Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsOpen Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen 2015

Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen 2015

ONK2015Dit jaar vond het Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen voor Masters voor het eerst plaats op Flevonice. Dat is weliswaar een kunstijsbaan, maar blootgesteld aan wind en weer, met alle risico's van dien: vóór de wedstrijd was het weer zo slecht dat de baan een hele week gesloten was. Reden voor zenuwachtige Appjes 'gaat het wel door?'. Pas een dag voor de wedstrijd lukte het de ijsmakers een goede vloer neer te leggen. Op de dag zelf was het schitterend schaatsweer: 's ochtends een laagje ijs op de sloten, een uitbundig schijnende zon en weinig wind. Nu was er eens geen reden tot klagen.
 
 's Ochtends vroeg propten 5 masters zich dus in een Golf: Paul Robijn, Hidde Schouten, Jeroen Ras, Christaan Abeelen en Marco Tiller (YVL), de laatste twee nog wat stram van hun wedstrijd de avond ervoor. Ambities variëren: 'top-10', 'beter dan vorig jaar', 'uitrijden', 'niet laatste'. Onderweg 2 keer plaspauze; wedstrijdzenuwen? We kwamen ruim op tijd aan om de voorgaande leeftijdscategorie te zien finishen. Als dan het Wilhelmus gespeeld wordt voor de huldiging, realiseer je je toch ineens dat je meedoet aan een nationaal kampioenschap. Dat maak je niet elke dag mee. Om 12.30 klonk het startschot, voor een afstand van ruim 42 kilometer, de echte marathonafstand. Dat zijn 17 rondes. De 1e bocht chaotisch, als zo'n 75 schaatsers allemaal een goede positie willen hebben op de smalle baan. Meteen een goed tempo en al na een paar rondes de eerste scheuren in het peloton. Als je dan achterop raakt komen ook de twijfels: Haal ik het wel? Waarom heb ik het hele rondje tegenwind? Ik ga uitstappen! Dan kijk je om je heen en zie je nog meer vermoeide gezichten en dan ga je toch maar weer door. De pijn in de benen en de rug neemt toe, maar tegelijkertijd tikken ook de rondes langzaam weg. Tot je je realiseert dat je er bijna bent. En dan kom je toch over de streep. Tijd voor een schouderklopje, een douche en chocomel. Goed, niemand van ons kwam in de buurt van het podium, maar we zijn wel weer een mooie ervaring rijker en vol ambitie voor volgende wedstrijden.
 
Volledige uitslagen en een videoverslag op www.masterskating.nl

50logohvhw

50 Jaar Agenda

19-02 Flevonice uitje
17-03 Reunie op de uithof
25-03 Mini 11-steden tocht
26-03 CK langebaan
02-04 CK Shorttrack
01-09 CK skaten + BBQ
            Presentatie
            50Jaar boek
23-09 Rondje Texel


logo acs180


westland adviesgroep full

  

Logo BRINKQ 180

 

logo Valk Systemen 180

Redactie Loginbakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords