Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsSkaten5 medailles voor HVHW skatejeugd

5 medailles voor HVHW skatejeugd

Thumbnail image29-05-2010 - Rijswijk, De Spartaan. De eerste ontmoeting in de skate jeugdcompetitie, tussen de diverse schaatsverenigingen, is er een met succes voor HVHW. Maar liefst 5 HVHW kanjers stonden op het podium. Jammer dat er geen deelnemers waren in de categorie (6/7/8 jaar) want dan hadden we zeker nog meer medailles weggesnoept.

Ging de eerder geplande Oomssport Skeelercup jeugdwedstrijd in Maassluis vanwege de regenval niet door, afgelopen zaterdag 29-5-2010 waren de weergoden ons gunstig gezind waardoor er een aardige opkomst was op het circuit van wielervereniging de Spartaan in Rijswijk en konden onder een stralend zonnetje de 1e jeugdwedstrijden worden verreden op de 500 meter baan van dit parcours. Deelnemers kwamen van de schaatsverenigingen uit de omgeving t.w. :YVL uit Leiden, STGV uit Voorschoten, DKIJV uit Delft en HVHW uit Den Haag/Westland.

Thumbnail imageKlasse-indeling vond plaats op basis van je leeftijd waardoor er 3 categorieën konden worden samengesteld, opgesplitst naar jongens en meisjes, 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar. De ene categorie was wat drukker bezet dan de andere, voor het wedstrijdverloop maakte dat gelukkig niets uit, de 6 groepen werden op basis van de 1e tijdrit opgesplitst in 4 wedstrijdgroepen, een snelle jongensgroep en een nog iets snellere jongensgroep en bij de meisjes idem dito, zodat je ongeacht je leeftijd uitkwam in een wedstrijd tegen zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstanders.

Thumbnail imageNa de tijdrit  werd op basis van de nieuwe indeling een 1000 mtr seriewedstrijd gereden en werd de wedstrijddag afgesloten met een zgn puntenkoers die voor de snelste heren uit 5 rondes (2,5 km), voor de snelste dames uit 4 rondes (2 km) en voor de jongste deelnemers uit 2 rondes (1 km) bestond. Het 1e rondje van de puntenkoers is een soort opwarmronde, daarna is het zaak te proberen na ieder rondje steeds als snelste te finishen waarmee dus punten konden worden verzameld op basis van volgorde van binnenkomst. Een leuk onderdeel waarbij je mooi je al opgebouwde duurvermogen kon testen. Dat men soms tot het uiterste ging was goed te zien aan de vermoeide gezichten na afloop van iedere wedstrijd.

In de categorie 9/10/11 jaar was de grote winnaar Dominique de Beer. Thumbnail imageDominique won zowel de tijdrit, de 1000m als de puntenkoers. Danique van Lobenstein en Anouk Tjepkema vochten, op gepaste afstand, om de 2e en 3e plek. Anouk was sneller op de 500m en 1000m, Danique in de puntenkoers. Hierdoor eindigde Anouk als 2e en Danique als 3e in het klassement. Bij de jongens verscheen Kay Huisman aan de start. Kay dwong respect af door zijn mooie rijstijl maar kwam in het zware veld net wat te kort om in de top te eindigen.
 
Thumbnail imageAnna Wester en Marit Hoogenraad reden beiden in de categorie 12/13/14 jaar. Anna deed het super in de tijdrit maar liet zich op de 1000m verrassen. In de puntenkoers zette zij dit recht. Marit reed op haar beurt een slechte tijdrit, de 1000m en puntenkoers verliepen duidelijk beter. Anna eindigde als 1e en Marit als 2e in het klassement.

Een ieder kon met een voldaan gevoel terugkijken op een heel leuk sportief evenement dat bij uitstek geschikt is voor alle jeugd die deelneemt aan de skeelertraining op de Wollebrand. Hulde aan de sponsor, de initiatiefnemers, de vrijwilligers en de voortreffelijke organisatie, een leuke bijdrage aan een goede voorbereiding op het komend schaatsseizoen. De volgende jeugdwedstrijd staat gepland op 19 juni 2010 in Rotterdam.

Foto's Jeugdwedstrijd 29-05-2010 De Spartaan, Rijswijk.
Uitslag Jeugdskeelerwedstrijd De Spartaan Rijswijk

Na de jeugd gingen de junioren, senioren en masters van start in de Ooms Skeelercup.
Zie www.skeelercup.nl voor een verslag en Flickr voor foto's
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords