Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrackDennis en Dylan naar shorttrack-walhalla Zuid-Korea

Dennis en Dylan naar shorttrack-walhalla Zuid-Korea

Dennis & Dylan naar Zuid-KoreaHet is een schaatsdroom die uitkomt: Dennis Kruijswijk en Dylan Hoogerwerf gaan twee weken naar shorttrack-walhalla Zuid-Korea. Van 24 juni tot en met 8 juli volgen onze B-junioren met gewestelijk trainer Patrick Vergeer een stage bij de club- en regioselectie in hoofdstad Seoul. “Ik ben een beetje bang voor de Zuid-Koreaanse aanpak, maar ik denk dat het wel goed komt.” 


Hoog niveauThumbnail image
Dennis (15) en Dylan (15) gaan vooral meetrainen met de selectie. Ze ervaren hoe een trainingsdag er voor een club- en regiorijder uitziet en hoe elke dag trainen als een Koreaan aanvoelt. Volgens Patrick Vergeer kunnen onze uitverkoren HVHW'ers hun lol op, want 'het schaatsniveau zal voor onze begrippen al vrij hoog liggen'. Dennis en Dylan – die aan het eind van het seizoen al werden uitgenodigd om naar Jong Oranje te gaan – hebben voor Nederlandse en Europese begrippen een hoog niveau. Zo bereikten beiden bij de Hanse Cup in Rostock de A-finale op de 666 meter, waarin Dylan tweede en Dennis derde werd. Dennis werd in februari op het NK in Groningen eerste.

Kennis opdoen
Foto: NLHankHet blijft straks in Seoul niet bij alleen snelle rondjes en zware oefeningen op het ijs. Dennis en Dylan – beiden afkomstig uit Wateringen, geboren op dezelfde dag en op het ijs al sinds jaar en dag een soort tweeling – proberen met trainer Patrick ook veel op te steken van de aanpak rond training en begeleiding. “We willen zo veel als mogelijk bespreken met de rijders en trainers over bijvoorbeeld de manier en hoeveelheid van trainen, structuur 'van club naar nationale selectie', organisatie rondom de ploegen, financiering, werven van nieuwe rijders, selecteren, school en dergelijke”, aldus Patrick.

Sportfonds
De trip is mogelijk dankzij een initiatief van gewestelijk trainer Knut Alsemgeest. Hij bedacht de stage en deed bij sportkoepel NOC*NSF een beroep op het Sportfonds Leo van der Kar. Dit fonds stelt talenten en de coach in staat een stage te beleggen op een plek waar veel informatie kan worden vergaard. Als talenten koos Knut voor Dennis en Dylan. Omdat Knut onverwacht niet meekon naar Korea, gaat Patrick in zijn plaats.

Interviewtje
Maar wat vinden onze jonge wereldreizigers er zelf van? We hebben ze het gewoon per mail en los van elkaar gevraagd. Koel samengevat kijken ze er niet weinig naar uit.

Ben je al eens in Korea geweest?
Dennis: “Nee dit is mijn eerste keer.”

Dylan: “Nee, nog nooit.”

Wat verwacht je van het land?
Foto: Bert van LobensteinDennis: “Dat het veel drukker bevolkt is dan in ons landje en het schijnt er ook niet zo lekker te ruiken, maar dat moet ik nog ondervinden.”

Dylan: “Heel druk, want er wonen 10 miljoen mensen, maar ik denk dat het ook wel mooi is. Het is in ieder geval heel anders dan hier in Nederland.”

Wat vind je ervan dat Knut jou naar voren heeft geschoven om mee te mogen?
Foto: Bert van LobensteinDylan: “Leuk, alleen jammer dat hij zelf niet mee kan.”

Dennis: “Dat vind ik een hele eer en onwijs gaaf. Ik vind het erg jammer dat Knut nu niet mee kan;  hij heeft het toch allemaal geregeld.”

Wat gaan jullie precies doen in Zuid-Korea?
Daarover zijn ze het eens: twee keer per dag trainen. Dylan bekijkt het globaal: “We trainen ’s ochtends en ’s middags en tussendoor zullen we wel in de stad kijken.” Dennis heeft wat vrees en is minder zeker over het toeristische deel: “Twee keer per dag trainen, 's morgens vroeg - dus dat word daar vroeg uit de veren - en eind van de middag, maar of dat elke dag wordt weten we nog niet. Verder is het afwachten wat we verder gaan doen. Hopelijk hebben we ook nog wat tijd om de toerist uit te hangen en mooie foto's te maken.”

Waar logeren jullie?
Dennis: “Dat wordt een hotel.”

Dylan: “Weet ik nog niet maar Patrick zou kijken voor een hotel met westers eten.”

Wat hoop je er te leren?
Dylan: “De manier waarop ze daar trainen.”

Dennis: “Nog meer shorttracktechnieken en fijne kneepjes van het vak die wij nog niet kennen.”

Waarom is het wel uniek om daar als shorttracker naar toe te mogen voor een stage?
Dylan: “Daar komen de beste shorttrackers vandaan.”

Dennis: “Omdat het de top van de wereld is en er erg hard geschaatst wordt. En omdat ik het super vind dat ik daar gewoon samen met Dylan twee weken mag meetrainen. Zo'n kans krijg je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Ik heb er dan ook enorm veel zin in en kijk er erg naar uit.”

Ben je bang voor de Koreaanse aanpak? Ze drillen toch tot je er bij neervalt?
Dennis: “Nee hoor, daar ben ik niet bang voor.”

Dylan: “Ja beetje, maar ik denk dat het wel goed komt.”

Krijgen we straks twee supermannen terug uit Seoul?
Dennis: “DAT ZIJN WE TOCH AL !!!!!!!!!!”

Dylan: “Dat zal in twee weken niet lukken. Alleen ik denk dat ik wel veel geleerd heb als ik terug kom en dat ik misschien later nog eens kan gaan.”

Waneer is wat jou betreft de trip geslaagd?
Dylan: “Als Patrick en wij er veel van geleerd hebben.”

Dennis heeft aanmerkelijk meer noten op zijn zang. Of noem het dat hij wat gedetailleerdere criteria heeft: “Als we goed aankomen. Als we veel kunnen meetrainen en er veel van opsteken. Als er geen ongelukken gebeuren. Als we gezond blijven; je weet maar nooit met dat vreemde eten. En hopelijk mogen we veel van Seoul zien. En natuurlijk een goeie thuiskomst. Dylan en ik vliegen dan samen door naar Barcelona waar ik dan 2 dagen verblijf en hopelijk door mijn ouders word opgehaald. Dan ga ik naar Frankrijk, waar onze vouwwagen staat. Daar ga ik dan nog lekker een weekje chillen.”

Heb je al een souvenir op het oog?
Dennis: “Nou, daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht, maar ik zal best wel iets leuks vinden.”

Dylan: “Nee nog niet, maar misschien kan ik een oud pak ruilen.”

 

Uitleg vlag Zuid-korea

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords