Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanClubkampioenschap Langebaan 2007

Trainingskamp TopSportGroep (TSG)

groepsfoto

Weken, eigenlijk zelfs maanden, voorbereiding gingen eraan vooraf, spullen waren allemaal gepakt, vervoer geregeld en iedereen had er weer super zin in!!! Eindelijk was het dan zo ver, de dag dat de TopSportGroep (TSG) naar Enschede vertrok voor het jaarlijkse trainingskamp!

 

De afgelopen twee jaar verbleef de groep in het Borghuis in Losser. Dit jaar was er gekozen voor een nieuwe accommodatie, de Pol in Buurse. De groep van in totaal 22 man was verdeeld over drie mooie huisjes. Één huisje diende als ‘hoofdhuis’. In dit huis werd gekookt en in de middag en avond plofte iedereen in deze woonkamer neer.

Om mee te beginnen, door de vele voorbereidingen van Henri, Hans, Jeroen (trainers) en Arenda (dé teammanager) is het gehele trainingskamp top verlopen!! :) De TopSportGroep wil jullie super bedanken voor al jullie inzet, gezelligheid, motivatie, doorzettingsvermogen, liefde en tijd!!!

Op maandagochtend stond iedereen met zijn of haar (ietwat vele) bagage op de parkeerplaats van Trias. De aanhanger was die zondag al klaargemaakt voor vertrek (Carl en Jay bedankt!) en Halbe zou voor het vervoer van de aanhanger zorgen (Halbe ook bedankt!). Na een gezellige reis kon het uitpakken beginnen en ging iedereen zich snel klaarmaken voor de eerste ijstraining! In de avond was je vrij om je eigen tijd in te delen. Helaas moest een deel ook aan huiswerk beginnen, maar als je met een groep werkt, is dat altijd makkelijker ;)
Dinsdag was voor ons een speciale dag! Na ons eerste ontbijt samen verplaatsten we naar de baan, want daar stond ons een leuke en leerzame training te wachten: training van Bart Veldkamp! We zijn aan de slag gegaan met (voor de groep) nieuwe oefeningen. Na ruim anderhalf uur moesten we helaas van het ijs af! Daarna werd er even tijd gemaakt voor de nodige foto’s en warme chocolademelk. In de middag was er voor een deel van de groep core stability training bij Feikje (ook dit jaar is het weer gelukt om dit te regelen, bedankt Feikje!). Het andere deel van de groep werkte een fietstraining af. Net zoals op maandag hadden we in de avond de mogelijkheid om iets voor jezelf te doen of juist gezellig wat een groepje.

Woensdags na het (steeds gezelliger wordende) ontbijt vertrok de groep weer richting de baan. Met de training van dinsdag nog in gedachten, gingen we druk aan de slag met de opwarming, specifieker, met oefeningen van Bart. Gedurende het hele kamp, en natuurlijk ook nu, zijn deze oefeningen een belangrijk onderdeel van onze training. Ook op deze woensdag bestond de tweede training uit fietsen of core stability, alleen nu waren de groepen omgedraaid. In de avond stond er, na het heerlijke avondeten, een eigen beeldvorming van de schaatstechniek op het programma. We werden in groepjes verdeeld en kregen de tijd om binnen de groep na te denken en te discussiëren over onze techniek, en wat wij hier van verwachten, of graag zouden willen zien. Grappig om te zien hoe de groepen toch tot hele andere punten komen, of, nog opvallender, tot een hele andere manier van formuleren! De trainers kunnen weer met onze punten aan de slag ;)

Op donderdagochtend weer een ijstraining , smiddags geen training gepland. Een deel van de groep heeft zich vermaakt in Enschede, het andere deel van de groep nam een kijkje in Haaksbergen. Aan het eind van de middag besloot een aardig grote groep om een soort speurtocht te doen met een GPS. Het resultaat, je naam bij het eindpunt opschrijven, was helaas niet wat er werd verwacht….. ;)
In de avond bevond een groot deel van de groep zich voor de tv om een documentaire te kijken over Freddy Mercury. Er hing een gezellig sfeertje!

Op vrijdag Jay was jarig, dus iedereen was al vroeg uit de veren om het kamphuis te versieren. Vervolgens werd Jay uit zijn huisje gehaald, jaja, geblinddoekt, en naar het ontbijt gebracht. Na een cadeautjes-sessie en een mooi verjaardagslied werd de dag voortgezet. Na het ontbijt stond de dagelijkse ijstraining weer op het programma en in de middag een fietstraining, met allemaal korte sprintjes. Deze avond stond er weer iets op het programma: eigen beeldvorming van de wedstrijd. Dit ging op dezelfde manier als op woensdag, alleen dit keer werd er nagedacht over de voorbereiding van de wedstrijd en de wedstrijd zelf. Ook wat je na de wedstrijd belangrijk vond, zou aan de orde komen. Daarna vertrok iedereen weer op tijd naar bed.

maaltijdBij het ontbijt op zaterdag hadden de trainers een leuke, en verrassende, mededeling. We waren ingeschreven om op zaterdagavond een wedstrijd te rijden in Enschede! De dag zou dan ook in het teken staan van deze wedstrijd. Op het ijs deed iedereen zijn of haar wedstrijdvoorbereiding. Na de training snel naar huis, waar we een lekkere maaltijd voorgeschoteld kregen!! Gedurende de hele week kwam er super en heerlijk eten op tafel. Dit beviel de groep erg goed! Arenda (en Barbara), heel erg bedankt voor de lekkere en goede maaltijden!! Iedereen kwam met plezier aan tafel!! Na de maaltijd op deze zaterdag was er tijd om te rusten, voor te bereiden, slijpen, huiswerk, of wat je graag wilde doen. De pupillenwedstrijd begon al vroeg in de avond, dus toen de junioren aan het infietsen waren, vertrokken zij richting de baan. Met nieuwe pr’s en een goed gevoel hebben zij het trainingskamp super afgesloten! Daarna waren de junioren aan de beurt. Ook bij hen de nodige
pr’s! Na de wedstrijd voor de laatste keer richting De Pol, waar we nog een tijdje gezellig hebben nagepraat.

Zondag was de dag van de terugreis…helaas! Na het ‘uitslapen’ en het ontbijt was iedereen alweer druk in de weer. Tassen en koffers inpakken, aanhanger volladen, auto’s vullen, de laatste restjes eten verdelen en schoonmaken. Rond een uurtje of half 12 was alles gereed voor vertrek! Om het trainingskamp nog even gezellig met zijn allen af te sluiten, verzamelden we binnen voor onze laatste maaltijd: pannenkoeken! En natuurlijk, daarbij kon de pannenkoekenwedstrijd niet ontbreken. Voor
sommigen is gebleken dat de starthouding van de pannenkoekenwedstrijd beter werkt dan de echte schaatsstarthouding…… :)
Moe, vol en voldaan vertrok de TSG richting de Uithof en rond kwart voor 4 was iedereen weer veilig terug!

We hebben echt een super gaaf trainingskamp gehad, met goede, lekkere trainingen, een mooie accommodatie, een erg gezellige groep, met veel lol, héérlijk eten en top ijs! Dit was niet mogelijk geweest zonder de enorme inzet van onze trainers Henri. Jeroen en Hans, die bij alles voor ons klaarstonden, onze teammanager en kok Arenda, hulp(kok) Barbara, Bart Veldkamp, Feikje, en niet te vergeten natuurlijk:

DE KAMP-SPONSORS
Kaasspecialist Loosduinen (kaas/vleeswaren)
Witsenburg(oliën/sappen/jam)
Van Kester Weijs (snoeptomaatjes)
Kwekerij Overgaag (paprika’s)
Trostomatenkwekerij Marcel van den Berg (trostomaten)
Margôt Barendse (jam/compote)
Opa van der Knaap (druiven)
Jeroen Jong (uien)

We hebben er heerlijk van gegeten; super bedankt namens ons allemaal!!!
Eva van den Born

sponsorsTSG

 

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords