Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathon
Bericht
 • Debug output of Perfect Link with Article Images on Facebook PRO
 • Check this page in Facebook Object Debugger to reload cache
 • fb:app_id - 266713003454808
  fb:admins - schaatsvereniging.hvhw
  og:title - HVHW op Zuid-Hollands Kampioenschap. Goud voor Sanne!
  og:type - article
  og:url - http://www.hvhw.nl/artikelen-sectie/marathon-nieuws/1068-hvhw-op-zuid-hollands-kampioenschap-goud-voor-sanne.html
  og:site_name - HVHW - Hardrijvereniging Den Haag - Westland
  og:description - Afgelopen zondag 18 november stond het Zuid-Hollands Kampioenschap marathon op de kalender. Er stonden veel clubgenoten aan de start. Uw verslaggever kan helaas geen verslag doen van het wedstrijdverloop bij de jeugd omdat hij toen nog niet in het...
  og:image - images/stories/marathon/1213/zhk12/zhk12-Floriaan.gif
 • Like Button has been enabled

HVHW op Zuid-Hollands Kampioenschap. Goud voor Sanne!

Zuid-Hollands Kampioenschap 2012Afgelopen zondag 18 november stond het Zuid-Hollands Kampioenschap marathon op de kalender. Er stonden veel clubgenoten aan de start. Uw verslaggever kan helaas geen verslag doen van het wedstrijdverloop bij de jeugd omdat hij toen nog niet in het publiek zat, maar er zijn daar wel degelijk mooie resultaten te melden. Demi Exterkate pakte een zilveren medaille bij de meisjes pupillen. Bij de meisjes junioren gingen het zilver en goud naar 2 clubtalenten, namelijk Sanne van der Knaap (goud) en Sara Rog (zilver).

Bij de jongens eindigde Thomas Jansen als 7e met daar achter Max van Wijk (8e).

Hopelijk is er iemand die onze club een verslag kan geven van het wedstrijdverloop.

Bij de dames senioren stonden 3 clubgenotes aan de start. Het niveauverschil in deze categorie is toch wel behoorlijk aangezien hier ook de dames aan de start stonden die landelijk in de competitie rijden. Kimberly Hanemaayer kwam terecht in een achtervolgende groep waar ze al snel een van de leidende vrouwen werd. Eva van den Born heeft gestreden voor wat ze waard was. Ze kon zich lang handhaven in de voorste groep, maar moest uiteindelijk toch deze groep laten lopen. In de kopgroep bevond zich nog steeds ons landelijk marathontalent Eva Riemersma. Ze had de avond daarvoor al een goede marathon in Haarlem gereden. Ook vanavond reed ze goed. Even leek het erop dat ze in de eindsprint tweede was geworden, maar moest zich uiteindelijk schikken in een derde plaats.

De heren senioren was als vanouds een slachtpartij. Hier zijn de niveauverschillen nog groter. Voor de neutrale toeschouwer soms wat verwarrend om te volgen, maar de inspanning die door iedereen wordt geleverd is indrukwekkend. Voor de C-rijders is dit een kans om eens met de landelijke top te rijden. De landelijke B-rijders ruiken hun kans om de A-rijders eens te laten zien dat ze ook heus wel hard kunnen. Uiteindelijk werd doorzetter Floriaan Alfrink )13e' de hoogst geklasseerde HVHW-er in deze categorie, gevolgd door Don van der Hoeven (20e).
 
Bij de heren masters was het een mooi weerzien van een aantal oude bekenden. De 6-banenrijders zien we tegenwoordig niet meer zo vaak op De uithof. De podiumplekken waren al snel vergeven doordat een groep van 3 een ronde wist te pakken. Niko de Graaf deed nog een dappere en sterke poging om uit het peloton te ontsnappen. Maar uiteindelijk moest ook hij zich voegen in het peloton en meesprinten voor plek 4 De uiteindelijke top 10 uitslag bestond voor 50% uit clubgenoten. Een zilveren podiumplek was er voor Paul Robijn.

Bij Seniorenwedstrijd (deelnemers landelijk A, landelijk B, regionaal C) deden de volgende HVHW-ers mee:
Floriaan Alfrink (13e)
Brian Goldman (18e)
Thijs Smets (19e)
Don van der Hoeven (20e)
Vincent Riemersma (22e)

Bij jongens junioren:
Jay Overvliet (6e)
Tim Ham (14e)

Bij Masters:
Paul Robijn (2e)
Theo Ruijgrok (4e)
Hidde Schouten (6e)
Niko de Graaf (9e)
Carl van Noppen (10e)
Jeroen Ras (17e)

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords