Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonHVHW-ers bij NK in Elburg

HVHW-ers bij NK in Elburg

 Carl als verzorger kiekt Theo, Hidde en Peter.De mannen en vrouw van de lange adem stonden vandaag, vrijdag 25 januari, voor de een-na-belangrijkste marathonwedstrijd. In de pittoreske Hanze-stad Elburg was de marathontop aangetreden om op het veluwemeer te strijden om de nationale titel.

 

 

 Ten zuiden van de brug was een parcours uitgezet van iets meer dan 5 kilometer. Het ijs was mooi zwart en hard met her en der, zoals het hoort, een scheur.

Paul had donderdag in Oostenrijk al het goede voorbeeld gegeven door 5e te worden in de eerste wedstrijd in master grand-prix. Dat betekende wel dat hij niet van start ging in Elburg.

Om half negen gaf de quad bij de start vol gas en trok het masterspeloton op gang. In dat peloton zaten drie van onze clubgenoten. De ervaren krachtpatser Theo, de sterke debutant Jeroen en Hidde. Allen maakten ze hun eigen wedstrijd mee onder het toeziend oog van Carl die deze keer als verzorger aan het NK stond. Volgend jaar verwachten we hem weer als deelnemer!

Thumbnail imageJeroen kwam op een gegeven moment te rijden in een achtervolgende groep van drie. Hij werd daar gelijk tot machinist van de groep benoemt. Ondanks al het kopwerk wist hij in de eindsprint de andere twee te kloppen en pakte daarmee een verdienstelijke 59e plek.

 

Hidde en Theo moesten in het peloton allebei een keertje de scheuren van dichtbij bekijken. In het tempo wat op dat moment gereden werd, betekende dat helaas dat ze niet meer terug het peloton konden rijden. Theo en Hidde kwamen uiteindelijk in een achtervolgende groep, samen met onder meer Uithof-collega Peter Rijnsburger. In die groep leverden zowel Theo als Hidde een zeer behoorlijke sprint af wat Theo de 45e plek opleverde en Hidde de 44e. 

Thumbnail imageNa de masters was het de beurt aan de vrouwen. Hierin reed Eva mee. Eva had behoorlijk pech. Door een stevige val, halverwege de wedstrijd, viel ze op haar hoofd (au!) en moest de strijd staken. Zij gaat zich nu opmaken voor de verdere strijd in Weissensee! 

Bij de A-rijders geen HVHW-ers op de schaats. Wel stond Gé langs het parcours om zijn Uithof-marathon-ploeg te coachen en verzorgen. Ook hem zien we terug op de Weissensee.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords