Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonThijs en Brian dicht bij winst

Thijs en Brian dicht bij winst

NK MarathonThialf is nog steeds de mooiste baan van Nederland. Nadat de masters hun strijd hadden geleverd, reden 2 HVHW-ers daar afgelopen woensdag voor de titel van Nederlands Kampioen Marathon in de eerste divisie. Waar in de topdivisie de wedstrijden zeer voorspelbaar zijn, kun je als toeschouwer bij de eerste divisie je aandacht geen moment laten verslappen.

Een race waar elk moment wel wat gebeurt. De Groene Hart Sport-ploeg van Brian Goldman maakte de wedstrijd hard en Brian vervulde daarin in eerste instantie een controlerende rol. Op driekwart van de wedstrijd veranderde dat echter en sprong hij naar een kopgroep. Een mooie toekomst was voor deze 5 weggelegd. Echter de samenwerking liet zeer te wensen over. Doordat zijn voorganger een gat liet vallen moest Brian rondenlang bijten om weer bij het groepje te komen. Hij reed zo hard als hij kon. Uiteindelijk lukte het niet en werd de moed jammer genoeg niet beloond.

NK MarathonVoor de aawezige HVHW-supporters was nu echter de spanning nog zeker niet weg. Thijs Smets maakte zich op voor de finale. Na 96 ronden maakte het peloton zich op voor de eindsprint. Een nare valpartij gooide echter roet in het eten. De wedstrijd werd stilgelegd en hervat met het rondebord weer op 10. Wederom zocht Thijs, met al zijn skeelerervaring, samen met zijn ploeggenoot van De Goudse - SmartCap een plekje in de kop van het peloton. Maar weer sloeg het noodlot toe. In de laatste bocht lag wederom een gevallen rijder. In de chaos kwam Thijs als 2e uit de bocht. Hij had kunnen winnen, maar ook deze keer besloot de jury dat de wedstrijd stilgelegd moest worden. De volgende 10 rondes na de tweede herstart leken een kopie van de voorgaande. Thijs werd na 120 rondes 5e. Dat is heel goed, maar teleurstellend als je zo dicht bij de winst zit.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords