Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonNK Marathon jeugd. Ted zilver, Timo brons.

Oomssportcup 15 oktober

We zijn alweer een wedstrijd verder, toch valt er nog genoeg te vertellen over de oomssportcup van 15 oktober. De eerste wedstrijd in het marathoncircuit voor de Oomssportcup was afgelast, vanwege te hoge temperaturen was het ijs van onvoldoende kwaliteit. De Dames, Masters-2 en C2 rijders van HVHW stonden daarom op 15 oktober om 22:30 aan de start voor hun eerste wedstrijd over 35 ronden.

Twee C2 rijders zetten de wedstrijd meteen op zijn kop en pakten een ronde voorsprong. Een groot deel van het peloton had dat niet gezien – en degenen die het wel hadden gezien hadden waarschijnlijk de reglementen niet paraat, hoorden de speaker niet of dachten dat alleen de dames af moesten sprinten.

Leo Schoenmeijer bleek wel attent en zorgde ervoor dat hij 3 ronden voor het einde, bij het afsprinten, voorin het peloton zat. Zo sleepte hij een derde plek en 8 punten binnen. Ook Jan Vreugdenhil, een week eerder al succesvol, pakte zijn punten goed mee met een vierde stek. De eindsprint daarna deed er niet meer toe, zodat cracks als Frank Steenkamp en Arie Haaring het nakijken hadden.

In de grote groep marathonrijders was er ook een mooie plaats weggelegd voor onze beide Eva’s. Eva van den Born. Eva, lid van de topsportgroep van HVHW, reed de hele marathon goed voorin de groep mee en in de eindsprint van het peloton sprintte ze naar een mooie 2e plaats. Onze nieuwste HVHW-troef, Eva van Rhenen, pakte zeven klassementspunten door 4e te worden.
 
Naast het goede rijden van Eva, Eva, Leo en Jan waren er ook opvallende prestaties bij de junioren. De junioren reden eerder op de avond een wedstrijd over 15 ronden (meisjes) en 20 ronden (jongens).

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords