Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaan

Een coach op zondagmorgen

De zondagochtend begint eigenlijk al zaterdagavond. Even de startlijst van internet plukken (www.knsbgewestzh.nl via www.hvhw.nl schaatslinks en schaatsorganisaties). Overzetten in een Word-document en alle HVHW-junioren (startnummers beginnen met DH42 of met DH48) met geel markeren. Er staan er zes op voor ritten over 2 afstanden (500m en 700m). De eerste start in rit 24.
Om kwart voor zes loopt de wekker af. De kat wil en krijgt eten. Wassen, ontbijten, tandenpoetsen en naar de schaatsbaan.

Het regent zacht als ik om vijf voor zeven parkeer. Op de baan wordt de tijdwaarnemingsapparatuur geïnstalleerd en worden de laatste blokjes gelegd. Achter de jurykamer worden de officiële startlijsten uitgeprint; ik kan er een meenemen. Lopend langs de eerste tribunes zie ik Maaike en Yoram zitten. Alle anderen zitten op de tribune na de krabbelbaan (wel zo gezellig).

Ik mis Nina en Claudia en zie tot mijn verrassing Joyce en Linne. In de kleedkamer even de officiële startlijst checken: rit 2 vermeldt Lara. Die rijdt nu dus. Helaas gemist. Schaatsen aan en de baan op.
In de gaten houden of “mijn rijders” tijdig naar de hulpstarter gaan. Yoram en Jay rijden tegen elkaar. Het is leuker wanneer HVHW-rijders niet in dezelfde rit zitten. Dan kunnen beide genoeg aandacht krijgen. De ene organiserende vereniging houdt daar wel rekening mee, de andere niet. De club van vandaag dus niet.

Na rit 22 wordt de baan verzorgd. Jay en Yoram komen in rit 24 aan de start.
Yoram is wat traag weg, Jay gaat lekker fel. In de hele ronde dieselt Yoram stevig door en loopt in op Jay. Allebei onder de 49 seconden, dus beiden onder de limiet voor Junioren C2. Proficiat!
Voor rit 35 gaat Joyce  naar de start. Ze staat niet helemaal stil en krijgt een valse start. De tweede keer gaat prima. Ook Joyce rijdt een goede tijd onder de limiet voor junioren C2. Goed gedaan!
In rit 36 opent Maaike redelijk. Haar tijd is slechts 0,04 seconden onder haar beste seizoentijd. Nog geen promotie dus. De volgende keer gaat het lukken!

Dan is het even wachten tot Linne in rit 54 alles uit de kast rijdt. De eerste 500m tijd is gemaakt.
Marit doet hetzelfde in rit 57 (zelfs nog 0,18 seconden sneller). Na de baanverzorging en het verplaatsen van de start voor de 700m rijdt Lara een prima tijd. Helaas promoveer je niet op de tijden van de 700m. Deze afstand is heel goed voor het wennen aan het rijden van een wat langere afstand (1000m is nog net wat te lang) en voor het opdoen van wedstrijdervaring.

In rit 82 strijden Yoram en Jay weer tegen elkaar. Nu is Jay Yoram iets te snel af. Twee vette PR’s zijn het resultaat. In de ritten 93 en 94 rijden Joyce en Maaike ook hartstikke goed. Maaike rijdt zelfs ruim 5 seconden van haar vorige tijd af. Een welverdiende PR!

In de laatste ritten geven Linne en Marit aan welke tijden zij bij de volgende wedstrijden gaan verbeteren.
Linne mag de blokjes van de baan schuiven en ik doe mijn schaatsen uit. Mede dankzij de koffie van de vader van Jay was het een geslaagde abonnementhouderswedstrijd van het Gewest Zuid-Holland.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords