Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsSkatenSpektakel en succes bij ploegenachtervolging

Spektakel en succes bij ploegenachtervolging

Thumbnail imageTennisballen en skeeleren een vreemde combinatie? Toch niet! De afgelopen weken zijn onze HVHW pupillen op de Wollebrand druk in de weer geweest om de ploegenachtervolging onder de knie te krijgen. De tennisbal bleek daarbij een probaat middel. Balletje van achter naar voor doorgeven. Dan aflossen, kop overnemen, achter aansluiten en het spel kan opnieuw beginnen.


En dat vele rondjes lang onder toezicht van trainers Arno, Erik en Kees. En al die trainingsarbeid blijkt niet voor niets! Afgelopen vrijdagavond stond HVHW met maar liefst vier teams aan de start voor de ploegenachtervolging van de Jeugd Skeelercup.

De jeugd skeelercup wordt verreden over een tiental wedstrijden waarbij de rijders zowel voor dagprijzen, het individueel klassement als ook voor de felbegeerde Wladimiroff bokaal strijden. Met de ploegenachtervolging zijn echter alleen punten binnen te halen voor de Wladimiroff bokaal. In elke heat zijn er steeds twee teams op de baan die tegenover elkaar starten. En dan maar proberen elkaar in te halen! Ieder team rijdt twee heats en vervolgens op basis van hun totaaltijd een A-, B- of C-finale.

In de categorie 6,7,8 jaar kwamen Ted Dalrymple, Tycho Mousset, Max Janssen en Timo Boersema goed uit te startblokken. Op basis van hun heats gingen ze als tweede de A-finale in. Ze wisten dat hun tegenstanders in de heats steeds 1,5 seconde sneller waren geweest. Er was dus maar een optie: “volle bak!”. En dat deden ze, in de finale de snelste tijd van de dag neerzetten en hun tegenstanders met bijna twee seconden naar het zilver verwijzen. Mooi gereden mannen!

Bij de meisjes 9,10,11 jaar hadden Emma Mousset, Georgie Dalrymple en Ymke Bruckner een enorme uitdaging om in deze traditioneel goed bezette categorie een snelle tijd neer te zetten. Aangezien de tijd van degene die als derde over de finish komt telt mocht er hun team niemand afvallen. Het werd uiteindelijk de B-finale. Een stevige peptalk zette de dames op scherp voor hun finalerit die ze dan ook keurig weten te winnen. Het brons is hun deel.

Het derde HVHW-team deed mee in de categorie jongens 9,10,11 jaar. Addy van Eendenburg, Daan Boersema, Niels van de Griendt en Niels d’Huy stonden er helemaal klaar voor. Teambespreking gehad, startposities doorgenomen, concentratie…

In de heats weten ze steeds net niet de snelste tijd neer te zetten. Zouden ze in de A-finale hun jongere clubgenoten weten te evenaren? En het werd spannend! Er wordt hard gereden. Niels d’Huy en Addy komen als eerste over de finish en kijken gespannen om maar zien dat ze hun teammaatjes ‘andere’ Niels en Daan hebben losgereden. De tijd van de derde rijder telt en helaas die is net niet genoeg voor de overwinning.

Thumbnail imageEmmy Bruckner, Max van Wijk, Lars van den Berghen, en Bas Vijverberg waren HVHW’s vierde inzending ditmaal voor de categorie 12,13,14 jaar. Een hele zware categorie met een paar hele sterke teams. Het mix-team van STGV/Stompwijk was een klasse apart en reed de rest tijdens de heats op 10 a 15 seconden. Voor het nog jonge HVHW-team resteerde de B-finale waarin ze het op moesten nemen tegen Hoogmade. De tijden van de heats van beide teams ontliepen elkaar weinig en eerder zagen we al dat de echt scherpe tijden in de finales worden neergezet. Het team reed tactisch sterk. Emmy in het eerste rondje voorop, afgelost door Bas om bij de volgende doorkomst onder aanvoering van Max met z’n vieren op de finish af te koersen. De strijdende teams gingen gelijk op maar op de meet moest HVHW helaas toch nog een kleine seconde toegeven. Een vierde plek in het eindklassement, maar zeer strak gereden. Daar zit absoluut meer in!

Met in totaal eenmaal goud, zilver en brons en een vierde plek deed HVHW ook bijzonder goede zaken in het klassement voor de beste vereniging. Afgelopen jaar wist HVHW deze Wladimiroff bokaal te winnen en dankzij het succesvolle optreden bij de ploegenachtervolging gaan we ook nu weer met 45 punten aan de leiding. Maar DKIJV zit ons met 43 punten op de hielen en met nog 5 wedstrijden te gaan kan er dus nog veel gebeuren!

50logohvhw

50 Jaar Agenda

19-02 Flevonice uitje
17-03 Reunie op de uithof
25-03 Mini 11-steden tocht
26-03 CK langebaan
02-04 CK Shorttrack
01-09 CK skaten + BBQ
            Presentatie
            50Jaar boek
23-09 Rondje Texel


logo acs180


westland adviesgroep full

  

Logo BRINKQ 180

 

logo Valk Systemen 180

Redactie Loginvoorzitter gezocht

secretaris 1800x1000

bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords