Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanSteffi Wubben en Cas van Trierum naar NK Allround

Trainingskamp 2014, Top Sport Groep en Opleidings Groep.

 

Thumbnail image

met meer dan 180 foto's.

en 'n klein filmpje

Eindelijk was het dan zover, iedereen had er al weken naar uitgekeken!

‘Het trainingskamp’

Ver van te voren werd er ’n avond georganiseerd, trainers en ouders kwamen bij Roel de Bakker en daar werd gebrainstormd betreffende het hoe, wat en ...waar!

Waarover ging het zo al?

O.a. het vervoer van fietsen, indeling auto’s,  hoe laat er zou worden vertrokken op de dag suprême, indeling kamers en niet onbelangrijk  h e t    e t e n !

Misschien dat er nog wat sponsors door de ouders gevonden konden worden want men zegt wel dat ’n kinderhand gauw gevuld is ....... maar bij deze kindermondjes is het wel even wat anders! Daar gaan werkelijk ‘karrevrachten’ aan voedsel naar binnen, bodemloze putten leken het soms maar dat zegt natuurlijk ook veel over de koks en de intensieve trainingen door de trainers opgelegd en uitgedokterd!

Aan de sponsoren heeft het niet gelegen want wat er allemaal verstouwd werd bij vertrek wil je niet weten!

Grote zakken met uien, pakjes met sausen, aardappels, komkommers, tomaten, aubergines, andijvie, onbespoten appels, peen, jam, kaas teveel om op te noemen ’n buurtwinkel was er niets bij.

Ik weet wel dat er ’n behoorlijke middenklas auto voor heeft moeten rijden om alles op het bungalowpark ‘Ferien Ressort Bad Bentheim’, net over de grens bij Enschede, te krijgen!

Mariëlle had geloof ik heel de Loosduinse middenstand aangeschreven en de familie van Wijk heeft zeker twee weken op ’n houtje moeten bijten, want wat zij allemaal uit hun privé tuin hadden meegenomen!

Wat verder opviel met het inpakken bij de Uithof was dat ’n gedeelte van de fietsen werden vervoerd in ’n paarden trailer! ’n Slimme en praktische oplossing waar aardig wat van die lichte tweewielertjes in gingen. De vader van Leon, Peter Feijen stelde deze trailer ter beschikking waarbij ook nog de rit van en naar Bad Bentheim, klasse! Verder nog drie  fietsen op de drager van Maurice en het hele ‘circus’ kon vertrekken.

Eén kwartiermaker  (Hans van Vooren) was al vooruit gegaan met drie meiden van de O.G. in zijn wagen nl. Eline, Emma en Georgina! Waarbij het me verwonderde dat Hans zonder barstende ‘koppijn’ in Duitsland is aangekomen met drie van die kwetterende ‘parkieten’ achter in zijn auto! Of had hij van te voren watjes in zijn oren gepropt?

Tegen de avond was iedereen in Bad Bentheim aangekomen en alles kon uitgepakt worden, het werd  hoog tijd om de bedden op te gaan maken en de ‘koppies’ ter ruste te leggen. Zodat de volgende morgen fris, fruitig en vrolijk aan de eerste training van deze intensieve week kon worden begonnen.

Attachment-1

Voor wat het eten betreft heeft Hans van Voorden de eerste twee dagen de scepter in deze 4 sterren keuken gezwaaid, waar in het weekend verandering in kwam en Hans vanaf die dag ondersteund werd door Mariëlle Knijnenburg, samen hebben zij al die hongerige ‘bekkies’ van goed maar vooral gezond eten voorzien!

Dit was ook aan de reacties van de groep te merken, zij hadden allemaal heerlijk gegeten deze week en klachten daarover waren ook niet op het enquête formulier te vinden!

’n Dikke pluim van de groep dan ook voor deze twee ‘super vier sterren koks’.  Schijf van Vijf

Over dat gezonde eten heeft Feikje Kok zelfs ’n hele avond gevuld en hierover aan de groep voorlichting gegeven waarbij de schijf van vijf bij ’n ieder goed is blijven hangen! En dat was ook de bedoeling!

Ook heeft zij de Corstability voor haar rekening genomen.

Daar ‘schrijver dezes’ niet zelf alles van dichtbij heeft meegemaakt is er aan de deelnemers gevraagd wat ervaringen of hilarische stukjes  op papier te zetten.

Wat is er nou niet mooier dit uit de mond (schrift) van de deelnemers zelf te horen.

Hier wat van hun reacties die zij natuurlijk als de besten kunnen verwoorden.

-------------------

De reis

Na een rit van 2,5 uur kwamen we ’s avonds aan in Bad Bentheim waar we werden verrast door een mooie foto collage van de afgelopen zomertrainingen, gemaakt door Hans. Dit was al een leuk begin. Daarna gingen we ons huisje verkennen: een mooi groot huis, met 3 badkamers (+ sauna) , 4 slaapkamers & een grote woonkamer met een lange eettafel. Nadat alle koffers waren uitgepakt werd er nog even wat gedronken & maakte iedereen zich klaar om te gaan slapen.

Zaterdag Ochtend 

Deze ochtend was een van de weinige ochtenden om uit te slapen dus werd daar door de meesten volop gebruik van gemaakt. Daarna gingen we ontbijten (helaas de enige maaltijd dat er nog Nutella was, want daarna werd die niet meer gekocht!). Toen iedereen uitgegeten was, was er nog even tijd om de schaatstas in te pakken. Daarna vertrokken we naar Enschede voor de eerste schaatstraining van dit trainingskamp. Er stond een duurtraining op het schema. Henri riep al na het eerste rondje: het ijs is geweldig!

MTH 0866en dat was het inderdaad. Na een beetje ijsgewenning stond iedereen te genieten en werd er volop getraind. Toen de training was afgelopen gingen we weer terug naar het huisje om te lunchen. We kregen de tijd om even te relaxen (met harde muziek & veel geklets). Waarna we met de fietstraining begonnen. Het parcours was wel even schikken, met racefietsen over mountainbike paden met plassen, zand en gaten in het wegdek. Gelukkig was dit de laatste keer van dit parcours en reden we de volgende dag een heerlijk rondje (met asfalt). Na de fietstraining werd er gebruik gemaakt van de sauna en kon je even badderen. Daarna was er tijd om te relaxen en gingen we eten. Maar niet zo maar eten…. Hans had samen met zijn schoonmoeder van 84 heerlijke soepen gemaakt (bedankt Oma!) Na het eten werd er opgeruimd en hadden we vervolgens tijd voor ons zelf. Om 10 uur moesten we van ome Henri, ome Maurice & ome Jeroen ons klaar gaan maken om te gaan slapen en om half 11 moest het stil zijn. Tenminste…. jammer genoeg  was er 1 ding niet stil…. Het brand alarm dat om half 3 ’s nachts afging. Gelukkig wist Maurice op professionele wijze er een eind aan te maken, hij rukte gewoon de deksel eraf. Daarna kon er weer verder geslapen worden.

Zondag ochtend

Ook zondag ochtend mochten we langer uitslapen, behalve voor de gene die corvee hadden. Er werd ontbeten waarna we weer richting Enschede gingen voor een ijstraining. Bij terugkomst was inmiddels ook Mariëlle gearriveerd, om samen met Hans voor ons te koken. Na het eten gingen we de nieuwe (geweldige) route fietsen. De route ging door de polder richting een kasteel waar een helling was die we 10x op moesten sprinten. Jammer genoeg kwam het met bakken uit de hemel en kwam iedereen ‘zeik nat’ terug. ’s Avonds hebben we ook nog fijn in de ballenbak gespeeld.

IMG 7845

De rest van de week bestond uit:

Maandag:  Dubbele schaatstraining, 2e uur en 'n 3 km geschaatst.

Dinsdag: Schaatstraining, Corstability en zwemmen. Gelijk na de training zijn we gaan zwemmen waarbij de glijbaan en het warme bubbelbad onze favoriet waren.

Woensdag: Schaatstraining en SHOPPEN! (en Mac Donalds sssstt....!) De dames hadden genoeg gekocht om de auto’s te vullen. Na het shoppen moesten Jordy en Sanne een training verzorgen, maar zij wisten niet dat de trainers ons de opdracht  hadden gegeven om er een ‘zooitje’ van te maken, waardoor er grappige situaties ontstonden.

Donderdag: De laatste schaats en fietstraining (:-)) en natuurlijk de verjaardag van Max waarbij we heerlijke appeltaart aten. Deze avond werd ook besteed aan het inpakken van de koffers  omdat we de volgende ochtend om 10 uur het huisje uit moesten.

Zoals altijd komt aan alle leuke dingen een eind….

Daarom wil ik ook iedereen bedanken die van deze week een succes hebben gemaakt.

Henri, Maurice, Jeroen & Feikje, bedankt voor alle trainingen

Hans, bedankt voor de organisatie, foto’s, het koken en voor je schoonmoeder die overheerlijke soep heeft gemaakt.

Mariëlle bedankt voor het koken en de sponsor.IMG 7856

Marwil, bedankt voor de foto’s.

Peter, bedankt voor het vervoeren van onze fietsen.

Alle ouders en opa, bedankt voor jullie bijdrage.

Tsg en Og, bedankt voor de super gezellige week,

we hebben veel gelachen en veel geleerd.

Bedankt & tot volgend jaar!!

 

Groetjes, 

Dominique.

------------

Hallo allemaal,

ik heb een klein verhaaltje geschreven over mijn belevenissen afgelopen week voor op de website. 

Mijn verhaaltje:

Ik vond het een hele gezellige week, we hebben heel veel gedaan en heel veel getraind. De eerste dagen waren vooral duur trainingen. De laatste twee dagen hebben we veel op de bochten geoefend. Het eten was heel lekker en heel verschillend. 's Avonds hadden we tijd om huiswerk te maken of om iets voor ons zelf te doen. 

Ik vond de fietstochten ook verrassend leuk. We hebben 3 fietstochten gemaakt. De eerste was een tocht van 30 km. De tweede was ook 30 km, maar hierbij gingen we naar een heuvel om een paar keer de heuvel op en af te gaan. De derde tocht was 25 km waarbij we aan het eind weer de heuvel op gingen. 

xxIMG 8044

Het allerleukste vond ik het enorme springkussen midden op de ijsbaan,  waar we na iedere training  met z'n allen op gingen. 

 

Groetjes, 

Emma Mousset.

 ------------

Hallo,

Nou ik vond het echt super leuk en leerzaam!IMG 7967

Het allerleukst was de schaatstraining in de ochtend,

het ijs vond ik echt super lekker rijden en glijden.

Ik heb me ook goed vermaakt met Demi, Eline ,

Emma en Dominique.

Ik heb ook weer wat nieuws geleerd over voeding en

nog veel meer dingen..

Wat ik zelf het leukst vond was dat ik met Eline en Emma elke avond in bad ging en dat we dan liedjes

gingen zingen.

Het was echt een geslaagde week.

 

Groet, 

Georgie  : )

 ------------

Hallo iedereen,

Even ‘n paar kleine anecdotes van mij:

Op een avond kwamen er kinderen langs de deuren voor Halloween.

Wij als topsporters hadden natuurlijk geen snoep voor de kleintjes in de aanbieding. Toen kwam ik op het idee om de grote hoeveelheid snoeptomaatjes te verkleinen en een deel van deze overheerlijke tomaatjes te geven aan de kinderen.

Sommigen waren heel dankbaar en anderen liepen teleurgesteld weg waarbij ze zeiden geen tomaten te lusten. Henri zat toen op het toilet en kwam naar buiten, waarbij hij zag dat er nog 1 klein kindje aan de deur stond en vroeg wat die moest en zei toen optieften.

De pikante grapjes in de heren kleedkamer met de trainers waren ook heel leuk en het verhaal van Jeroen als taxichauffeur aan tafel over een jongen genaamd Pim die van meisjes met lang blond haar, grote borsten en rode lingerie hield.

Altijd gekke bekken trekken tijdens de trainingIMG 7900

zodra er een camera in de buurt was, was ook

een dagelijkse bezigheid.

Maar uiteraard werd er ook serieus gedaan en

keihard getraind.

Dit waren ‘n paar anecdotes van mij.

 

Groetjes,

Leon Feijen.

------------ 

Hallo allemaal,

van mij hier wat belevingen van het kamp 2014 op de mooie IJsbaan Twente en onze twee super huisjes in het Duitse Bad Bentheim. (goede keuze door de vader van Eline)  

Wij, Sanne, Dominique en ik zelf, zijn vanaf de Uithof bij Maurice in de auto vertrokken met op zijn trekhaak nog drie fietsen. De achterbak zat ook prop vol. Na ‘n rit die voor mij lang genoeg geduurd had (ben niet zo'n autorijder) kwamen we aan in Bad Bentheim, Duitsland.

IMG 8090

 

Een mooi maar wel groot park met prachtige Bungalow's. We hebben iedere dag heel veel getraind en dat vond ik heel leuk! Schaatsen, fietsen (ook in de regen) Corestabillety geweldig. Met fietsen heb ik een lekke band gehad!!  Vooral de eerste dagen hebben we hard getraind en ook erg hard gereden. Mijn Oma en Opa zijn ook twee keer komen kijken en dat vond ik best leuk. Opa maakt dan altijd foto's van het schaatsen. we hadden woensdag een vrije middag en zijn toen naar Enschede geweest. Ik heb eigenlijk aan alles veel plezier gehad en van deze sportieve week erg genoten en weer veel geleerd.

 

 

Kokkies, heeeeeerlijk !

Trainers, top !

IJskwaliteit, goed !

Voorlichting-voeding, geweldig !

Huisjes, pikko-bello !

Sfeer, super top !

Vervoer, luxieus !

Weer naar huis gaan,  !

 

Iedereen super bedankt,

Demi Exterkate.

------------

 Hay,

Enschede 2014 was voor mij een superweek, en ik denk ook zeker voor de rest van de groep. Voor mij was het de eerste keer dat ik met de HVHW opleiding- en topsport groep op schaatskamp meeging. Ik vertrok op vrijdagmiddag rond een uur of drie samen met Emma en Georgie naar het vakantiepark Bad Bentheim, net over de grens in Duitsland. De auto was naast de drie racefietsen volgeladen met bagage en allerlei gesponsorde producten (iedereen bedankt hiervoor). Vrijdag avond kwam ook de rest van de trainingsgroep aan en hebben we direct de kamers ingedeeld. Zaterdag ochtend vertrokken we direct naar Enschede waar de eerste schaatstraining op het programma stond.

IMG 7982

Ikzelf zat in de opleidingsgroep met Niels, David, Emma en Georgie. Na de warming-up had trainer Jeroen al een pittige duur training op het super ijs van Enschede op het programma staan. In de middag hadden we een fietstraining op het programma. Trainer Henri van de topsportgroep had van te voren al een ‘mooie’ fietsronde uitgestippeld. Maar fietsen in Duitsland was toch even anders dan in Nederland. Op een gegeven moment ging het geasfalteerde fietspad over in een bospad en was een mountainbike geen overbodige luxe geweest. Gelukkig vonden we daarna wel een mooie fietsroute en konden daarmee de dag mooi afsluiten. Ook de rest van de week was erg leuk, we hebben hele leuke en intensieve schaatstrainingen gedaan, en konden hierdoor onze techniek verbeteren. Tenslotte wil ik alle trainers (Jeroen, Henri, Maurice en Feikje) en begeleiders (Marielle en Hans) bedanken voor deze trainingsweek. We hopen allemaal op een mooi schaatsjaar en veel persoonlijke records.

Eline van Voorden.

 

 

Zo, ‘onze’ hele HVHW familie heeft hier kunnen lezen hoe het reilen en zeilen op dit trainingskamp onze sporters/sters is vergaan, de verslagen van de deelnemers/sters (erg enthausiast) spreken voor zich.

Wat  uiteraard ‘n groot compliment voor trainers en koks is.

IMG 7990kopie

 

zie de foto's (180) van deze dagen hier, klik!

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords