Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanLansingerland Rabobank Pupillen Interclub

Lansingerland Rabobank Pupillen Interclub

{highslide type="img" url="langebaan/0809/interclub_lansingerland.jpg" width=200 captionText='Lansingerland Rabobank Pupillen Interclub'}{/highslide}
Verslag Lansingerland Rabobank Pupillen Interclub
zaterdag 31 januari 2009 in de Silverdome in Zoetermeer
Bron: Jelle de Beer

Een team van 6 HVHW pupillen heeft zaterdagochtend vroeg (6.15 uur verzamelen voor een gezamenlijke warming-up is nog steeds vroeg, ja) deelgenomen aan de door schaatsvereniging Lansingerland georganiseerde pupillen interclub voor de categorieën pup D, C en B in de Silverdome te Zoetermeer.

Toen we aankwamen was alles nog dicht en de schaatsbaan pikkedonker en we vroegen ons vertwijfeld af of het wel doorging en of we ons anders misschien in datum hadden vergist.

Gelukkig liep het parkeerterrein na een tiental minuten langzaam vol en wisten we dat we goed zaten en gewoon vroege vogels waren.

Buiten vroor het, dus snel naar binnen om onder leiding van Daan van Assen en Timo de Beer aan de warmingup te beginnen, in de tussentijd kon ik de startlijsten, vaantjes en marathonbeennummers ophalen bij de wedstrijdleiding.

HVHW deelnemers bij de meisjes: HVHW deelnemers bij de jongens:
pup D: Dominique de Beer pup D: Sebas Hajer
pup C: Laura van der Lans pup C: Marijn van der Born
pup B: Dione Voskamp pup B: Damien Kolfoort

Om 7.00 uur werd er gestart met de 8 deelnemende verenigingen, iedere categorie zou in de 1e omloop 1 ronde met wissel rijden, dat betekende op deze 250 mtr baan dat er aan de overzijde van de baan zou worden gewisseld en dat de startlijn tevens finishlijn is.

Dit was even spannend want de meesten hadden nog nooit een wedstrijd met baanwissel gereden of gestart in een kwartet met bijbehorend kleur bandje om de rechter bovenarm.
Gelukkig hadden wij de baanwissels vooraf op papier goed voorbereid en werd op het ijs alles in goede banen geleid door Timo en Daan, dit werd nog belangrijker bij de 2e omloop waar de C en B pupillen 2 rondes zouden rijden en er dus 2x van baan moest worden gewisseld.
Ook de binnenboarding op deze ijsbaan, die het zicht op de bocht belemmerd, was voor de meesten in het begin even wennen.

De wedstrijden verliepen vlot achter elkaar dankzij de uitstekende organisatie van Lansingerland en onze pupillen reden naar mooie sportieve prestaties.
Soms had je te maken met sterke tegenstanders in je categorie (Marijn en Damien) of met kortstondig verdriet (Laura had koppositie op de marathon in haar categorie maar kwam ten val maar wist zich toch nog terug te knokken in de wedstrijd).
Er werd door een ieder uitstekend geschaatst wat uiteindelijk resulteerde in 3x goud
( 2x Dominique, 1x Laura), 1x zilver (Dione) en 1x brons (Sebas), met als teamprestatie het winnen van de team-bokaal die hoort bij de 2e plaats met maar 1 puntje verschil met het team van Lansingerland die als 1e eindigden.

Na afloop van de baanwedstrijden werd er voor iedere categorie nog een marathon verreden die door Dominique in haar categorie overtuigend werd gewonnen.

We kunnen terugkijken op een uitstekend georganiseerd toernooi, een geweldige teamprestatie en een super leuke schaatsochtend, met dank aan de enthousiaste ouders aan de kant en de ijsbegeleiding van Daan en Timo.

klik hier voor de uitslagen van de ritten
klik hier voor de uitslagen van de marathon
klik hier voor de uitslagen van de clubs
klik hier voor de foto-slideshow van de uitreiking:
en nog meer foto’s

JdB

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords