Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl
See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeClubinfoHVHW BestuurBestuur stelt zich voor

Bestuur stelt zich voor

ErnstJan van Dam, Voorzitter:

Sinds 2009 ben ik lid van HVHW door voor heb ik geschaatst van af mijn 11de bij schaatsvereniging Borger Compagnie en daarna YVG (IJsvereniging Groningen) beide schaatsclubs in Groningen waar ik van oorsprong ook vandaan kom. Sinds 2009 ben ik verhuist naar Voorburg, vanwege mijn werk. Ik werk bij Crop Registeraccountants en Belastingadviseurs in Hoofddorp en leuke baan die mij de uitdaging geeft die ik nodig heb.

Met de functie als voorzitter bij HVHW hoop ik een frisse wind door de club heen te blazen. Met mijn 28 jaar oud en de 3 jaar die ik pas bij de vereniging zit heb eigenlijk geen HVHW geschiedenis. Ik wil graag openstaan voor ieder idee binnen de club en alle goede ideeën te verwezenlijken. Ik voorzie voor de komende tijd dan ook geen problemen maar een hoop leuke uitdagingen. Een vereniging is bedoeld om gelijk gestemde bij elkaar te brengen en dat moeten we dan ook samen gaan doen. Samen zijn wij HVHW en ik hoop dat we met ons allen de komende tijd veel plezier gaan bleven.

Peter van der Bos, Secretaris:

Ik ben Peter van den Bos, 32 jaar oud en sinds kort secretaris van HVHW. Door Ernstjan ben ik benaderd om de rol van secretaris op mij te nemen. In september begin ik met een studie en zal daardoor tot september deze rol op mij nemen. Op deze manier heeft het bestuur voorlopig zijn handen vrij om de lopende zaken op te pakken.

Sinds twee jaar ben ik lid van HVHW, maar ik schaats al sinds ik mij kan herinnerden. Ik ben begonnen op natuurijs, toen via de schaatsschool en later bij HVZB (Hardrij vereniging Zoetermeer Benthuizen). Ik ben rond mijn 15de gestopt. Totdat het weer begon te knagen, ik heb toen een paar seizoenen af en toe geschaatst. Na een schaatsclinic georganiseerd door de werkgever van mijn vriendin, heb ik de knoop doorgehakt en ben lid geworden van HVHW. Nu ben ik aan het trainen en heb als doel om volgend jaar mee te rijden in de Oomssport marathon competitie.

Lex Priem Penningmeester:

Begin negentiger jaren nodigde een lid van de jeugdcommissie (JC) van HVHW mij uit om mee te helpen kinderen recht op de schaatsen te leren staan. Hoewel mijn eigen schaatsvaardigheid erg matig was, heb ik met plezier die eerste jaren samen met een ervaren jeugdschaatsleider groepjes van niveau oranje begeleid. Mede doordat ik de oefeningen van de kids moest voordoen, ben ik zelf ook beter gaan schaatsen. Om nog beter inzetbaar te zijn voor het jeugdschaatsen, heb ik medio negentiger jaren de KNSB cursus Jeugdschaatsleider (JSL) gevolgd. Naast het aanleren van elementaire didactische vaardigheden werd mij vooral duidelijk, dat het geven van plezier in het schaatsen het leukste is van het jeugdschaatsen.
In de eerste jaren van deze eeuw werd me gevraagd om mijn activiteiten voor de club uit te breiden met wat bestuurlijk werk: meehelpen in de Technische Commissie (TC) om het beleid van HVHW wat meer richting te geven. Met name de belangstelling voor het shorttrack verdiende aandacht. In die tijd werden onze (jeugd)leden gestimuleerd om naast het langebaan schaatsen ook kennis te maken met het shorttrack. Op de funrinck van De Uithof werden tijdens elk jeugdschaatsuur shorttrack clinics verzorgd. Ook is toen de Combi-bokaal (nu de Samantha Ende bokaal genoemd) in het leven geroepen. Vooral door de inzet van de destijds functionerende voorzitter van de Shorttrack Commissie (SC) zijn de contacten tussen de verschillende disciplines (met name langebaan en shorttrack) erg verbeterd.

Inmiddels eindigde de bestuursperiode van de voorzitter van de club. Om privéredenen stelde hij zich niet herkiesbaar. Zijn zoektocht naar een capabele opvolger leverde (ook toen al) geen resultaat op. Uit nood heb ik mij daarom beschikbaar gesteld. In de drie jaar van mijn bestuursperiode ontstonden meerdere vacatures (onder andere secretaris, voorzitter TC en voorzitter SC). Daardoor kon ik niet veel meer voor onze vereniging doen dan de boel draaiende houden. In die periode floreerde gelukkig wel het jeugdschaatsen. Mede dankzij een enthousiaste JC bleef het aantal jeugdleden goed op peil. Ook werden kwantiteit en kwaliteit van de groep jeugdschaats(bege)leiders op een hoog niveau gehouden. Om tijdens mijn bestuursperiode mijn inlevingsvermogen in het schaatswereldje te vergroten, heb ik in 2005 mijn KNSB trainersdiploma A gehaald.

Na mijn periode in het Dagelijks Bestuur (DB) van HVHW heb ik nog wat gefigureerd in de JC en in de LC. Bij de naderende ALV van 2012 bleek niemand in de gelegenheid om zitting te nemen in het DB. Omdat ik graag mijn hobby, het geven van trainingen, bij HVHW wil blijven doen, heb ik mij beschikbaar gesteld als penningmeester.

Paul Robijn, Bestuurslid Langebaan:

Ik ben lid van HVHW sinds eind jaren tachtig, Voor die tijd was ik lid van de ijsvereniging Warmond. Ik woonde destijds in Koudekerk a/d Rijn. Aangetrokken door de clubselectie van Hans Veldkamp, waar toen heel wat succesvolle marathonrijders deel van uitmaakten, heb ik de overstap naar HVHW gemaakt. Begin jaren '90 ben ik verhuisd naar Maasland, waardoor het lijkt alsof ik een streekgenoot ben. Ik heb ettelijke jaren in de Landelijke B marathon gereden, vervolgens een viertal jaren in de landelijke A. Nu ben ik alweer ettelijke jaren aan het afbouwen in de regionale marathonwedstrijden. Zo af en toe pik ik nog een langebaanwedstrijd mee. Liefst in Heerenveen, in het mastercircuit. Want dat staat garant voor goede tijden. Die garandeert de Uithof niet meer.

Mijn mooiste schaatsbelevenis is toch de 11 stedentocht in 1997, waar ik als 53e over de streep kwam. Dinsdag en donderdag ben ik op het ijs te vinden voor de training. Op vrijdags rijd ik marathons. Op zondag rijd ik af en toe langebaanwedstrijden.

Als voorzitter van de langebaancommissie vertegenwoordig ik de langebaansectie in het bestuur. Chiel heeft me gevraagd als wedstrijdrijder een bijdrage te leveren aan de LC. Ik heb geen echte bestuursaspiraties en/of trainersaspiraties. Wel vind ik dat er een soort morele verplichting ligt naar de vereniging toe. Want laten we wel wezen, het liefst schaatsen we natuurlijk zelf, en dat doe ik dan ook zoveel mogelijk. Mijn bijdrage is nu de activiteiten van de LC te stroomlijnen en deze te vertalen naar het algemeen bestuur. Voor het komende jaar wil ik aandacht besteden aan het opnieuw leven inblazen van de trainersbijeenkomsten, een opleidingsplan, een adequate begroting en een jaarplan opstellen. De doelstelling hierachter is weer dat we graag weer een echte hardrijdersvereniging willen zien. Betrokken trainers, die weer betrokken pupillen (zowel jong als oud) begeleiden bij trainingen en wedstrijden. Met name aan het laatste schort het de laatste jaren; het is erg moeilijk om bijv. coaching bij wedstrijden te regelen.

We zijn nog op zoek naar versterking voor de langebaancommissie. Mocht je taken samen met Chiel, Henri en mij willen oppakken meld je dan aan.

Maurice Jansen, Bestuurslid Jeugd a.i.:

Ik ben nog niet zo heel lang actief in de vereniging, wel betrokken sinds mijn kinderen lid zijn geworden van HVHW. Ik werd benaderd door Hans Veldkamp met het verzoek om deel te nemen aan een projectgroep binnen de TC, hieruit is het TBT gevormd. Aan het einde van het schaatsseizoen 2011-2012 is er een vacature als voorzitter van de Jeugdcommissie ontstaan en ben ik op verzoek van het toenmalige bestuur in dit gat gesprongen. Ik doe dit met veel enthousiasme en beleef er veel plezier aan wanneer ik op de jeugduren de vele blije gezichten zie. We hopen bij de pupillen een goede basis te leggen voor het junior schaatsen. Hiervoor is een visie ontwikkeld die we 'leren schaatsen' genoemd hebben. Deze visie draagt bij aan de uitgangspunten van het breedtesport en topsport beleid. Dit houdt in een maximale plezierbeleving, zo hoog mogelijke schaatstechnisch prestatieniveau voor iedereen, zo hoog mogelijk prestatieniveau bij wedstrijden en talentherkenning en -ontwikkeling. We proberen dit te realiseren door een gevarieerd programma van schaatsvaardigheden, denk daarbij aan het linksom en rechtsom schaatsen.

Daarnaast wordt er voor de jeugd allerlei leuke evenementen georganiseerd waarbij we het gevarieerd bewegen zoveel mogelijk aanbod willen laten komen. Ik hoop dat we samen met vele enthousiaste ouders alle activiteiten die de jeugdcommissie organiseert kunnen oppakken, want zonder deze hulp kunnen we het niet.

Hidde Schouten, Voorzitter Skatecommissie:

Mijn hele leven heb ik geschaatst. Sinds een jaar of 10 schaats ik in clubverband bij HVHW. Het is ontzettend leuk om met de sport bezig te zijn en jezelf continu te verbeteren. In de zomer train ik op de skeelers en neem ik deel aan de de skeelercupwedstrijden. In de winter rijd ik voornamelijk marathons en als het kan een langebaanwedstrijd.

Het skeeleren is relatief nieuw binnen HVHW dus er valt een hoop te ontdekken, te bedenken en op te starten. Het is erg leuk om met een groep enthousiaste en gemotiveerde mensen samen het skeeleren te organiseren.

Sponsor- & Kledingcommissie:

De sponsorcommissie bestaat uit Martijn Buitenhuis van Buitenhuis Advies www.buitenhuisadvies.nl, Arno Kruijt van Allround Computer Service B.V. www.allround.nl en Jolanda Voskamp van Intercowww.interco.nlDe kracht van deze sponsorcommissie is dat alle drie de bedrijven, samen met nog enkele andere sponsors, jaarlijks een flink bedrag aan HVHW sponsoren, om op deze manier een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van HVHW.  De sponsorcommissie streeft ernaar het sponsorgeld zo goed mogelijk te besteden en hiermee in eerste instantie de breedtesport te stimuleren. Dit komt vooral tot uitdrukking in de kleding voor jeugdleden die allemaal zijn voorzien van gratis jasjes, maar ook in bijvoorbeeld de prachtige pakken  voor de Topsportgroep en professionele kleding voor de trainers die nu voor gunstige prijzen kunnen worden aangeboden aan de overige leden van HVHW.  De sponsorcommissie hoopt op deze wijze een bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid van HVHW en hoopt dat alle leden hiermee een mooi visitekaartje voor de vereniging kunnen zijn.

Er zijn de afgelopen jaren al meer dan 230 clubjacks aan de jeugdleden en 50 thermojacks voor trainers en jeugdschaatsbegeleiders uitgereikt. De bijdragen van de sponsor zijn verder gebruikt om een breed assortiment betaalbare kleding op te bouwen. Dit komt neer op een investering van meer dan € 15.000,00, dat door alle sponsors mogelijk is gemaakt. 

Alle kleding is verkrijgbaar via de HVHW webwinkel en heeft u vragen dan kunt u mailen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Uw vragen worden dan zo snel mogelijk beantwoord.

Voor informatie over logo’s op de site en overige sponsormogelijkheden kunt u mailen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paul van Grieken, Voorzitter Evenementencommissie:

Ook ik ben al enige jaren binnen de club actief. Meestal buiten beeld want ik ben een van de twee omroepers bij de HVHW-wedstrijden. Men ziet mij niet maar men hoort mij wel, dat is tenminste de bedoeling. Twee van mijn kinderen schaatsen nog steeds bij HVHW, de oudste is er nu mee gestopt en heeft de overstap naar het baan wielrennen gemaakt. Als ouder vind ik dat je wat moet doen voor een club, anders draait het niet. Een club valt of staat met de participatie van de vrijwilligers.

Nu ik gebombardeerd ben tot voorzitter van de evenementencommissie zal ik gaan proberen om wat meer clubgevoel te kweken. Ik zal mijn best doen om dat te laten slagen. Dus als iemand in de club een idee heeft, denk eens “out of the box” dan ben ik via het email adres op de website te bereiken.

4 proeflessen

facebook-socialtwitter-socialYoutube-social

bakkiefietsen-180 

logo-acs180

logo-flynth-70

logo-gardien-70

finmaster-logo

logo-interco88

logo-achtergrond-wit

9knots-trans-180

 

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords