Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu

Trainingskamp Enschede succesvol verlopen!

Trainingskamp EnschedeVan 17 tot en met 23 oktober verbleven maar liefst 30 HVHW schaatsers en 9 begeleiders in de omgeving van Enschede voor het inmiddels jaarlijkse herfst-trainingskamp. Het kamp met ijs- en droogtrainingen, workshops en tijd om te leren en te ontspannen is heel succesvol verlopen en positief door alle betrokkenen geëvalueerd!

De HVHW groep, bestaande uit rijders van de Wedstrijdgroep (WSG) en de Topsportgroep (TSG), verbleef in het mooie Losser in de groepsaccommodatie van 't Borghuis. Naast deze groepsaccommodatie zijn er bij 't Borghuis ook vakantiewoningen waarvan er twee bezet waren door de pupillen Dominique de Beer en Jordy Blokland en hun families. De accommodatie biedt, naast de slaapruimtes, een mooie keuken en een grote woonkamer annex eetzaal. Daarnaast is er ook een ruimte met spelapparaten en een kampvuurplaats.

Op maandag 17 oktober vertrok het hele gezelschap vanaf de Uithof. De camper van de familie Overvliet, transportbusjes van de familie Dijkstra en Van Lit en diverse auto's moesten ingeschakeld worden om de karrenvracht aan boodschappen, sportkleding, slijpmateriaal, fietsen, reservemateriaal en deelnemers mee te kunnen nemen. Datzelfde gold voor de terugreis en natuurlijk het transport ter plaatse. Een logistieke uitdaging die met vereende kracht prima is ingevuld.

Trainingskamp EnschedeOp maandagmiddag werd er meteen geschaatst op de schitterde baan van IJsbaan Enschede. Het ijs glijdt fantastisch en wordt perfect onderhouden, de kleedkamers zien er goed uit en in het restaurant kan na afloop goede chocomel gedronken worden. De ochtend- en middagtrainingsuren waren niet al te druk zodat er optimaal getraind kon worden en ook videobeelden gemaakt konden worden. De TSG trainde vanaf dinsdag alleen 's ochtends op het ijs en de WSG meestal ook 's middags.

Naast de ijstrainingen waren er op dinsdag en woensdag ook Core-Stability & Cornerbelt trainingen. Feikje Huisman was voor deze gelegenheid speciaal met al het HVHW  trainingsmateriaal overgekomen om deze trainingen te verzorgen. Voor de TSG inmiddels een bekend en zeer gewaardeerd programma-onderdeel, voor de WSG een eerste kennismaking met bepaalde rompspieren die zij voorheen nog niet gevoeld hadden. Kortom een zeer succesvolle training! Daar waar de WSG vaak 's middags een tweede ijstraining pakte ging de TSG de fiets op. Op de dinsdag gedeeltelijk in de regen en op de Tacx, later in de week onder goede omstandigheden op de weg. Naast de inspanningen overdag en de ontspanning of studie in de avonduren, werden er 's avonds ook workshops techniek en voeding georganiseerd.

WSG hoofdcoach Chiel gebruikte voor het resultaat van de trainingen de term "meer dan super". De TSG coaches waren ook zeer tevreden en waren positief verbaasd over de belastbaarheid van de rijders. Zodanig zelfs dat er volgend jaar een schepje bovenop gaat!

Trainingskamp EnschedeLast but not least, want we kunnen niet voorbij aan de "backbone" van de organisatie, iets over chef huishouding Arenda Overvliet. Met een zeer scherp inkoopbeleid, een strakke organisatie in de keuken en goed gemotiveerde corvee ploegen wist zij 3 maal daags een geweldige maaltijd neer te zetten voor alle deelnemers. Gezond, lekker en in grote hoeveelheden omdat het wel een paar hongerige wolven leken. Alom complimenten voor het geweldige werk van Arenda!

Speciale dank gaat uit naar de deelnemers en begeleiders, de sponsors Coolfresh, De Kaasspecialist en Witsenburg Natural Products, de sponsorrelaties van Jay, Sanne en Michelle en iedereen die verder zijn steentje heeft bijgedragen aan een super week in Enschede! DANK!

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords