Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsBorrelen of bikkelen?

Borrelen of bikkelen?

De masters van HVHW hadden een keuze op dinsdagavond 6 januari: Een biertje en een inspirerende speech van de voorzitter op de nieuwjaarsreceptie in de behaaglijk warme bar van de Uithof? Of een wedstrijd van 5 kwartier in wind en regen?

Een schaatser kiest dan toch voor het laatste. Dus trokken de bikkels van de lange adem naar Biddinghuizen, voor de 3e wedstrijd om de Flevobokaal voor masters, een 5-delige competitie op Flevonice. Het halfduister en een temperatuur vlak boven het vriespunt gaven een mooi natuurijsgevoel, nog versterkt door een matige wind en een enkele regenbui. Het ijs was behoorlijk, maar de wind zorgde er voor dat vrijwel elke uitlooppoging gedoemd was te mislukken. Veel dappere pogingen strandden al snel en alleen in de laatste klasse wist een sterke kopgroep van 10 een voorsprong tot aan de finish te behouden.

Erik Nijland beet het spits af in de categorie 55+. Na 30 km kwam hij vlak na het peloton als 32e over de finish. Bij klasse 2, 40-54 jaar, moest er 40 km afgelegd worden. In deze klasse deden 4 HVHW-ers mee. Christiaan Abeelen, Hidde Schouten, Jeroen Ras en Floriaan Alfrink eindigden uiteindelijk op plaats 12, 13, 27 en 43. In klasse 1 (top M1, 45 km) zaten veel rijders die twee dagen daarvoor nog het NK hadden gereden en ook deze wedstrijd werd gewonnen door de kersverse Nederlands kampioen. In een wedstrijd die aanzienlijk sneller verliep dan de andere, werd Paul Robijn 16e.

De volgende wedstrijd in Biddinghuizen is het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) op zaterdag 17 januari. Inschrijven kan nog! 

bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords