Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanDione Voskamp wint NK-supersprint, Steffie Wubben 2e

Dione Voskamp wint NK-supersprint, Steffie Wubben 2e

Thumbnail imageHet zou een spannende dag worden op zaterdag 2 februari op de Uithof. Vorig jaar wist Dione Voskamp in Tilburg de titel Nederlands kampioen super sprint te bemachtigen en dit jaar stond ze bij de B-junioren als 1e geplaatst voor dit kampioenschap op thuis baan de Uithof.De Uithof had er van alles aan gedaan om het tot een prachtig evenement te maken. Een hele grote groep vrijwilligers afkomstig uit de regio verenigingen, het gewest Zuid-Holland en natuurlijk de KNSB deden hun uiterste best om het toernooi perfect te laten verlopen. Met name bij de 100 m waren er wat 1e valse starten maar het is ook zo spannend voor de kinderen. Dione had tijdens de 1e 100 m ook te maken met valse start van haar tegenstandsters dus voorzichtigheid was noodzakelijk voor de 2e start.. maar het ging goed.. met een 11,11 opende ze het toernooi geweldig. Ook de 2e omloop met 11,14 bracht haar stevig in het zadel voor de titel. Maar je weet nooit er moet 4 keer foutloos gereden worden dus voor de 3e afstand een 300 in de binnenbaan was ze volledig opscherp. Dit resulteerde in het cadeautje van de dag een baanrecord van 26,43. Wat een geweldig moment.!! De 4e afstand moest ze natuurlijk nog rijden maar ook die reed ze in 26,87. Wat een 2e plek op de 3e m betekende maar dat gaf niets. De titel was binnen en het feestje kon beginnen.

Achternichtje Jutta Leerdam uit ’s Gravenzande deed het ook boven verwachting. Met een persoonlijk record op de 2e 100 m in 11,45 kwam voor Jutta de 3e plaats bij de C-junioren in zicht. Jutta is een meisje met fantastischer allround capaciteiten dus voor haar zou de 300 m haar mogelijkheden geven de 3e plek vast te houden. Met 27, 24 en 27,19 gebeurd dat inderdaad en Jutta behaald hiermee haar eerste landelijke medaille.

Vanaf 18.00 uur staat achternichtje Steffi Wubben aan de start bij de Pure sprint voor A junioren. En ja hoor ook Steffi maakt het waar. Na een 11,14 rijdt ze een perfect 300 m in 26,34. De A- junioren sluiten af met een 500 m en die rijdt Steffi in 41,94. Wat een geweldige dag voor de schaatsers van HVHW en de familie van de drie snelle meiden.

Zaterdag en zondag staat het NK allround voor de junioren op de agenda. Wederom ligt de organisatie bij de Uithof dus we kunnen weer snel ijs verwachten en wellicht wat baanrecords. De wedstrijden starten beide dagen tussen 9.00 en 10.00 in de ochtend, dus vindt je het leuk om de Nederlandse jeugd top bezig te zien, kom dan allemaal gezellig kijken.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords