Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaan2x goud en 1x brons bij de ploegenachtervolging

hvhwdigiknop150INSCHRIJVING ZOMERTRAININGEN

Dit jaar biedt HVHW opnieuw een uitgebreid zomerprogramma aan om de conditie en techniek op peil te houden. Vele clubleden staan al in de startblokken om te beginnen aan het zomerprogramma. De eerste informatie is inmiddels gepubliceerd. Schrijf je snel in zodat de trainers zich goed kunnen voorbereiden!

2x goud en 1x brons bij de ploegenachtervolging

RecordweekAls afsluiting van het schaatsseizoen wordt er aan het einde van de recordweek een ploegenachtervolging gereden door de diverse verenigingen. HVHW deed mee met 4 teams in de diverse leeftijdscategorieën. Als eerste mochten de C-junioren  (3 ronden) ploeg van start met daarin Anna Wester, Anouk Tjepkema, Dione Voskamp en Laura van der Lans. Na de eerste omloop staat de ploeg op de 2e plaats.

Thumbnail imageIn de 2e omloop moeten ze 2.58 seconden goed maken op het team van WIJC. In een rechtstreeks duel wordt door de dames van HVWH alles op alles gezet om deze tijd goed te maken. Na de eerste ronde lopen de meiden in op het team van WIJC en door goed samenwerken zetten de meiden een mooie tijd neer en winnen de rit. Ze hebben zo hard gereden dat ze, met 0,8 seconden voorspong, als eerste in het klassement eindigen.

Thumbnail imageVoor de dames B-junioren (4 ronden) starten Chantal Brederoo, Marit Hoogenraad en Steffi Wubben. Helaas valt Chantal in de eerste omloop. Omdat de tijd van de 3e persoon die over de finishlijn komt telt is hiermee een plaats op het podium verkeken. In de tweede omloop laten de dames zien dat de samenwerking goed is en dat er meer in had gezeten.

RecordweekBij de heren B-junioren (4 ronden) staan Jay Overvliet, Rintje Dijkstra en Pieter-Jan de Vries aan de start. De tegenstander gaat hard van start en liggen de eerste 2 ronden voorop. De heren van HVHW bouwen de rit goed op en lopen in. Na 2 ronden hebben ze de tegenstander ingehaald en eindigen de omloop als eerste met een voorsprong van 1,5 seconden. In de 2e omloop moeten ze dit zien vast te houden. IJVP start snel en ligt gelijk voor op de HVHW-ers. Maar die laten zich niet gek maken en rijden hun eigen rit. Een goede keuze; IJVP is te snel van start gegaan en wordt al snel ingehaald. HVHW zet de snelste tijd neer en heeft in het eindklassement bijna 6 seconden voorsprong op nummer 2.

RecordweekJeroen van Oosten, Tim de Nijs en Daniel Knoester rijden als A-junioren team (6 ronden) de ploegenachtervolging.  Na de eerste omloop staan de heren op de 3e plaats. In de 2e omloop verbeteren ze hun tijd met 5 seconden en eindigen hiermee op de 3e plaats.

Langebaanschaatsen is een individuele sport, maar het is erg leuk om te zien dat schaatsers ook goed kunnen samenwerken en met elkaar een leuke wedstrijd neerzetten.

Foto's HVHW ploegenachtervolging recordweek
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

logo-gardien-70

finmaster-logo

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords