Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonSucces voor HVHW-ers tijdens de Oomssport-Cup finale

Robert de Vries 2e op FlevOnIce en 3e in eindklassement C1 FlevObokaal

Na het succes van de regionale competitie van vorig jaar is door FlevOnice, STG Dronten, KNSB en de GTC's marathon van een landelijke schaatsmarathon competitie georganiseerd voor de categorieën Dames, C1, C2, C3, Masters 1 en Masters 2. Per categorie is in 3 wedstrijden om de FlevObokaal gestreden. Vorig jaar nog werd Robert 2e op het Open Militair Kampioenschap Marathon te Biddinghuizen.

Afgelopen woensdag werd de 3e en tevens laatste wedstrijd verreden voor de FlevObokaal. De omstandigheden waren ronduit slecht te noemen. Heel de dag had de landelijke marathon competitie al over het ijs van Biddinghuizen gereden en vervolgens begon het ’s-avonds ook nog te sneeuwen. Het ijs was te vergelijken met het ijs op de Nederlandse snelwegen. Normaal glijd je lekker door als je stopt met afzetten, maar de omstandigheden waren zo dat je bijna direct stil stond.

De wedstrijd was erg onrustig, er vonden veel ontsnappingen plaats, maar deze werden constant door het peloton teruggereden. Een ware veldslag vond plaats en het uiteindelijke peloton bestond nog maar uit 12 man. Deze moesten de wedstrijd beslissen. Zoals goede marathonners betaamd brak er in de laatste ronde een waar duw en trek gevecht uit. Iedereen wilde op de beste plek zitten voor de eindsprint. Robert schatte zijn kansen in en sprintte zo’n 500 meter voor het einde weg, slechts een rijder wist zich hier voorbij te rijden.

Met een mooie tweede plaats in de laatste wedstrijd en derde plaats in het eindklassement sloot Robert de FlevObokaal marathon competitie af.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords