Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaan

Laura van der Lans naar het Silver Skates Toernooi in Kolomna

Laura van der Lans naar Kolomna (Rusland)Update 2: Na succesvolle ritten op vrijdag stond er voor zaterdag de 1500m en mass-start op het programma. Laura had er zin in getuige haar iets te fanatieke voorbereiding. Een ongelukkig uitgevoerde sprong eindigde met wat schaafwonden en een pijnlijke knie. Aan haar 1500m rit was nog niets te merken van de buiteling.  Een tijd van 2.17.86 betekende een verbetering van haar pr met bijna 3 seconden en goed voor de 16e tijd.  Helaas was dit ook haar laatste optreden op het prachtige ijs van Kolomna. De knie wilde niet meewerken om nog te presteren tijdens de mass-start. Zondag stond in het teken van een kort bezoek aan het Rode Plein in Moskou voor het vliegtuig naar huis zou vertrekken. Daarmee kwam een einde aan het Russische Silver Skates avontuur. In het algemeen klassement is het Team Nijmegen, waarvan Laura deel uitmaakte, op een mooie vierde plaats geëindigd.


Update 1:
Laura heeft haar eerste dag in Rusland erop zitten. Als voormalige TSG-schaatster mocht ze in Kolomna laten wat haar trainers haar hadden bijgebracht. Het toernooi werd geopend met een vlaggenparade met alle deelnemers. Daarna snel klaar maken voor de eerste afstand, de 500m. Door een goede opening reed Laura een tijd van 43.85 en wist ze haar oude pr (43.90) met een paar honderdsten te verbeteren.

Een toptijd voor Laura en de tiende tijd van de 500m in het klassement. De tweede afstand van de dag was waar ze vooraf voor vreesde. De junioren C reden ook de 3000m! Waar in Nederland de tweede jaars C aan het einde van het seizoen voor het eerst de 3k rijden kon Laura in haar eerste jaar gelijk aan de bak. En ach, als je 'm dan toch moet rijden, dan gaan we er voor zal ze gedacht hebben want een tijd van 5.01 mag met trots op haar palmares worden bijgeschreven. Morgen staat de 1500m op het programma en de mass-start over 8 ronden.

Op 2 en 3 december wordt in Kolomna (Rusland) voor de 3e keer het Silver Skates Toernooi georganiseerd. Dit is een toernooi voor jeugdige talenten uit meerdere deelrepublieken van Rusland, Wit-Rusland, en Nederland. Hier worden 120 rijders verwacht die op een sportieve wijze tegen elkaar strijden en onderling contact kunnen leggen.

Laura van der Lans naar Kolomna (Rusland)Laura vertrekt 1 december, met nog 5 leden van het gewest ZH junioren C, naar Kolomna. Op de dag van aankomst mogen ze al kennismaken met de mooie ijsbaan van Kolomna. Het toernooi zal geopend worden door een vlaggenparade van de rijders uit alle deelnemende landen.

Op de 1ste dag zal er een 500 meter en 3000 meter worden gereden. Op de 2e dag zal er gestreden worden op de 1500 meter en zal er een massasprint (8 ronden meisjes/12 ronden jongens) zijn. Dit toernooi is voor Laura haar eerste buitenlandse schaatsavontuur en nog wel op een van de mooiste ijsbanen van de wereld.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords