Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanHet belang van goede kleding

Het belang van goede kleding

Het begin van het schaatsseizoen is altijd spannend. Kan ik het nog?? Passen mijn schaatsen nog?? Zit de ronding er nog in?? En nog meer van dat soort zaken. Maar iets verder in het seizoen mag je best de ronding (nogmaals) laten checken. Je moet wel een hele goede slijper zijn als je ronding nog perfect is. Wat me de afgelopen dagen is opgevallen is het volgende.
Er is nog steeds een grote groep junioren zich aan het omkleden op de tribune. Dit is erg onverstandig, zeker als het kouder begint te worden. Doe je lichaam een plezier en zoek de kleedkamers op. Als je dan toch bezig bent met je lichaam ?? Vraag aan je ouders een onderpak. Het trainen en rijden van wedstrijden is zo veel aangenamer als je lijf warm blijft. Het warm houden kost ook nog eens veel energie. Die energie kun je beter gebruiken in de training. De groep C jun + B- jun + A jun hebben als het goed is een wedstrijdpak in bruikleen. Daar hoort ook een jack bij, de bedoeling van dat jack is dat je het ook op het ijs aan hebt. Als je een lange D1 training mag doen doe je bij het rijden het jack even uit. En als je klaar bent, hup jack aan, lekker warm Het goed rijden van een wedstrijd is onmogelijk zonder onderpak. Zeker als het zo koud is als afgelopen week. Bij diverse winkels zijn deze pakken voor een redelijke prijs te koop. Ook het goed scherp houden van je schaatsen is op hard ijs belangrijk. Als laatste dit, handschoenen zijn (tijdens de trainingen) verplicht. Zet een muts op je kop, staat soms leuk. Maar belangrijk is dat een groot gedeelte van je lichaamswarmte via je hoofd verdwijnt Hou vast die warmte, en je zult zien dat schaatsen nog leuker zal worden.

Veel plezier,
ijskoude groeten,
Chiel

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords