Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathon100 rondjes voor de Kankerbestrijding

Jeugd Marathon Dronten

Landelijke Marathon finale Pupillen A - B en de Nederlandse Kampioenschappen Marathon Junioren A - B - C

Naamloos

Zaterdag 23 februari Dronten: Finale Marathon, die vooraf zijn gegaan door Marathons uit alle Gewesten. Waarbij van alle categorien de zes beste rijders/sters per Gewest werden geselecteerd. Zo kwam men per klasse aan ongeveer 50 rijders die uit moesten gaan maken wie daarvan de besten waren. Tussen 11.00 en 12.00 uur: Inschrijfbureau, inschrijven en beennummer met transponder afhalen. Alle aanwezigen waren toch wel wat nerveus wat van 'n goede wedstrijdspanning getuigde. Veel zenuwachtig heen en weer geloop, gefriemel aan de beennummers en dat in ‘n stampvolle en goed verwarmde kantine! pffffff......

De baan werd ondertussen keurig netjes voorbereid en pilonnen in de bochten geplaatst.

13.00 Uur: Opening met het Wilhelmus waarbij ‘onze’ driekleur werd gehezen.

Altijd 'n plechtig moment. 

HVHW was deze dag goed vertegenwoordigd. 

 

‘Wij’ hadden van de pupillen A, Demi Exterkate en Max van Wijk en bij de junioren B, Sanne van der Knaap en  Jay Overvliet in de strijd.

 

Demi Exterkate moest het spits afbijten.

Naamloos d

Deze 'little lady's' moesten 7 ronden doen. Na het startschot werd er eerst ‘n halve ronde ingereden. Waarna de ‘meute’ van 50 meiden moesten gaan uitmaken wie er als eerste over de finish zou gaan. 'n Hoop getrek en geduw in het begin en daar moest je tegen kunnen. Ja die meiden kunnen er ook wat van! Het werd ‘n spannende strijd, Demi kon goed mee komen maar werd in de vierde ronde ingesloten en kwam daar eigenlijk de laatste twee rondes ook niet meer uit! Na het passeren van de streep bleek dat zij die als 19e was overgegaan! Weer wat geleerd en de nodige ervaring opgedaan. Geen slecht resultaat! 

Naamloos m

 

Na deze race werden de schaatsen van Max van Wijk aan ‘n grondige inspectiebeurt onderworpen en moest ook deze aan de bak nu voor 9 ronden. Direkt na de start werd er ontzettend hard gereden, dat was voor sommigen wel even schrikken, gelukkig dat dit na twee ronden ophield en de groep weer bij elkaar kwam. Max kon zich even herstellen, maar hij zat daar nog maar net toen alweer de knuppel in het hoenderhok werd gegooid het hele span sloeg wéér op hol. Het werd nu nog moeilijker ‘n redelijk plekje te veroveren, wat ging het hard! Max heeft zich tot het laatst toe geweldig geweerd maar tegen al deze overmacht was door hem niets meer te beginnen. Max kwam als 32e over de meet met ‘n ‘gortdroge’ keel en het toch wel heerlijke gevoel dat hij er alles voor had gedaan. En zo moet het ook!

Klasse gereden Max!

 

Na ‘n kleine pauze en het uitreiken van de prijzen van vorige winnaars en ressen werd de baan weer in 'n goede conditie gebracht. Zelfs de gaatjes in het ijs werden bewerkt, spiegel glad en zonder één krasje konden eerst de Dames junioren B hun wedstrijd gaan rijden. Sanne van der Knaap was hier ook bij ingedeeld maar moest jammer genoeg verstek laten gaan. Zij kwam wel mee naar Dronten om haar vriend aan te moedigen. Dat getuigd toch van de ware liefde! ♡♡

Volgende head…., Junioren Heren B….., The Big Boys, Jay Overvliet No. 98 als laatste op de baan voor HVHW. Goed geconcentreerd en goed ingepakt tegen de kou kwam hij de baan op. Met 'n dikke zwarte sjaal om zijn nek!

Naamloos k

De groep werd ‘losgelaten’ en sloeg meteen op hol! Wat ‘n snelheid konden deze mannen ontwikkelen, wat ging dat hard, dit kon toch niet alle 16 ronden zo doorgaan? Het peleton bleef echter redelijk gesloten en Jay kon goed mee komen. Opvallend waren de vele valpartijen in deze race! Maar ja het ging ook zo knetter hard. Jay had nog steeds ‘n redelijke positie en bij het ingaan van de laatste ronde moest het voor hem gaan gebeuren……., wij als trouwe supporters wachten vol spanning in welke positie hij weer langs zou snellen maar al wat wij zagen......, géén Jay!!

Hoe kon dat nou….., ja, daar kwam onze  No.98 eindelijk aan met ‘n ‘wit kontje’ reed hij bij ons voorbij!

Wij wisten genoeg!

#$@(&^% wat jammer, we hadden hem ‘n betere plek gegund.

 

Jay volgende keer beter dan staan wij er weer!

 

Alles bij elkaar was het 'n leuke en spannende middag in het prachtige Ice Center Leisure World in Dronten.

 

 

 

 

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords