Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaanClubkampioenschap langebaan 2011/2012

Clubkampioenschap langebaan 2011/2012

Thumbnail imageAfgelopen zondag  11 maart hielden we onze clubkampioenschappen langebaan.  Dit jaar was dat weer op de vertrouwde baan van De Uithof.  De strijd werd geleverd over 2 afstanden. Een 500 meter en een 1000 (jun B/C) of 1500 meter (junA en ouder). Het aantal aanmeldingen van de wedstrijders viel in feite tegen. Wel een mooi  verrassend groot aantal aanmeldingen van HVHW-leden die helemaal geen wedstrijden rijden of alleen marathon rijden.

Thumbnail imageDeze deelnemers zijn te herkennen aan ZZ-nummer Deze forse deelname is mede dankzij de wervende acties van een aantal trainers die op VR1 training geven aan junioren C en trainer die op Ma2 actief is. Leuk om deze groep enthousiast te zien voor het wedstrijdrijden waarbij ook nog eens tijden gereden die lang niet gek waren! Hopelijk hebben al die mensen die nu met een ZZ-nummer meededen, de smaak van de langebaanwedstrijden te pakken gekregen, en gaan zij volgend seizoen regelmatig meedoen aan de KNSB-abonnementhouders wedstrijden.

CK2012In alle categorieen zijn mooie wedstrijden gereden en mooie prestaties neergezet.  

Een opvallend resultaat werd behaald door Leon Feijen.  Pas lid geworden halverwege seizoen en hij rijdt nu al zomaar naar de derde plek met goede tijden.

Bij de Heren Senioren was het een spannende wedstrijd. De eerste vijf staan allen erg dicht bij elkaar. De 1500 meter gooide het klassement helemaal door elkaar. Robert de Vries won de 500 meter, maar op de 1500 meter  werd de winst gepakt door Daniel Knoester. Pieter-Jan de Vries werd op beiden afstanden 2e.
Thumbnail image
Hier werd ook de revival van Gijs Bosman zichtbaar. Na ongeveer 10 jaar niet-schaatsend lid geweest, is hij vorig seizoen weer gaan deelnemen aan de ijstrainingen en  reed hij nu voor het eerst in 12 jaar weer een wedstrijd. De tijden waren weliswaar langzamer dan 12 jaar geleden (toen hij nog wel meerdere keren per week trainde en regelmatig wedstrijd reed), maar goed genoeg voor een 3e prijs.

Jesper van Veen had eerder een medaille opgehaald bij het NK afstanden waar hij op die dag ook al gestart was. Hij heeft op het clubkampioenschap zijn talent nog eens laten zien op de 500 meter .

Bij de Heren Masters waagde Rob Bijlsma zich voor het eerst in jaren zich weer aan een wedstrijd. Zijn rijden was op de 500 meter weer redelijk als vanouds, dat heeft hij gewoon in zijn genen zitten.  Paul Robijn maakte de rol van favoriet wederom waar. Hij Is niet bij de benen voor de overige HVHW-masters, en dat is al een flink aantal jaren zo.

CK2012Bij de ploegachtervolging werd er gestreden om de lekkerste medailles van de avond. Het werd uiteindelijk een spannende strijd die gewonnen werd door het team van Eva, Paul, Carl en Hidde. Hun race verliep zo soepel dat ze besloten er nog maar een extra rondje bij aan te plakken.

Het clubkampioenschap was zoals altijd weer een leuk feestje voor de club. Voor velen een mooie afsluiting van het seizoen dat bovendien weer motiveert om weer hard te trainen voor volgend jaar.

Tot op de zomertraining! Aanmelden kan hier.

 p.s. Er zijn veel foto’s gemaakt. We vinden het leuk op ze op de site te zetten. Stuur ze op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitslagen Clubkampioenschappen langebaan
Uitslagen ploegeanchtervolging
Foto's clubkampioenschappen

HVHW-kampioenen langebaan:
Meisjes Junioren C:
Laura van der Lans
Meisjes Junioren B:
Steffi Wubben
Jongens Junioren C:
Quintes Poortvliet
Jongens Junioren B:
Cas van Trierum
Dames Junioren A:
Eva van den Born
Dames Neo-Senioren:
Willy van Daalen
Dames Senioren:
Eva Riemersma - van Rheenen
Dames Masters:
Eline Beemsterboer
Heren Neo-Senioren:
Thijs Smets
Heren Senioren:
Daniel Knoester
Heren Masters:
Paul Robijn
Ploegachtervolging:
Eva van Rheenen, Paul Robijn, Carl van Noppen en Hidde Schouten
     

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords