Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanMYLAPS ervaring

Goede resultaten selectiewedstrijd NK allround voor junioren C

Thumbnail imageZaterdag 12 januari werd op de ijsbaan in Breda de eerste selectiewedstrijd gereden voor junioren C. De 42 snelste schaatssters en de 33 snelste schaatsers (14-15 jr) uit de provincies Noord- en Zuid Holland, Utrecht, Brabant, Zeeland en Limburg troffen elkaar op de 500 en 1500 meter om de eerste startbewijzen te verdelen voor het NK Allround.

 

De concurrentie is groot en iedereen wil zich graag rechtstreeks plaatsen voor het NK. Tijdens de kwalificatiewedstrijd rijden de deelneem(st)ers onder gelijke omstandigheden waardoor het een onderlinge krachtmeting wordt met soms verrassende uitslagen. Zaterdagavond was dat ook het geval en veel rijders kwamen door de zware omstandigheden niet in de buurt van hun beste tijden.

 

Thumbnail imageNa de 500 meter staat Dominique 39e, Anna op de 20e, Laura op de 5e en Louis op de 10e plaats. De spanning is bij de rijd(st)ers groot; er zijn wat valse starts geweest. Bij 2x vals lig je er uit en zijn je kwalificatiekansen verkeken. Bij de jongens zijn hierdoor al 2 deelnemers gediskwalificeerd. Ook Laura maakt een valste start op de 1500 meter. Gelukkig gaat de 2e start wel goed maar nu gaat haar tegenstandster direct na de start onderuit waarna Laura haar 1500 alleen afmaakt. Dominique wist zich als eerstejaars C keurig te plaatsen voor de regioselectie maar moet zich nu gewonnen geven in dit selectiegeweld. Anna weet dat ze, na haar 500, met de 1500 nog een paar plaatsen moet stijgen in het klassement om zicht te houden op NK kwalificatie. Anna rijdt een solide rit en wint van haar tegenstandster. Louis laat zich op de 1500 verleiden tot een rechtstreeks duel met zijn tegenstander. Deze is alleen nog net een maatje te groot en hierdoor verliest hij uiteindelijk tijd. Nu is het spannend en afwachten hoe het puntenklassement eruit ziet. Laura eindigt uiteindelijk als 5e en plaatst zich rechtstreeks voor het NK. Anna legt beslag op de 18e plaats en bemachtigd hiermee een ticket voor de landelijke selectiewedstrijd. Louis, junior C1, plaatst zich met een mooie 9e plaats in het eindklassement eveneens voor de landelijke. Voor Dominique geen landelijke maar was het een mooie ervaring die ze meeneemt naar volgend jaar.

Thumbnail image Thumbnail image

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords