Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClubinfo400m baan weer open (29 oktober)

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015

Hoewel het voorjaar nadert, hebben we nog een maand de tijd voor een hoop schaatsplezier. En één van de evenementen die nog op het programma staan zijn de Clubkampioenschappen 2015 van onze vereniging HVHW! Voor alle leden, groot en klein, jong en oud, langebaner en shorttracker, een mooie gelegenheid om nog een mooie prijs in de wacht te slepen.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015

Net als in de voorgaande twee jaren zal ook dit jaar zal het COMBI-clubkampioenschap georganiseerd worden in herinnering van Samantha Ende. Zij was een clubgenootje van ons, die toen ze slechts 12 jaar oud was en in de kracht van haar leven, door een tragisch ongeval in de zomer van 2012 bij een training is komen te overlijden. Jaarlijks wordt de Samantha Ende Bokaal aan de Combi Clubkampioenen van de pupillen uitgereikt. Met deze bokaal willen we Samantha blijvend eren en herinneren.

Wat is het Clubkampioenschap?
Bij de Clubkampioenschappen wordt gestreden om de prijzen in een langebaanwedstrijd en een shorttrackwedstrijd. In beide wedstrijden kunnen apart prijzen worden gewonnen. Je kan dus clubkampioen langebaan worden of clubkampioen shorttrack in je eigen leeftijdscategorie. Het is voor iedereen mogelijk om met alleen de langebaanwedstrijd mee te doen of met alleen de shorttrackwedstrijd of met allebei.

Voor de pupillen is het allerleukste om aan allebei mee te doen! Dan strijd je namelijk mee om het Combi Clubkampioenschap. Er wordt dan van beide wedstrijden een gecombineerd algemeen klassement opgemaakt over alleen de rijders die aan beide wedstrijden deelnemen. De winnaars van dat klassement in de verschillende shorttrack leeftijdscategorieën (zie onder) worden Combi Clubkampioen en ontvangen een speciaal ontworpen medaille. De winnaars bij de Pupillen 1 jongens en Pupillen 1 meisjes, de leeftijdscategorie van Samantha Ende, winnen de Samantha Ende Bokaal. Om met het Combi Clubkampioenschap mee te doen moet je dus pupil zijn en aan beide wedstrijden deelnemen.

Het Clubkampioenschap Langebaan
Het Clubkampioenschap Langebaan wordt gehouden op de 400 baan van de Uithof, op:
-       Pupillen: vrijdagmiddag 27 maart van 17:00 tot 19:15
-       Junioren t/m Masters: vrijdagavond 27 maart van 19.30 tot 23.00

De volgende afstanden zullen worden verreden (onder voorbehoud, afhankelijk van het aantal deelnemers):

Pupillen E en F 2 keer 100m
Pupillen C en D 100m en 300m
Pupillen A en B 100 m en 500m
Junioren B en C 500 m en 1000m
Junioren A t/m Masters 500 m en 1500m

Een extra onderdeel van de langebaanwedstrijd voor de pupillen is de massastart. Dit onderdeel telt niet mee in de uitslag van het Clubkampioenschap Langebaan en dus ook niet voor het Combi Clubkampioenschap. Alle pupillen die deelnemen aan het Clubkampioenschap Langebaan worden automatisch ingeschreven voor een startgroep:

Startgroep 1 Pupillen E en F 2 ronden
Startgroep 2 Pupillen C en D 3 ronden
Startgroep 3 Pupillen A en B 4 ronden

 

Het Clubkampioenschap Shorttrack
Het Clubkampioenschap Shorttrack is een wedstrijd op de shorttrackbaan in de ijshockeyhal van de Uithof, voor alle leeftijden tegelijk, op zondagmorgen 22 maart van 9.00 tot 12.00. 

Afhankelijk van de beschikbare tijd en het aantal deelnemers worden 2 of 3 afstanden per categorie verreden:

Categorie shorttrack Is gelijk aan langebaancategorie: Afstanden:
Pupillen 3 Pupillen E en F 222m en 333m
Pupillen 2 Pupillen C en D 222m, 333m, 444m of 500m
Pupillen 1 Pupillen A en B 333m, 500m, 777m of 1000m
Junioren C t/m Masters Junioren C t/m Masters 500m, 777m, 1000m of 1500m

Iedereen die lid is van HVHW kan meedoen aan deze wedstrijd. En ook al volg je (nog) geen shorttracktrainingen, dan mag je toch aan de shorttrackwedstrijd meedoen. Ook de allerkleinsten kunnen prima meedoen. Als je pupil bent kan je dus altijd ook aan het Combi Clubkampioenschap meedoen. Daarnaast kunnen ook rijders van andere verenigingen die meetrainen op een trainingsuur shorttrack op de Uithof meedoen met deze shorttrackwedstrijd. Het eindklassement van het Clubkampioenschap Shorttrack van HVHW wordt echter opgemaakt over alleen de deelnemende rijders van HVHW. Voor wie dit niet zelf heeft zorgt de HVHW voor de benodigde helmen en knie beschermers. Zorg zelf voor goede scherpe schaatsen (geen klapschaatsen) en goede handschoenen. 

De inschrijving voor het Clubkampioenschap Langebaan op vrijdag 27 maart is gesloten.

Voor de langebaan wedstrijd moeten de pupillen zich melden en en rugnummer ophalen tussen 16.35 en 16.50 uur. Wees op tijd aanwezig!

 

 

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords