Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeJeugdJeugd nieuwsZaterdag 8 november geen jeugdschaatsen

Diplomaschaatsen

DiplomaschaatsenDoor de problemen met de koelinstallatie van de 400m-baan op De Uithof dreigde het jaarlijkse diplomaschaatsen niet door te kunnen gaan. Gelukkig kon dankzij de inspanningen van de Baancoördinator van de KNSB, Gewest Zuid-Holland gebruik worden gemaakt van de funrink op De Uithof voor het rijden van de slalomproef en de start- en remproef.
De z.g. jagermeesterproef (het rijden van een bepaalde afstand, afhankelijk van het diploma waarvoor wordt geschaatst) kan worden gereden op het Silverdome te Zoetermeer en wel op zaterdagochtend van 07.00 uur tot 09.00 uur.

Gewoonlijk wordt het diplomaschaatsen georganiseerd op de jeugdschaatsuren op zaterdagavond. Omdat HVHW niet de enige club is, die wordt gedupeerd door de problemen op De Uithof, is besloten om zondag 14 maart de hele dag te gebruiken voor het rijden van de schaatsproeven. Zo gingen vanochtend om 09.00 uur de schaatsverenigingen van Voorschoten, Vlaardingen en Rotterdam van start.

HVHW was om 12.45 uur aan de beurt. Door de jeugdcommissie van HVHW, aangevuld met Daan van Assen en Timo de Beer, is getracht om iedereen zo goed en zo duidelijk mogelijk te informeren over de gang van zaken. Om half een kregen de begeleiders de laatste aanwijzingen. Na de baanverzorging werden de parkoersen uitgezet (dankzij markeringen, die ’s ochtends op de baan waren gemaakt door leden van DKIJV, was dat een fluitje van een cent).

Om tien voor een gingen de eerste groepen van start. Dankzij de vele vrijwilligers werd alles in goede (ijs)banen geleid en binnen een half uur konden de eerste vijf groepen na afloop hun resultaten inleveren in ruil voor een drankje en een lolly. Vervolgens ging alles zo snel, dat de volgende groepen al om vijf over twee de proeven hadden uitgevoerd.

Ondanks dat er al weken niet meer was geschaatst, waren de resultaten prima. Wat nog belangrijker was: iedereen had het erg naar de zin. Dat kwam vooral door het enthousiasme van zowel deelnemers als begeleiders en ook een beetje door de “beslotenheid” van de tent.

Al met al was deelname aan het diplomaschaatsen hartstikke leuk.

Zaterdag gaan we naar Zoetermeer om het laatste onderdeel van het diplomaschaatsen tot een goed einde te brengen. Dan kunnen na afloop de verdiende diploma’s in ontvangst worden genomen.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

De Jeugdcommissie

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords