Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonNK Marathon jeugd. Ted zilver, Timo brons.

Hidde Schouten 2e in Noorwegen

Hidde SchoutenHidde Schouten is 2e geworden in de 200 km van Lillehammer, die afgelopen zaterdag werd gehouden bij windstil weer en een Noors winterzonnetje op het dikke ijs van het Mjösameer.  Bij de start was het maar liefst -20 en sneeuwde het eerst nog lichtjes, maar al snel begon de zon te gloren en 'steeg' de temperatuur naar -11. Hidde en Jeroen Ras zaten vanaf de start in de kopgroep van 6, Erik Nijland zat lange tijd in het 2e 'peloton' dat elke ronde van 6,6 km ongeveer driekwart minuut langzamer doorkwam. 
Thumbnail imageHidde reed de afstand in 7 uur 55.21 (gem. ruim 25,2 km/uur) en finishte op minder dan 7 minuten van de Noorse winnaar, een plaatselijke wielercoryfee en trainingsbeest. Er moesten 30 rondjes gereden worden over een sneeuwvrij parcours van 6,6 km, waar een slecht stuk van 100 meter in zat waar gekluund moest worden en waar Erik in de eerste ronde met één schaats door het bomijs ging. Van de 22 gestarte rijders, finishten er uiteindelijk slechts 10, Thumbnail imagewaarvan 7 Nederlanders. Jeroen kwam halverwege ten val en moest met een lichte hersenschudding van het ijs, Erik werd vlak na de finish van Hidde na 170 km door de organisatie van het ijs gehaald omdat het te koud begon te worden. Hij had de 200 km echter zonder problemen kunnen uitrijden als hij niet van het ijs was gehaald. Al met al een hele knappe prestatie van Hidde! Verschillende mensen werden met bevriezingsverschijnselen van het ijs gehaald.  De volgende dag brachten de HVHW-ers nog even een bezoekje aan de heilige tempel van het Vikingskippet in Hamar.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords