Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanClubkampioenschap Langebaan HVHW: zondag 29 maart 2015

Anna en Dominique de besten in Zoetermeer

{highslide type="img" url="langebaan/0910/interclubYVZ/Foto 3 Interclub YVZ.jpg" width=120 captionText="Van links naar rechts Daan, coach Arno, Dominique, Nikita, Anna en Nick. Kay was elders in de Silverdome alweer aan het shorttracken. Hun gezamenlijke verrichtingen waren goed voor de vierde plaats in het teamklassement."}{/highslide}
Het was waarachtig het vroege opstaan en het ploegen door de versgevallen sneeuw waard. De interclubwedstrijd van YVZ in Zoetermeer op zaterdag 30 januari was voor HVHW een succes. Zeker bij de dames. Het grootste gat met de concurrentie sloeg B-pupil Anna Wester. Ze moest in haar eerste race even wennen aan het krappe en ongewoon korte baantje (250 meter) van de Silverdome. Anna verloor haar rit, maar die ging wel tegen de C-juniore die uiteindelijk derde in haar categorie zou worden.

{highslide type="img" url="langebaan/0910/interclubYVZ/Foto1 Anna Interclub YVZ.jpg" width=120 captionText="Anna Wester was zowel in het klassement over 250 en 500 meter als op de marathon de snelste bij de B-pupillen."}{/highslide}
Na een voor haar gevoel matige start en een 'niet zo lekkere' rit over 250 meter-baan had Anna toch veruit de snelste tijd: 29.70 seconden, bijna 2 volle seconden sneller dan de nummer 2.
In Anna's tweede rit over 500 meter had coach Arno Kruijt het ook niet al te lastig. Anna had het formaat van de baan al beter in benen en hoofd. In de laatste bocht wurmde ze zich naast en ietsje voorbij haar tegenstandster, alweer een C-juniore. Met haar tijd van 55.20 seconden was ze bijna 7 seconden sneller dan de rest van de B-pupillen. Gevolg een dikke eerste plek.  Bij de marathon zette Anna na de opwarmronde de versnelling meteen iets hoger en daarmee was ze de rest van het veld kwijt. Vijf doorkomsten lang reed ze met een 'big smile' op het gezicht rond. Ze lapte en passant een paar tegenstandsters en finishte uiteindelijk met driekwart ronde voorsprong op het trio dat vocht om de tweede, derde en vierde plek.

{highslide type="img" url="langebaan/0910/interclubYVZ/Foto 2 Dominique Interclub YVZ.jpg" width=120 captionText="C-pupil Dominique de Beer haalde twee keer goud door het klassement over twee afstanden te winnen en daarna ook in de marathon als eerste te finishen."}{/highslide}
De overmacht van Dominique de Beer was iets minder groot dan die van Anna, maar ze was deze ochtend onbetwist de beste C-pupil. Haar eerste rit over 250 meter – tegen een A-pupil - verloor ze weliswaar, maar met haar 31.10 secopnden was ze een volle seconde sneller dan de nummer 2 in haar categorie. Van die seconde bleef na de 500 meter 0,7 seconde over. Dominique kwam in exact 1.00.00 over de streep, waar de snelste rijdster van YVZ er 59.70 seconde voor nodig had.
Daarmee won Dominique het klassement, waarna ze in de marathon duidelijk maakte onbetwist de beste dame bij de B-pupillen van deze dag te zijn. Direct vanaf de start ontsnapte ze aan het gedrang, bouwde haar voorsprong geleidelijk uit, lapte een paar dames en won met een halve ronde voorsprong op de nummer 2.

De derde dame die de HVHW-kleuren verdedigde – Nikia Nowotny – bezorgde zichzelf in haar eerste rit over 250 meter een portie zelfvertrouwen. Tegen een jongens A-pupil vocht ze, na een matige start, een spannende strijd uit. Ze won nipt in 28,90 seconde, wat achteraf de snelste tijd in haar categorie bleek.
De halve seconde marge die ze daarmee voor haar tweede rit over 500 meter had, was net niet genoeg voor de eerste plek in het klassement. Met haar 58.20 seconde kwam ze 0.7 seconde tekort voor goud. In de marathon erna over zes ronden kreeg Nikita meteen te maken met een hoog tempo, maar bleef ze stug doorbijten. Vrijwel de gehele race reed ze gelijk op met een groepje van vier en ze eindigde uiteindelijk verdienstelijk als vierde.
Arno had meer, maar dankbaar werk aan de drie deelnemende jongens, die stuk voor op elk van hun drie wedstrijden alles uit de kast haalden.

Het meeste succes had Nick van Keulen bij de C-pupillen. In zijn eerste rit over 250 meter moest hij nog genoegen nemen met een derde plek, maar duidelijk was dat er meer in zat. Zijn tijd van 34.20 seconde was maar eentiende langzamer dan die van de nummer 2 en drietiende van de nummer 1, beiden van thuisclub YVZ. Met de rest van het veld gaapte een gat van 3 seconden of meer. Het zou dus gaan tussen HVHW'er Nick en het Zoetermeerse duo.
De tweede rit over 500 meter bracht heel duidelijk de verschillen tussen deze drie heren naar voren. Nick reed naar een knappe 1.05.60. Dat was goed voor de tweede tijd op die afstand, want de snelste YVZ'er uit de eerste rit was met 1.01.80 bijna vier seconden sneller en duidelijk de beste C-pupil van deze dag. Belangrijker was dat Nick tweeenhalve seconde sneller was dan de nummer 2 van de eerste rit. En dus was het zilver voor Nick.

Kay Huisman – eigenlijk B-pupil – had de eer om te mogen invallen als A-pupil. En hij deed het met verve. Omdat hij geen noteringen heeft in de Sara-lijst was hij voor zijn ritten ingedeeld bij een C-pupil. Zonder de steun van een echte tegenstander reed hij in zijn 250 meter naar 29.10 seconde. Dat was in het geweld van de A-jongens de tweede tijd. Dat beloofde dus wat voor de 500 meter. 
In de eindrangschikking werd Kay vierde en dat had ook derde kunnen zijn. Bij zijn start reed hij – zoals de speaker het omschreef – 'de stukken uit het ijs' , maar tien a twintig meter voor de finish moest hij vol in de remmen. Kay had een rijder uit de vorige rit ingehaald en zag - ondanks zijn ervaring als shorttracker – geen ruimte om die op het krappe baanje te passeren. Zijn tijd van 58.00 viel daardoor wat tegen en hij kwam uiteindelijk 1.60 seconde te kort voor brons.
Kay had zich inmiddels al opgeladen voor de marathon over zes ronden en ook nu ging hij allerminst ten onder tussen de grotere jongens. Vanaf de start gingen de vijf in hoog tempo rond. Kay koos voor de eerste rondes de beschutte vijfde stek, om in de op een na laatste ronde met een tussensprint te proberen een plekje op te schuiven. Dat lukte even, maar het kostte te veel kracht, waardoor hij vlak achter de nummer 4 finishte.

Daan van Lit miste bij de C-junioren 2.5 seconde voor brons in het klassement. Zijn 250 meter was in 26.90 goed voor een vierde plek, maar hij hield zicht op het podium, want de nummers 2 en 3 hadden maar een voorsprong van 0.6 en 0.4 seconde. In de 500 meter, die hij reed in 50.50, wist Daan die niet in te lopen. Sterker: de nummer 3 en hij reden exact dezelfde tijd, waardoor Daan op 0.4 seconde van het podium bleef.
In de marathon gaf Daan meteen zijn visitekaartje af door de eerste drie rondes brutaal de kop te nemen. Toen drie man vervolgens uit zijn slipstream kwamen, bleek dat zijn batterij al iets leger was dan die van zijn belagers. Hij zette nog wel aan, maar kon de tempoversnelling niet meer volgen en finishte uiteindelijk als vijfde.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords