeugd Commissie  - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Benno Dijkers Voorzitter
Vacant Technische zaken, tevens Lid TC
Vacant Pupillen Interclub Competitie en Shorttrackzaken
Eva van Koningsbruggen & Angelique van Rijn Jeugdschaats evenementen
Lars van der Zanden & Jelmer Scheffer Technische zaken en schaatsvaardigheden

 

Shorttrack Commissie - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vacant,   Bert van Lobenstein (Iterim) Voorzitter en lid TC
Bianca Dalrymple Secretariaat
Harold Dalrymple Breedtesport
Niek Boersema Financiën
Bert van Lobenstein  Wedstrijdsecretaris inschrijvingen 
Bianca Dalrymple Communicatie / Kleding / Sponsoring / PR
Danny Eijsackers Hogerop Bokaal, Regiowedstrijden, Jeugdzaken

 

Skate Commissie - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Carolien van Geest
Voorzitter
Christiaan Abeelen
Lid skatecommissie
Hen Groenewegen
Lid skatecommissie
Shirley Jaarsma
Lid skatecommissie
Eva van Rheenen-Riemersma
Lid skatecommissie en lid TC

 

Web Commissie - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bert van Lobenstein Webmaster
Arno Laurman Webmaster
Gitte Kloek Content bestuur
Hidde Schouten / Shirley Jaarsma Content Skaten
Jolanda Voskamp Content Sponsoring

  

Sponsor Commissie - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jolanda Voskamp Voorzitter
Arno Kruijt Lid sponsorcommissie 

 

Marathon Commissie - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vacant Voorzitter

 

Wedstrijd Organisatie 
Petra Peters - van Cranenburgh     Langebaan (toerbeurten en CK jun/sen) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Corry Zwinkels-van der Knaap Langebaan (toerbeurten en CK jun/sen) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    .

Hogerop Bokaal Uitleg

De Hogerop Bokaal wordt aan het eind van het shorttrackseizoen uitgereikt aan de jeugdige rijder die gemeten over het hele seizoen de beste prestaties heeft geleverd. Per wedstrijd kun je punten verdienen door het verbeteren van je persoonlijke records of een hoge klassering. De pupil of junior-C rijder met de meeste punten wint de trofee. Je kan dus punten voor de Hogerop Bokaal verdienen door goed te presteren op de shorttrackwedstrijden waar je aan mee doet. Overal waar je aan de start verschijnt kan je voor de winst gaan en voor je HB punten!

Er is wel een maximum aan het aantal wedstrijden dat meetelt in het eindklassement. Niet iedereen kan namelijk aan even veel wedstrijden meedoen, bijvoorbeeld als je een bepaalde limiet nog niet hebt gehaald. Voor dit seizoen (2017-2018) is het maximum 14 wedstrijden. Heb je meer wedstrijden gereden, dan worden de wedstrijden waar je het minst gescoord hebt niet meegeteld.

Hoe krijg je punten voor de Hogerop Bokaal?

1) Punten voor de uitslagen (1-3 punten)
Als je als 1e 2e of 3e eindigt, dan kun je best goed schaatsen, en krijg je meteen 3, 2 of 1 punt(en). Hoef je verder niks voor te doen, maar het is wel moeilijk.
2) Punten voor je best doen (~ 0 -10 puntenl)
Je krijgt ook punten voor goed je best doen, ook al win je nog geen prijzen. Word je bijvoorbeeld meestal iedere keer 12e, en ineens gaat het turbogoed en je wordt 8e, dan krijg je daarvoor toch punten. En das toch eerlijk!
3) Recordpunten (max. 30 punten per afstand)
Als je gewoon superhard gaat dan rijd je vast wel eens een persoonlijk record. En daar krijg je altijd punten voor. Dus als het nog helemaal niet superhard gaat, maar wel steeds beter, dan verbeter jij ook je record en dan krijg jij ook punten. Dus gewoon iedere keer steeds harder rijden!

En als je het precies wilt weten lees dan het reglement.

Hogerop Bokaal reglement

Reglement Hogerop Bokaal 

 

Algemeen
1.
De Hogerop Bokaal wordt voor pupillen en junioren C bijgehouden, die deelnemen aan shorttrack wedstrijden 
2. Punten worden toegekend voor verbetering van een persoonlijk record en voor klassering op shorttrack wedstrijden.
3. Voorwaarde is dat de betreffende afstand ooit eerder is gereden. Er moet dus een record zijn dat verbeterd kan worden. De eerste keer dat je de afstand schaatst krijg je dus nog geen punten.
4. De rijder moet een geldige KNSB wedstrijdlicentie voor shorttrack hebben.

Persoonlijk record (hier zijn de meeste punten te scoren, max 90 punten per wedstrijd)
3. Om recordverbeteringen op verschillende afstanden gelijk te waarderen worden alle tijden omgerekend naar 500-meter tijden.
4. Een verbetering van een persoonlijk record (PR) levert per 1/10 seconde 1 punt op met een minimum van 10 en een maximum van 30 punten.
5. Punten voor een PR worden per evenement per rijder per afstand slechts één keer toegekend. De snelste tijd (het nieuwe PR) telt, waarbij de verbetering wordt gemeten ten opzichte van het oude PR.

Klassering
Punten kunnen worden verdiend voor een absolute en een relatieve klassering. Een absolute klassering is een eerste, tweede of derde plaats. Bij de relatieve klassering wordt de plaats in de eindrangschikking vergeleken met die bij de voorgaande wedstrijd van een competitie of met het totaal aantal deelnemers van een leeftijdscategorie op een aparte wedstrijd. Bij een hogere of een boven gemiddelde klassering worden punten toegekend. Hiermee kunnen ook minder goede rijders punten verdienen. Ook zij kunnen zich immers verbeteren!

    Absolute klassering (max 3 punten)
1. De eerste, tweede en derde plaats in de einduitslag (eindklassement) van een wedstrijd worden beloond met respectievelijk 3, 2 en 1 punten.
2. De voor het toekennen van punten gehanteerde categorieën zijn Junior C en Pupil 1, 2 of 3 (ofwel junior D, E of F), alle apart voor jongens en meisjes.
3. Als bij een evenement categorieën zijn samengevoegd (bijvoorbeeld als er in divisies wordt gereden), worden deze voor de puntentoekenning uitgesplitst naar de onder 2 genoemde categoreën. Als je in een hogere categorie dan je eigen leeftijdscategorie meedoet, telt de plaatsing in de categorie waarin je meedoet.

    Relatieve klassering (max punten afhankelijk van het aantal deelnemers)
1. Per plaats, die een rijder in een wedstrijd hoger eindigt dan de uitgangspositie (de klassering in de vorige wedstrijd), verdient hij/zij 1 punt. Negatieve punten worden niet toegekend.
2. Omdat veel wedstrijden onderling niet vergelijkbaar zijn wordt de relatieve klassering in de regel bepaald t.o.v. de vorige wedstrijd uit dezelfde competitie (ter beoordeling van de shorttrackcommissie). Voor de Hogerop Bokaal doen de volgende competities mee:

a. Nationale competitie KNSB Cup

b. Regio Competitie Regio West

c. Golden Sun in België en Nederland 

d. West Europese competitie Starclass

3. Voor wedstrijden van de competities van a, b, c en d is de uitgangspositie de 'positie' na de vorige wedstrijd van dezelfde competitie in het huidige seizoen.
4. Voor de eerste wedstrijd die een rijder in een seizoen rijdt binnen de competities van a, b, c of d en voor alle wedstrijden die daar buiten vallen wordt de uitgangspositie vastgesteld als de middelste plaats in het eindklassement in de categorie van de rijder. Dit komt neer op het aantal deelnemers plus 1 gedeeld door 2, eventueel naar boven afgerond.
Een HVHW-er, die in een veld van 10 deelnemers 4e wordt rijdt dus boven gemiddeld en verdient dan 2 punten. (10+1=11/2=5,5, gemiddelde wordt afgerond 6. Positief verschil met 4e plaats = 2)
5. De positie van een rijder na een wedstrijd is standaard de plaats waarop hij is geëindigd, m.d.v. dat deze numeriek maximaal 2 hoger of lager mag zijn dan de uitgangspositie.
Iemand die op positie 4 staat en een keer achttiende wordt, bijvoorbeeld door een val of diskwalificatie, gaat dus niet naar positie 18 maar zakt slechts naar de zesde plek als uitgangspositie voor de volgende wedstrijd.

Wedstrijden
- Primair ligt de focus voor pupillen op de Regiocompetitie aangevuld met de Golden Sun wedstrijden en zoveel mogelijk losse wedstrijden waar alle pupillen (ook zonder limiet) aan kunnen deelnemen.

- Primair ligt de focus voor junioren op de KNSB Cup, aangevuld met losse wedstrijden waar alle junioren aan mee kunnen doen (ook zonder limiet) en Star Class wedstrijden.

- Rijders maken zelf de keuze aan welke wedstrijden ze mee doen. Junioren die nog geen KNSB Cup mogen rijden kunnen in plaats daarvan meedoen met de Regio Competitie of andere wedstrijden kiezen waarop dan punten te verdienen zijn.

- Voor alle rijders / deelnemers aan de Hogerop Bokaal geldt een maximum aantal wedstrijden dat meetelt. Het maximum aantal is in de regel het aantal wedstrijden voor de categorie (zonder een limiet gereden te hebben) waarvoor de minste wedstrijden beschikbaar zijn. Het maximum en de wedstrijden die meetellen worden per seizoen door de shorttrackcommissie bepaald en bekend gemaakt.

- Wanneer een rijder aan meer wedstrijden meedoet dan het vastgestelde maximum voor dat seizoen, wordt het te veel gereden aantal wedstrijden aan het einde van het seizoen uit het klassement geschrapt voor deze rijder. De wedstrijden die worden geschrapt zijn de wedstrijden waarop de rijder het minste aantal punten heeft behaald. (Het heeft dus altijd zin om aan extra wedstrijden mee te bljven doen, om meer punten te halen dan op minder succesvolle wedstrijden.)

Verwerking resultaten
- Alleen wedstrijden waarvan de uitslagen gepubliceerd worden bij de KNSB, Shorttrackonline, de ISU of  HVHW worden verwerkt. Om punten toegekend te krijgen voor een gereden wedstrijd hoeft een rijder verder niets meer te doen.
- De verwerking van de punten wordt bloksgewijs uitgevoerd en gepubliceerd, dus niet na elke wedstrijd. 
- Om de spanning aan het einde van het seizoen op te voeren, wordt een paar wedstrijden voor de laatste wedstrijd in het seizoen de tussenstand niet meer gepubliceerd op de website. Dit wordt dan op de betreffende pagina vermeld.

 

DB & AB?

De afkorting DB staat voor dagelijks bestuur. Dit zijn de voorzitter, secretaris en penningmeester. Zij zorgen ervoor dat alles in de vereniging gaat zoals het moet gaan.
AB staat voor Algemeen Bestuur. In het AB zitten, naast het DB, de vertegenwoordigers van elke commissie. Binnen het algemeen bestuur wordt ervoor gezorgd dat de commissies hun doelen en activiteiten goed op elkaar hebben afgestemd.

AB-Vergaderdata:
Door nieuwe bestuur in te vullen

Agendapunten?
Ook jij mag ideeën en vergaderpunten aandragen!
Mail ze naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aankondiging Algemene Vergadering

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de Algemene Vergadering op woensdag 8 maart 2017, aanvang 20:00. Locatie: De Uithof, Jaap Eden zaal. Inloop met koffie en thee vanaf 19:30.

50logohvhw

4 Proeflessen

flyerhvhw2015 small

50 Jaar Agenda

19-02 Flevonice uitje
17-03 Reunie op de uithof
25-03 Mini 11-steden tocht
26-03 CK langebaan
02-04 CK Shorttrack
01-09 CK skaten + BBQ
            Presentatie
            50Jaar boek
23-09 Rondje Texel


logo acs180


westland adviesgroep full

  

Logo BRINKQ 180

 

logo Valk Systemen 180

Twitter icon

Schaatstweets

Loading..

 twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

Redactie Loginbanner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms