Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonOrsa200K: Ras Wint, HVHW Scoort! (incl Video)

Orsa200K: Ras Wint, HVHW Scoort! (incl Video)

Proloog
Jeroen finisht en buigt voor het publiekWoensdagochtend stappen vier talenten van de MA2-marathongroep in het vlieguig voor een, wat later bleek, onvergetelijk schaatsavontuur bij de ORSA200K.
Eerder dit seizoen was al een MA2-afvaardiging in Oostenrijk aan de start verschenen en had daar mooie resultaten en uitslagen behaald.
Nu is de beurt aan Jeroen Ras, Jordi de Vreede, Erik Nijland en Hidde Schouten om op het Zweedse Orsameer hun kunsten te vertonen.  

Jeroen Ras controleert zijn materiaal voor de start.Donderdag word er geschaatst op het 40 kilometer lange parcours op het meer. Een mooie baan was op het meer uitgezet. Dit is schaatsen zoals schaatsen ooit bedoeld was! Op de vrijdag staat alles in het teken van de grote wedstrijd op zaterdag; rust en voorbereiding dus!
Veel kou en wind werd voorspeld, dus kleding kreeg veel aandacht.

Wedstrijd
Start van de 200km wedstrijd in OrsaZaterdag om 7:00 's ochtends, 19 schaatsers staan aan de start voor de 200 km wedstrijd. 20 Rondes van 10 kilometer liggen voor iedereen in het verschiet. Met een flinke bries in de rug laat het peloton zich het meer op blazen. Achter op het meer is het keerpunt, alwaar een loodzwaar stuk tegenwind op de rijders wacht. Al vrij snel ontstaat een kopgroep die na enkele rondes een grootte van 6 man bereikt. De Hel van Kungshaga zal later die dag vele slachtoffers eisen.

HVHW Orsa-gangersDe kopgroep bestaat dan uit de ons bekende Jeroen, Jordi en Hidde. Erik, de man met meeste vrouwelijke supporters, rijdt dan alleen en voert een ongelijke strijd tegen de elementen. Ondanks (of dankzij?) de barbaarse omstandigheden voorziet onze secretaris het organiserend commitee nog tijdens de koers van de nodige organisatie-adviezen.

De 6 leiders werken gebroederlijk samen, maar ondertussen wordt langzaam duidelijk hoe de kaarten zijn geschud. Op kilometer 140 is de kopgroep uitgedund tot 4 man. Ook Jordi en Hidde zijn nu volledig op zichzelf aangewezen.

Jeroen Ras kust het ijs na 200 km als hij als winnaar over de streep komtNa 170 kilometer besluit Jeroen dat het tijd is om af te reken met zijn ondertussen bijna chronische Zweedse aandoening. Al jaren lang heeft Jeroen namelijk last van wat men in de volksmond het Joop-Zoetemelk-syndroom pleegt te noemen. Op het traject bij Kungshaga gaat Jeroen simpelweg harder dan de overgebleven drie. De achtervolgers zetten alle middelen in om hem bij te halen, echter vergeefs. Tijdens zijn alleingang loopt Jeroen hard uit en dubbelt zelfs enkele achterblijvers uit de oorspronkele groep van 6. Kromgebogen tegen de wind beukt zich een weg. Na 8:57 schaatsen door de sneeuwduien, gaat onze held als eerste over de finish!

Jordi de Vreede bij de verzorging na 190 km, nog eén ronde te gaan van 10 km.Jordi als Poor lonesome cowboy steady op plaats 6 met rondjes 35 (minuten) op weg naar de finishOndertussen weigeren Hidde en Jordi zich over te geven aan de scandinavische windgod Thor. Ieder afzonderlijk banen zij zich een weg door het desolate sneeuwlandschap. Zij eindigen later op plek 5 en 6.

Een mooie resultaat met de helft HVHW in de top van het klassement.

Epiloog

Zomaar een plaatje van het ORSAmeer's Avonds wordt in het Kungshaga hotel iedereen gelauwerd door de Zweeds-Nederlandse organisatie. Onder het genot van welverdiende pilsners wordt de wedstrijd nog eens herbeleefd met alle deelnemers.
Onze HVHW-avonturiers moeten de volgende dag vroeg op voor de reis naar huis. Onderweg wordt Jeroen-kampioen door de vrolijke meisjes van KLM nog eens verwend. Champagne!

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords