Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathonHVHW houdt eer hoog bij Open Voorschotens Kampioenschap marathon

HVHW houdt eer hoog bij Open Voorschotens Kampioenschap marathon

De marathon, die plaatsvond op dinsdagavond 6 januari, ging over een afstand van 40 ronden voor de heren en 30 ronden voor de dames, op een baan dat iets groter is dan een 400 meter. De weersomstandigheden waren goed, maar de ijskwaliteit wat minder. De lokale bevolking had namelijk al enige dagen, zelf tot een kwartier voor de wedstrijd, met veel plezier van de baan gebruikt gemaakt en de scheuren waren goed uitgetrapt.
De belangstelling was weliswaar groot, er gingen ongeveer 50 dames en heren van start en er was ook redelijk veel publiek aanwezig. De wedstrijd zou beginnen na een 1 ½ loze ronde, maar door het ontbreken van een rijder die rustig op kop zou schaatsen en het niet in peloton kunnen rijden vanwege de scheuren, ontstond er al snel een gezellige chaos. Vanwege het volledig ontbreken van een peloton, kon ook de KNSB regel voor het afsprinten niet worden toegepast. De wedstrijd had het verloop van een afvalrace, omdat velen de strijd opgaven vanwege valpartijen. Beide HVHW rijders Jordi de Vreede en Michel Rog hebben de wedstrijd uit kunnen rijden, maar zijn niet op een podiumplaats uitgekomen. Over welke plaatsen ze dan wel zijn geëindigd blijft gissen, want zelfs over de derde plaats bij de heren moest gestemd worden, omdat de jury het overzicht had verloren.
Al met al was het een leuk initiatief en gezellige gebeurtenis, die door de STGV en IJsclub Voorschoten met veel enthousiasme was georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar is.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords