Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonFinale Marathon Oomssport-Cup

Finale Marathon Oomssport-Cup

Laatste loodjes voor het marathonpeloton.
Op 2 maart  kwam het marathonpeloton voor de laatste keer dit seizoen bij elkaar voor de finale van de Oomssport-Cup. In sommige categorieën stond het klassement al vast en ging het vooral om de dagprijzen, in andere groepen kon nog gestreden worden om de podiumplekken.

Alle categorieën kwamen op het ijs. Bij de pupillen en junioren deden dit keer helaas maar weinig HVHW-ers mee. Deze groepen zijn niet zo heel erg groot, maar de wedstrijden zijn altijd leuk, vanwege de vele ouders op de tribune die hun kroost enthousiast aanmoedigen. Bij de jongens pupillen streden Ted Dalrymple en Niels d'Huy nog om een podiumplek in het eindklassement. Niels finishte uiteindelijk op een tweede plek in het dagklassement en eindigde op een mooie derde plek in het eindklassement van meer dan 20 rijders. Ted kwam als vijfde over de streep en mocht zich als D-pupil op een hele mooie vierde plek in het eindklassement terugvinden. Bij de meisjes pupillen kwam Georgie Dalrymple als 5e over de finish.

Eerstejaars Junior C Thomas Jansen toonde wederom aan dat hij 25 ronden met de sterkste rijders mee kan rijden en kwam als 6e over de finish.

 In startgroep 3 verschenen 5 HVHW-ers aan de start. Al vroeg in de wedstrijd sprongen 3 studenten van ELS in hoog tempo weg, duidelijk wat van plan. Alleen Christiaan Abeelen kon mee. Na 6 rondjes moesten de studenten afhaken, de rest van de wedstrijd liep Christiaan in een gelijkmatig tempo steeds verder uit op het peloton. Het was net niet genoeg voor een ronde voorsprong, maar wel voor de dagwinst. Ricardo Jansen won de sprint van het peloton, Erik Nijland werd vijfde. In het eindklassement van de Masters stonden deze HVHW-ers daarmee op plek 2, 3 en 4, achter de dit seizoen ongenaakbare Jan Rodewijk. Peter van den Bos legde bij de Senioren beslag op de 3e plek in het eindklassement.

Startgroep 2 kende de één na de andere uitlooppoging, maar geen daarvan was succesvol. 9 rondjes voor het eind kwam Eva van den Born ten val. Onder aanmoediging van het publiek deed ze nog een verwoede poging om terug te komen bij het peloton, maar tevergeefs. Gelukkig had ze nog net voldoende punten om de hoofdprijs in het eindklassement te pakken. Bij de Senioren won Teun Schouten de dagprijs.
Volgend jaar weer meer spektakel!

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

50logohvhw

50 Jaar Agenda

19-02 Flevonice uitje
17-03 Reunie op de uithof
25-03 Mini 11-steden tocht
26-03 CK langebaan
02-04 CK Shorttrack
01-09 CK skaten + BBQ
            Presentatie
            50Jaar boek
23-09 Rondje Texel


logo acs180


westland adviesgroep full

  

Logo BRINKQ 180

 

logo Valk Systemen 180

Redactie Loginbakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords