Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonRobert de Vries op Open NK Defensie

Robert de Vries op Open NK Defensie

Zilver voor Robert de Vries op Open NK Defensie
{highslide type="img" url="marathon/0809/onk_defensie/img_1839.jpg" width=200 captionText='Robert de Vries 2e op Open NK Defensie' }{/highslide}

Op woensdag 4 feb. werd het open NK defensie op 20 en 40 km gereden op Flevonice in Biddinghuizen. HVHW werd vertegenwoordigd door tltn Robert de Vries van de staf Commandant Marechaussee Directie Operationele Ondersteuning en dpl.sgt. bd.(li70-6) Dick de Bles van het elite korps 42e PaInfbat Limburgse Jagers.

Helaas was Raymond Micka, de A-starter van HVHW en eveneens werkzaam bij defensie door ziekte verhindert. Ook gewestelijk trainer Sieb Wiersma werkzaam bij de defensie staf, die enkele HVHW pupillen onder zich heeft, was als deelnemer in cognito aanwezig. Robert overnachtte op de kazerne in de Harskamp waar vroeger de kogels je letterlijk om de oren vlogen en bij heel ouwe stompen ongetwijfeld nog wel bekend.

{highslide type="img" url="marathon/0809/onk_defensie/img_0050.jpg" width=200 captionText='De start ONK Defensie 40 Km' }{/highslide}

Het 42e is al jaren geleden verplaatst van Ermelo via Seedorf naar Oirschot en dat lag niet bepaald op de route zodat Dick zijn eigen bed verkoos. Het gevolg was een vliegende start zonder tijd het wedstrijdnummer op de benen te spelden omdat een file op de A12 een fatsoenlijke doorstroming en tijdige aanwezigheid verhinderde. De omstandigheden waren Weissensee gerelateerd. Aangekoekte sneeuw op de baan in een winters landschap vergezeld door mist zorgde voor de misperceptie de “bergen” niet te kunnen zien.

De krachtmeting werd verreden over 9 ronden van elk bijna 5 km over het zigzaggende parcours gereden met aan de kant veel legergroen,blauw en zwart met alle soorten sterren en balken. Meindert M. hebben we niet gezien maar die is zoals deze winter bleek nooit onder de wapenen geweest, had dus geen startbevoegdheid omdat hij enkele weken geleden op de Rottemeren als schaatser ten val was gekomen met een gegipste pols als gevolg.

Al met al stonden er 313 man en vrouw aan start voor resp. 20 of 40 km.

Infanteristen, cavalaristen, mariniers, vliegers en/of grondpersoneel van soldaat tot generaal, defensie burgerpersoneel en bd’ers die met militair paspoort konden aantonen ooit voor volk en vaderland gediend te hebben waren van de partij.

{highslide type="img" url="marathon/0809/onk_defensie/img_0431.jpg" width=200 captionText='ONK Defensie 40 Km' }{/highslide}

AOOI (red: Adjudant) Roel Hessing, vorig jaar nog marathon A rijder, maakte dankbaar gebruik van een val van Robert in de derde ronde en vertrok hierna snel uit de kopgroep om na een lange solo als 1e te finishen. Pogingen van Robert om hem terug te pakken slaagden helaas niet. Uiteindelijk verbrokkelde de kopgroep van een compagnie in strak gelid (ongeveer 50 man) tot een peloton verkenners (10 man) die streden in de voorste linies.

De laatste 2 ronden werd er in de overgebleven kopgroep die uit zo’n 10 “echte schaatsers” bestond geloerd en gedemarreerd om vervolgens als pact op de finishlijn, goed zichtbaar door een enorme landmachtboog, af te stormen als ware het Bin Laden zelf.

Halverwege de laatste ronde, als ware het een schim die zichtbaar werd voor de vijand, begon Dick aan Robert de laatste coachingsopdrachten door te geven. Aan de blikken van de totale verbazing te zien, hadden de collega’s in de eerste 8 ronden, maar gezworen vijanden in de laatste ronde, totaal niet op een rijdende coach en fanatiek wedstrijddeelnemer gerekend. Door middel van vooraf afgesproken geheime codes, die helaas vanwege staatsgeheime redenen niet hier vermeld kunnen worden wist Dick de laatste instructies door te geven.

{highslide type="img" url="marathon/0809/onk_defensie/img_0817.jpg" width=200 captionText='ONK Defensie 40 Km' }{/highslide}

Zo’n 600 meter voor het einde sprintte Robert met veel overmacht richting finish.

Het doel een top 3 plek voor Robert werd beloond met een overwinning op de sprint van deze groep en dus een fraaie 2e plaats achter Roel. Dick finishte een aantal meters daarachter nog net binnen de top 10, niet geklasseerd omdat het beennummer ontbrak. Maar hij was blij weer voluit te kunnen rijden na zijn zware val op het Drontermeer in de natuurijstijd.

Met de fraaie 1e plaats in de herinnering van Sandor Stuut in het Super Prestige klassement dat onlangs in Biddinghuizen werd verreden moeten we constateren dat de HVHW’ers aardig uit de voeten kunnen op het kunstmatige natuurijs in Biddinghuizen.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een voedzame maaltijd, echter helaas weten ze in Biddinghuizen nog niet dat militair nassen (veel nasi met saté en gebakken ei na een grote inspanning) de standaardmaaltijd bij defensie-evenementen hoort te zijn, maar goed de pasta smaakte er niet minder om.

Samenvattend een prachtig initiatief van defensie dat volgend jaar volgens de initiatiefnemers een vervolg krijgt.

Verslag van uw frontverslaggever te Biddinghuizen.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords