Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonPaul Robijn wint op Arnhems natuurijs

Paul Robijn wint op Arnhems natuurijs

In Arnhem stond afgelopen donderdag de eerste landelijke marathon op natuurijs gepland voor Masters en B-rijders. Van onze club stonden Paul en Hidde aan de start. Paul had nog goede moraal overgehouden van zijn overwinning in de 6-banenwedstrijd in Hoorn. Hidde was getergd uit Hoorn teruggekeerd en was vastberaden om nu eens een keer niet te vallen en voorin te finishen.

De natuurijsbaan van de Arnhemse IJsClub Thialf is er een van het type combibaan met een lengte van 400 meter. Door zijn hoge ligging wordt het ook wel het Calgary van de lage landen genoemd.

De race over 70 rondes begon redelijk rustig. Na een tijdje werd de eerste uitlooppoging gewaagd. Veel pogingen zouden nog volgen, ook onder initiatief van Paul of Hidde, maar geen enkele was succesvol. Gedurende de wedstrijd werden de schaatsen steeds botter. Hoe dat nu precies kwam is nog steeds onduidelijk, maar het had zekere invloed op de wedstrijd. Met name in de bochten werd steeds behoedzamer geschaatst. Het belette echter Paul niet om zich vol in de strijd te gooien om de tussensprint. De eerste prijs van de avond wilde hij maar alvast 'in de tas' hebben.

Ondanks alle uitlooppogingen draaide het toch uit op een eindsprint. Hidde had in de tussentijd toch nog even het ijs van dichtbij geinspecteerd, maar had zich in de finale toch goed voorin gepositioneerd door vier rondes voor de finish brutaal de kop te nemen. Hij werd uiteindelijk knap zevende.

Paul moest van ver achteruit het peloton komen. Dat belette hem echter niet om uitstekend te finishen. Na het bekijken van de video bleek dat Paul de eerste natuurijsprijs van 2013 op zijn naam mocht schrijven. Hij kon de bloemen, beker en premie mee naar huis nemen. Zoals alle natuurijswedstrijden was dit er weer eentje om lang te onthouden.

http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1992369/Marathonschaatsen-in-Arnhem.htm

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords