Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack2e KNSB Cup 2011 Dordrecht

3e Sebra Sports Cup Den Haag

Relayteam19 december  2010, de derde wedstrijd in de regiocompetitie shorttrack - in eigen huis - was er een om in te lijsten. Het was even afzien om er te komen en we moesten wat sneeuwhindernissen overwinnen bij het vanuit de stalling aanvoeren van de kussens, maar op het ijs zagen we heel veel mooie strijd, glansvolle debuten, een heuse penalty en de nodige persoonlijke records.

Thumbnail imageDe dag, kortom, had alles, mede dankzij opzwepend speakerwerk van David den Braver. Hij  was ouderwets op toeren en reken maar dat dat werd gewaardeerd. Urenlang was hij onvermoeibaar aan het woord. Hij zorgde ervoor dat kenners en leken van seconde tot seconde op de hoogte bleven, maar vooral bracht hij bij elk van de rijders het beste naar boven.

Thumbnail imageNamens HVHW hadden we dit keer negen kinderen in de strijd. Thomas Jansen en Demi Exterkate maakten hun debuut. Ze vonden het op voorhand spannend en leuk tegelijk. Toen bleek dat ze naast hun individuele afstanden ook aan de bak moesten in de relay kroop de twijfel even naar boven. Zou dat allemaal wel goed gaan dan met dat aflossen? Reden die anderen niet veel te hard? Was het wel te volgen met zestien rijders op het ijs die maar bleven rondrijden. Hoe vind je daar je plekje in? Dit was nu wel een echte wedstrijd en niet zo maar een training. Eng.

Thumbnail imageHet viel allemaal mee. Thomas en Demi – beiden pupillen 2 – brachten het er goed af. Overeind gebleven ondanks de wedstrijdspanning en bepaald verdienstelijk gereden. Thomas had in zijn eerste rit over 333 meter even zicht op de derde plaats. Dat redde hij net niet, maar hij liet als eerste officiële tijd wel een mooie 52.25 klokken. Hij reikte uiteindelijk tot de D-finale, doordat hij in zijn halve finale over 444 meter derde werd in 1.07.60. In die finale over 500 meter leek hij al wat zekerder te rijden. Thomas werd keurig derde, reed gemiddeld iets sneller dan in zijn eerdere ritten. Hij kan op die afstand gaan jagen op zijn PR van 1.15.99.

Thumbnail imageDemi is er een van ‘knallen en gaan’. Dat toonde ze in haar eerste rit door meteen bij de start naar de tweede plek te rijden, die positie knap vast te houden en te finishen in 47.20. Ze trof het vervolgens niet in haar halve finale over 444 meter. Daarin had ze snelle tegenstanders. Ze werd ze vierde in de bepaald niet misselijke tijd van 1.02.84. Daarmee was ze sneller dan de meisjes uit de andere halve finales. In haar C-finale werd Demi keurig derde in 1.10.05.

Ted en Georgie Darymple, onze kanjers bij de pupillen 3, reden degelijk. Ted liet zien weer stabieler door de bocht te kunnen stappen. Hij kon dat niet in een scherpe tijd uitdrukken omdat per ongeluk zijn heat over 222 meter een ronde langer werd. Georgie kwam op die afstand wel tot een PR: 32.05, waarmee ze tweede in haar serie werd.

Thumbnail imageGezamenlijk traden Ted en Georgie vervolgens aan in hun halve finale en hele finale. In die halve finale over 333 meter knokte Georgie zich meteen na de start naar de tweede plek. Ted sloot de rij als vijfde. Ondanks heftige strijd kwam in die situatie geen verandering meer. Ted liet 59.62 noteren, waar Georgie met haar 47.62 weer een PR liet noteren.

Thumbnail imageIn de finale maakte Georgie het de koploper knap lastig, bleef die in de nek hijgen, maar eindigde toch als tweede. Ted vocht een eindje achter zijn grote zus een verbeten duel uit om de vierde plek. Die pakte hij, maar wat de meeste indruk maakte was dat hij met 1.12.99 tien hele seconden van zijn PR haalde.

Max van Wijk reikte tot de C-finale, waar dat ook de B-finale had kunnen zijn. Hij was in goeden doen en vlijmscherp, zo bleek al in de serie over 333 meter. Door net op tijd zijn schaats in te trekken voorkwam hij dat hij met zijn schaats binnen de doppen zou rijden. Hij finishte in 42.12, een nieuw PR.

Thumbnail imageDe serie was – achteraf gezien terugkijkend - al een signaal voor wat er zou volgen. Zijn halve finale (444m.) was een verbeten gevecht tussen drie rijders. Vier rondes lang vochten ze zij aan zij. In de hitte van die strijd bleken Max en een tegenstander een ietsje over de schreef te zijn gegaan. Afgesneden? Van hun lijn geraakt? In elk geval leverde het beiden een penalty op.

Thumbnail imageMax wilde voor de finale de pijp al aan Maarten geven. Met de dwingende/dringende opdracht om gewoon een tweede PR af te leveren, wist pa Nol dat te voorkomen. En dat was maar goed ook. Twee van zijn concurrenten in die rit waren een maatje te groot, maar in zijn ijver hen te achterhalen schaafde Max weer 0,04 seconde af van zijn PR op de 500 meter: 1.05.27.

Onze kanjers bij de pupillen 1 – Avalon Aardoom, Danique van Lobenstein, Jeroen Kruijswijk en Kay Huisman – reden deze thuiswedstrijd hard en tactisch ijzersterk. Ze haalden alle vier de A-finale.

Thumbnail imageIn hun series over 500 meter gingen zowel Danique als Avalon er als een speer vandoor. Ze sloegen zo meteen een gat van tien a vijftien meter. Beiden wonnen hun rit in ook nog eens een PR. Danique was goed voor 57.03; Avalon voor 58,45. In de halve finale over 777 meter had Avalon nog wat tegenstand aan trainingsmaatje Linda de Groot, maar ze won wel keurig in 1.30.15. Danique moest het in haar halve finale alleen doen. Ze won afgemeten in 1.35.84.

Thumbnail imageBeiden in de A-finale en dus even concurrenten van elkaar. In die voor het dagsucces bepalende 1000 meter werd Avalon tegen haar zin op kop gedwongen. Danique ging er lekker achter zitten. Deze keer werden moed en vechtlust beloond. Avalon bleef op kop rijden, er ontbrandde een felle strijd om de winst, maar Avalon hield stand en finishte in 1.58.22 en daarmee in weer een PR. Danique gleed in 1.58.54 als tweede over de lijn en ook dat gaat als PR de boeken in.

Ook Kay en Jeroen troffen elkaar in de A-finale. Dat kwam als volgt tot stand. Jeroen, de op het oog altijd rustige en goedgemutste strijder, nam in zijn heat over 500 meter de leiding en stond die niet meer af. En passant liet hij een PR van 58.55 afdrukken. Kay deed het in zijn 500 meter ook overtuigend. Met een halve baan voorsprong en in net geen PR toonde hij zich de sterkste.

Thumbnail imageJeroen belandde in zijn halve finale over 777 meter in een sterk veld dat er vanaf de eerste meter voor ging. Zwoegend pakte hij de eerste plek en liep iets uit. Toen hij met nog ruim een ronde achterhaald leek te worden, wist hij nog net een tandje bij te zetten en eerste te worden in een PR van 1.33.50. Kay trof sterke tegenstanders. Hij liet Gillian Goud, deze dag de absoluut sterkste rijder, gaan en vocht zich met de nummer twee naar een snelle eindtijd. Hij werd tweede in 1.33.83 en plaatste zich voor de A-finale. 

Thumbnail imageDie finale reden beide boys bekeken. Goud ging er meteen vandoor en drie van de vier volgers bleken erg aan elkaar gewaagd. Het werd een mooie race om de tweede plek compleet met tactisch slipstreamen en furieuze versnellingen. Drie rondes voor het eind versnelde Kay flink, zijn aanval leek even te stranden, maar hij kwam er toch langs. Jeroen was minder fortuinlijk: in het strijdgewoel ging hij onderuit, waardor hij vijfde werd. Kay wist zijn positie net aan vast te houden en werd tweede in zijn tweede PR van de dag: 1.59.60.

Uitslag 3e Sebra Sports Cup Den Haag

Foto's 3e Sebra Sports Cup Den Haag
secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords