Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanRintje Dijkstra wint zilver bij NK Kortebaan

Rintje Dijkstra wint zilver bij NK Kortebaan

NK Kortebaan Rintje DijkstraRintje Dijkstra verraste zondag 27 februari vriend en vijand door het zilver te pakken tijdens het NK Kortebaan voor C-junioren. Op het ijs van het winderige en regenachtige Biddinghuizen kwam Rintje in de finale 0,60 seconde tekort op Nederlands kampioen Jelle van Klink maar bleef hij de nummer 3, Wesley Dijs, met 0,28 seconde voor.

Thumbnail imageRintje startte het toernooi sterk door in de kwalificatie over 2 maal 160 meter de (gedeeld) tweede totaaltijd neer te zetten. In de tweede ronde met 12 deelnemers, wederom over 2 maal 160 meter, reed Rintje een goede eerste 160 meter, maar was de concurrentie toegenomen. Met een zeer goede tweede 160 meter stelde Rintje uiteindelijk zijn finaleplek (beste 4 rijders) zeker, zij het nipt met slechts 0,04 seconde op de eerste achtervolger. In de finale over 3 maal 160 meter (de vier finalisten rijden ieder eenmaal tegen elkaar) reed Rintje bijzonder constant. In de eerste rit verloor hij met klein verschil van Jelle van Klink, die uiteindelijk al zijn ritten winnend afsloot. In de daaropvolgende ritten klopte Rintje zijn directe tegenstander souverein.NK Kortebaan Rintje Dijkstra

Rintje is dit seizoen opgenomen in de Topsport Groep van trainers Henri Seelig en Jeroen Jong. In dit seizoen waarin Rintje voor het eerst met een behoorlijke trainingsomvang traint, mag deze zilveren medaille als een heel bijzondere prestatie worden bestempeld. Het geeft iets weer van de mogelijkheden van dit schaatstalent.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords