Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonHVHW houdt eer hoog bij Open Voorschotens Kampioenschap marathon

Arnoud op de Weissensee 2009

{highslide type="img" url="marathon/0809/weissensee/weissensee_2009_159.jpg" width=240 captionText='Arnoud Snellink. Weissensee 2009' }{/highslide}
Zoals al een aantal jaren ben ik dit jaar weer afgereisd naar Oostenrijk voor de alternatieve op de weissensee. De toertochten van 200 km zijn verdeeld over 2 weken, de mensen in de 1e week hadden dit jaar echt pech. Dinsdag regende het en was het zwaar afzien met soms diepe plassen op het ijs, slechts 8 van de 300 mensen reden hem uit. Vrijdag was het wel weer wat gaan vriezen maar toch ontstonden er grote kluunplekken op de baan waardoor er slecht 23 van de 1100 de 200 km volmaakten.
Dat beloofde dus niet veel goeds, maar gelukkig zette de vorst weer in en kon er de 2e dinsdag goed gereden worden met een beetje vorst maar helaas we kregen er ook sneeuw bij, hierdoor waren de scheuren en sneeuwplekken in het ijs slecht te zien wat vele valpartijen opleverde, ik ben in de 2e ronde wel 8 keer plat gegaan.
Een keer was mijn schaats ( Salomon) zo stevig in een scheur terecht gekomen dat de binding lossprong en ik met een snoekduik op het ijs belande. Bij het opstaan kwam ik verbaasd tot de conclusie dat ik nogal scheef stond en de losse schaats een meter of 10 achter me in de scheur geparkeerd stond. Na de schaats er weer ondergezet te hebben kon ik gewoon verder.
Gelukkig stopte na een tijdje de sneeuw en werd het zicht op het ijs beter, aan het eind van de tocht begon de sneeuw weer en was er door de kou een aardige ijspegel in mijn baard ontstaan. Ziet er bar en boos uit maar je voelt er weinig van met 9 uur en 20 minuten zat het er op.

Vrijdag, ik had me voor de zekerheid voor twee dagen ingeschreven, weer gestart had het al gehaald dit jaar en er was wat dat betreft geen druk, de temperatuur was wat hoger en geen sneeuw.
Na 7 ronden van 16,6 km kwam de bekende dip, maar onderweg had ik een stel mensen bananen zien uitdelen en dat leek me wel wat, is wat anders dan warme AA en krentenbrood met kaas.
Dit bleken mensen van Gerritsen ijzerwaren te zijn, de bananen waren op maar ze hadden wel erwtensoep en een broodje warme worst in een volgende ronde en bij het ingaan van de laatste ronde kreeg ik een berenburg.
Met dank aan hen heb ik het nog een keer gehaald dit keer 9 uur en 35 minuten.

Om een beeld van het ijs te geven heb ik een filmpje erbij gezet, is echt werkijs lijkt in geen velden of wegen op het mooie natuurijs wat we dit jaar hier hebben gehad.
Livebeelden vanaf de Weissensee (Arnoud Snellink)

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords