Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanKampioenschappen HVHW Masters

Expositie in de Timmerwerf De Lier

Thumbnail imageVrijdag 2 december was de officiële opening van de expositie met als thema  “ijsheiligen van De Lier” waarin niet alleen de Lierse schaatshelden Kees Broekman en Piet Keijzer exposeren maar ook 4 lierse schaatsers van deze tijd. Dolf van der Knaap, Hans van der Does, Evelien Kiela en Jolanda Voskamp van HVHW.   

De expositie die in samenwerking met het Westlands schaatsmuseum, museum de Timmerwerf, ijsvereniging Hard gaat tie en vele vrijwillgers tot stand is gekomen is echt een bezoekje waard. Hij zal tot april 2012 ieder zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur te bezichtigen zijn.

Hierbij wat info over de helden van de schaatsers..

Kees Broekman mocht als oudste van een gezin van 11 kinderen studeren en ook sporten. Kees deed in 1952 mee met de Olympische spelen en won zilver op de 5 km en 10 km.

Piet Keijzer won de zesde Elfstedentocht op 30 januari 1940. Deze overwinning moest hij echter delen met Auke Adema, Durk van der Duim, Cor Jongert, en Sjouke Westra, omdat ze met zijn vijven tegelijk over de streep kwamen. De vijf schaatsers hadden in Dokkum afgesproken samen te zullen finishen, een afspraak die later bekend bleef als het Pact van Dokkum. Keijzer claimde echter later dat hij als eerste de finish was gepasseerd, wat ook uit filmbeelden blijkt. Hij is met een leeftijd van 21 jaar de jongste Elfstedenwinnaar ooit. Jaarlijks wordt op de Uithof de Piet Keijzer verreden om zijn naam in ere te houden..

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords