Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClubinfoVerslag Club van 50 evenement

Verslag Club van 50 evenement

{highslide type="img" url="club/0910/cv50/IMG_9096.jpg" width=120 captionText=' ' }{/highslide}
Familiebedrijven van klein tot groot
De leden van de club van 50 HVHW maakten zich 4 oktober op voor een fietstocht door het Westland en Delfland langs (naar wat bleek) een drietal familiebedrijven.

Van het Woudt ging het eerst met gezwinde spoed naar Maarel Orchids in Maasdijk. Jolanda Voskamp van het bedrijf Interco en Margôt Barendse namens Maarel Orchids ontvingen ons daar voor een video-uitleg met rondleiding. 

{highslide type="img" url="club/0910/cv50/IMG_9105.jpg" width=120 captionText=' ' }{/highslide}
Jolanda, zelf actief met marathon wedstrijdschaatsen, levert vanuit Interco plastic potten waar de orchideeplanten in opgroeien. Deze potten zijn voorzien van speciale inkepingen en gaten waardoor het bodemklimaat voor de plantgroei optimaal is. De potten worden machinaal met een speciale mal gemaakt. De crux is het maken en onderhouden van de mal. Jolanda’s man is de expert die die kunst verstaat.

Ronald (de teler bij Maarel Orchids) leerde ons dat orchideeën gekloond aankomen bij Maarel en daarna minstens een jaar worden opgekweekt tot volwassen planten. Dat vereist een zuiver klimaat zonder verontreinigingen en ziektes. Het was niet zo vreemd dat spinnen goed gedijden in de kas. Zij vreten op natuurlijke wijze allerlei ongedierte.

{highslide type="img" url="club/0910/cv50/IMG_9081.jpg" width=120 captionText=' ' }{/highslide}
Deze nieuwe locatie van Maarel Orchids is met een oppervlakte van 75.000 m² een gigantisch bedrijf met de meest moderne tuinbouwtechniek. Alle planten zijn gedurende de teelt terug te vinden en worden via transportbanden vervoerd. Dat alles bestuurd door een geavanceerd automatiseringssysteem. Toch wil de teler zo veel mogelijk met zijn vingers aan de plant en ander handwerk is het “poten” van de orchidee langs een stok. We mochten een kijkje nemen in de machinekamer en stonden versteld van de enorme “kachel” waarmee de lucht werd geconditioneerd op de juiste (27 gr C) temperatuur en stroom werd teruggeleverd aan het net.

{highslide type="img" url="club/0910/cv50/04102009272.jpg" width=120 captionText=' ' }{/highslide}
Tijd om weer in beweging te komen. Via Maasland en Vlaardingen met prachtige vergezichten in het Delfland arriveerden wij op de Delflandhoeve. Alex Kemps en Ine Geraeds hebben deze boerderij, vlakbij het Zweth ten zuiden van Delft, een recreatieve bestemming gegeven.  Wij maakten een kanotochtje over de “machinesloot”  en de nabij gelegen kreken in het gebied van het Abtswoudse Bos. Daarna was het heerlijk toeven op het terras in de najaarszon. We kwamen tot de slotsom dat het ook een ideale stek moet zijn om ’s winters de schaatsen onder te binden.

{highslide type="img" url="club/0910/cv50/IMG_9119.jpg" width=120 captionText=' ' }{/highslide}
{highslide type="img" url="club/0910/cv50/IMG_9121.jpg" width=120 captionText=' ' }{/highslide}
Tenslotte reden we terug naar het Woudt. Het was een inspirerende dag met veel wetenswaardigheden en leuke gesprekken. En ook niet onbelangrijk: we hebben onze pot weer gespekt!


Ellen van Toor en Hans van Oosten

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords