Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanInterclub SVU. Liduina 1e, Ruben 2e, HVHW 2e

Steffi Wubben Nederlands Kampioen Kortebaan

NK Kortebaan 2012Op dinsdag 8 februari 2012 is Steffi Wubben Nederlands Kampioen Kortebaan bij de B-junioren dames geworden. In Drouwen, een "hunnebed dorpje" in het hart van Drenthe, versloeg Steffi de volledig aanwezige Nederlandse schaatstop. Steffi won daarmee voor de tweede keer de Nederlandse titel op het onderdeel Kortebaan. In 2010 won zij ook, toen bij de C-junioren , in het Friese Lemmer.

De wedstrijden in Drouwen werden onder perfecte omstandigheden verreden. Het ijs was uitstekend verzorgd, de temperatuur was iets onder nul en er waren gelijke omstandigheden voor alle deelnemers.

Kortebaan wedstrijden voor de dames worden verreden over 140 meter (bij de heren is dat 160 meter). Er zijn verschillende afvalrondes waarin iedere deelnemer steeds 2 ritten op tijd rijdt. Het aantal deelnemers wordt per ronde teruggebracht eerst naar 16, dan 8 en uiteindelijk 4. De beste 4 rijders strijden om de winst. Zij rijden ieder eenmaal tegen elkaar. Diegene die 3 ritten wint is kampioen, anders is de totaaltijd over de 3 ritten bepalend voor het eindklassement.

Geen van de finalisten in Drouwen wist 3 ritten te winnen en daardoor was de einduitslag van het kampioenschap:
1.) Steffi Wubben, 43,9 sec.
2.) Tessa van der Neut, 44,9 sec.
3.) Carmen Dam, 45 sec
4.) Bente van den Berge, 48 sec.

Overigens doen onze HVHW schaatsers het de laatste jaren goed op de kortebaan. Naast de successen van Steffi, wist Laura van der Lans dit jaar de 5e plaats te behalen bij het NK voor C-junioren dames en won Rintje Dijkstra vorig jaar zilver bij het NK voor C-junioren heren. Daarnaast was Dione Voskamp dit jaar op weg naar de titel bij de C-junioren dames maar zij werd ongelukkig gediskwalificeerd.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords