Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
Home

Uitbreiding HVHW-bestuur

In mijn voorwoord op de Krabbel van februari schreef ik reeds dat de Corona-pandemie ook HVHW steeds weer voor de nodige uitdagingen heeft weten te stellen. Toch hebben we ons daar met de inzet van velen binnen de vereniging betrekkelijk goed doorheen weten te slaan. Met de nodige aanpassingen zijn alle leden in de gelegenheid om trainingen op het ijs te kunnen volgen. Hebben we kunnen investeren in de opleiding en begeleiding van onze trainers. Voor de shorttrack hebben we binnen het gewest Zuid-Holland het voortouw genomen in de aanschaf van een nieuwe baanbeveiliging. Tegen de trend in is ons ledenaantal licht gegroeid, en we staan er financieel gezond voor.

Lees meer...

Krabbel #3

De Krabbel #3 (nieuwsbrief van HVHW) is verstuurd. Je kunt de nieuwsbrief ook lezen via deze link. Wil je onze nieuwsbrief graag ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan zetten we je e-mailadres op de lijst.

Mis je een item? Stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan zorgen we ervoor dat jouw item in de volgende Krabbel een plekje krijgt!

De Commissie Inline-skaten zoekt nieuwe vrijwilligers

De Commissie Inline-skaten zoekt al een tijdje versterking. Vorig inline-seizoen heeft één clublid zich gelukkig aangemeld. Omdat drie leden de commissie hebben of gaan verlaten, zijn we  hard op zoek naar versterking op het gebied van administratie tot organisatie. Twijfel niet, meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., alleen dan kunnen we de zomeractiviteiten in goede banen blijven leiden!

Interessepeiling ST3 trainersopleiding inline-skaten

Het is voor elke organisatie van belang om een goed opgeleid trainerscorps te hebben.
Daarom brengen wij onderstaande (klik op de button 'lees meer') onder de aandacht.

Hopelijk is er voldoende interesse en kan er binnenkort een ST3 opleiding inline-skaten starten!

Lees meer...

Ode aan Wim de Graaff

Deze ode is geschreven door HVHW-er Leo Schoenmeijer:

Helaas is Wim op 12 januari 2021 op 89 jarige leeftijd, in het ziekenhuis overleden.
Gelukkig heb ik nog goed afscheid van hem kunnen nemen. Ruim een week voor het overlijden wandelden we nog samen in de Alexander Polder, Wim achter de rollator.
Wat kan het toch snel gaan. Voor de eerste keer in Noorwegen mocht ik niet op zelfgemaakte schaatsen mee rijden. Op Wim zijn schaatsen heb ik daar gereden.
Seizoen 2020 gaf hij nog schaatsles bij Duo Sport IJsbaan in Rotterdam.
Ik ging daar ook wel regelmatig rijden en als Wim dan met een groep leerlingen stond, ging ik naar hem toe. Gaf hem een hand en zei “Hallo mijnheer de Graaff, leuk u te zien.”
Tot de groep sprak ik dan: “Luister en kijk goed naar meneer de Graaff. Drie jaar geleden wist ik niet wat schaatsen was en kijk een wat hij mij geleerd heeft!”.
Elke keer had hij het goed naar zijn zin na zo’n optreden.

Nog een tekening voor Dione

Dione stond dit weekend aan de start van de tweede wereldbeker wedstrijd in Thialf. We vinden het een super prestatie dat Dione in een internationaal deelnemersveld zo hard schaatst! Dit keer heeft Maaike een mooie tekening voor haar gemaakt.

EK Shorttrack medailles voor Dylan en Georgie

In het weekend van 22 t/m24 januari werden in Gdansk de Europese kampioenschappen Shorttrack 2021 gehouden.
Dylan Hoogerwerf kwam zowel individueel als op de relay in actie. Op zijn afstand, de 500m, bereikte Dylan de B-finale waar hij 3e werd, Op de 1000m en 1500m hield het echter op in de kwartfinales. Op de relay pakte Dylan met het herenteam een fraaie gouden plak.
Georgie Dalrymple was geslecteerd voor de dames relay, zij reed vrijdag de heats. Het damesteam bereikte net als de heren de finales maar door een val en een penalty voor Rusland behaalden zij het zilver.

EK2021 Relay men goldFoto: FB Schaatsen.nl.  Dylan Hoogerwerf in het midden met goud op de 5000m relay.

Ek2021 dames relay zilverFoto: FB schaatsen.nl  Georgie Dalrymple, in het midden, met  zilver op de 3000m relay.

 

TROTS op Dione

Supersprinter Dione heeft zaterdag 23 januari super snel de 500 meter geschaatst in Thialf. Met een tijd van 37.94 is ze als 10e geeindigd op de eerste World Cup. We zijn ontzettend trots deze knappe prestatie van Dione. Clover heeft een brief/tekening gemaakt en Mirthe een tekening voor Dione:

Lees meer...

IN MEMORIAM WIM DE GRAAFF

wim de graafOp 12 januari 2021 is oud HVHW-lid en –trainer Wim de Graaf overleden, in de leeftijd van 89 jaar.

In de jaren 50 was Wim een van beste schaatsers van Nederland.

Wim debuteerde in 1951 als 19-jarige met een zesde plaats bij het Nederlands kampioenschap in Zutphen en werd Nederlands Kampioen langebaan in 1956 (verreden op Kralingse Plas in Rotterdam, zijn eigen woonplaats).

Internationaal was zijn vierde plaats op de Olympische 5000 meter in 1956 zijn beste prestatie.

In totaal kwam hij 13 keer uit in een Europees of wereldkampioenschap. Zijn beste prestatie was een tiende plaats bij het EK in 1959. Ook in 1960 deed Wim de Graaff mee aan de Olympische Winterspelen. In 1962 sloot Wim de Graaff zijn carrière af met een 5e plaats bij het NK op de Jaap Edenbaan in Amsterdam

Lees meer...

AANSCHERPING CORONA-MAATREGELS

Het aantal coronabesmettingen in het land blijft hoog en in onze regio is nu ook de extra besmettelijke Britse virusvariant aanwezig. Daarom moeten we samen een extra inspanning leveren om coronaveilig te kunnen blijven schaatsen.
  1. Aanpassing Jeugdschaatsen (Za3)
    HVHW zal op 23 januari en 6 februari alleen op het ijs staan. De anderen verenigingen zijn dan vrij. Op 30 januari en 13 februari is dat andersom en is er geen jeugdschaatsen voor HVHW.
  2. Junioren C en ouder (niet Za3)
    Vanaf nu wordt ook van de jeugd >12 jaar verwacht dat zij onderling afstand houden op en rond de ijsbaan. Samen schaatsen mag met maximaal 3 personen. En bij het uitrijden rijd je met maximaal 2 rijders naast elkaar.

Pagina 1 van 51

HVHW Webwinkel clubkleding

HVHW Webwinkel clubkleding

schaatshelm hvhw1

schaatshelm hvhw1

 

hvhw flyer2019 180 1

4 Proeflessen

hvhw flyer2019 690 1

logo interco
Logo Ricardo Jansen 180 56

logo ooms

logo MF Flower 180 140
logo bergsma schilderwerken.ai

Twitter icon

Schaatstweets

Loading..

 twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

Redactie Loginbanner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53