Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClubinfoReunie HVHW 50 jaar

Gehandicaptendag 2013

Thumbnail image

Dinsdag 26 maart een dag als geen ander op de uithof........ of nee vandaag niet, er hangt iets in de lucht. Het is opmerkelijk druk bij Oomssport geen gewone klandizie.  Grote mensen met kleine maten schaatsen, zichtbaar niet voor zich zelf. Even later rijdt er een kleurrijke bus het Uithof terrein op. Wat blijkt, het is vandaag de 2e gehandicaptendag die HVHW organiseert. Uit de bus en nog wat kleinere busjes stappen 25 kinderen en bijna net zoveel ouders/begeleiders.  Vanuit Oomssport komt er ook beweging. Trainers en leden gaan met de door Oomssport gesponsorde schaatsen naar de kinderen die inmiddels het schaatscentrum zijn binnengekomen. Terwijl de schaatsen worden ondergebonden krijgen de kinderen een KPN muts en wanten uitgereikt zodat zij die ochtend het minder koud zullen hebben.

Al snel begeven de eerste kinderen zich op ijs. Een enkeling kan zonder ondersteuning schaatsen, uiteraard met begeleider. Anderen maken gebruiken van de schaatsrekjes, eigen meegenomen sleeën of de aanwezige stoelen. Andere kinderen gaan weer met hun rolstoel het ijs op. Vandaag mag dat want vandaag gelden de normale ijsregels niet. In het begin zijn de kinderen onwennig een enkeling vindt het eng maar uiteindelijk gaat iedereen het ijs op. Soms breekt de twijfel uit en willen ze van het ijs om nog geen minuut later er weer op te willen. Al snel krijgt de glimlach op de gezichtjes de overhand en krijgt een enkeling zelf praatjes. Ronduit prachtig om te zien.

Uiteraard worden de kinderen die zelf actief bezig zijn snel moe. Logisch, ga er maar aanstaan waarschijnlijk nooit eerder geschaatst en dan aan een stuk bezig zijn. Gelukkig kan er hier en daar wat afgewisseld worden en zij die echt niet meer kunnen,  gaan iets eerder het ijs af. Na een uur is het voor iedereen voorbij. Nog even verzamelen voor de groepsfoto en dan de schaatsen uit. Even later keert de rust terug in de hal. Jammer, maar volgend jaar doen we het natuurlijk weer. 

 

Foto's van deze dag zijn te bekijken via dropbox

 

 

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords