Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsAlle nieuws categoriënSuccessen op het Nederlands Pupillentoernooi

Successen op het Nederlands Pupillentoernooi

NPT

Op zaterdag 30 januari 2016 was het zover. Een afvaardiging van HVHW pupillen ging op weg naar ijsbaan Kardinge in Groningen voor het NPT – het Nederlands Pupillentoernooi. Het iSkate NPT is het enige landelijke toernooi tussen de snelste pupillen uit heel Nederland.

Dit toernooi wordt in schaatsend Nederland erkend als het officieus Nederlands Kampioenschap voor pupillen. Het was een hele leuke en gezellige dag, een mooie belevenis.

NPT groepsfotoEr waren vier pupillen van HVHW die zich voor dit toernooi hadden gekwalificeerd, dat waren er nog niet eerder zo veel. Aan de start stonden Paddy Smit (Pup A), Ted Dalrymple (Pup B), Timo Boersema (Pup C) en het enige meisje in dit gezelschap Anna Eijsackers (Pup C). Kees d’Huy was hun coach op deze dag. Tijdens de wedstrijd werd leuk samengewerkt met de rijders en coach van twee andere verenigingen uit ons gewest, Lansingerland (Emma Noz, onze clubgenoot bij shortrack, met coach Peter Brinkers) en Woubrugge (Sam Noordergraaf).

Het was een drukte van belang in de schaatshal Kardinge. Geen wonder, als er 28 rijders in elk van de 6 categorieën meedoen. Na serieus inlopen rond de hal was het voor iedereen tijd om de kleedkamers op te zoeken en in te rijden. Na het inrijden werd het toernooi officieel geopend met een muziek- en dansvoorstelling. De wedstrijd zelf begon met de 500 meters van de pupillen B.

NPT TedVoor HVHW mocht Ted dus als eerste aan de bak. Het was lekker ijs, dus het regende al gauw PRs. Dat gold met 45.06 ook voor Ted, het was de 3e tijd in het klassement. De dames C waren de volgende. Ook Anna reed met 53.25 een dikke seconde van haar PR.NPT Anna

Timo volgde en begon een sterk optreden op dit toernooi met een 500 meter waar je u tegen zegt: 50.83, de 6e tijd! De pupillen A waren als laatste, ook Paddy reed hem in 45.76 goed, ondanks dat hij niet helemaal fit was. Paddy was overigens ook nog jarig, dus hadden we er een lekkere traktatie bij.  

Met de tweede afstand zou het dus spannend gaan worden. Vooral Ted had een goede kans op een podiumplek. De pupillen B moesten als 2e afstand een 700 meter rijden. De pupillen C reden een 300 meter, de pupillen A een 1000 meter. Ted was dus weer als eerste van HVHW aan de beurt. Hij reed in een geweldige rit naar een fantastische tijd van 1.01.82. Gedurende een halve minuut had hij daarmee het toernooirecord op zijn naam staan, maar die werd in de rit direct erna meteen verbroken door een van de concurrenten van Ted. Het was de 2e tijd dus. Anna volgde met een 300 meter tegen Emma Noz. Tsja, ben je ver weg in Groningen, sta je toch weer tegen elkaar in een rit. De meiden maakten er een spannende rit van. Emma won de rit, Anna reed een mooi PR in 33.78.

NPT TimoTimo ging met zijn 300 meter door waar hij in de eerste rit mee begon: ook de 300 was echt top met een tijd van 32.18, weer de 6e tijd.

Paddy was aan de beurt voor de 1000 meter, maar pas nadat mystery guest Stefan Groothuis had geprobeerd zijn eigen baanrecord te verbreken. Dat lukte hem, ondanks de aanmoedigingen van het voltallige publiek, net niet.NPT Paddy 

 Dan maar Paddy aanmoedigen, hij reed in een indrukwekkende rit naar een sterke tijd van 1:33.73.

Nu was het tijd voor het opmaken van de klassementen en de prijsuitreikingen. Terwijl de wedstrijdleiding de uitslag voorbereidde, was er ruimte om even bij te komen, een handtekening te scoren van Stefan Groothuis of, als je het lief vraagt, op de foto te gaan met Erben Wennemars.

NPT WennemarsWe zijn allemaal heel trots op onze clubgenoot Ted, hij wist dus twee afstandsmedailles in de wacht te slepen en werd uit eindelijk 3e in het eindklassement, een bronzen medaille! Ted nogmaals gefeliciteerd. Timo Boersema wist het met zijn geweldige ritten tot een gedeelde vijfde plek te schoppen. Paddy werd 15e, Anna wist een 18e plaats te bereiken. Voor zowel Timo, Paddy als Anna geldt dat ze hoger eindigden dan hoe ze gekwalificeerd waren voor het toernooi. Met de PRs die er ook gereden zijn was het dus een heel succesvol toernooi voor alle vier!NPT medaille

De wedstrijd was laat afgelopen, dus na de groepsfoto gingen we snel op huis aan. Wel moest er nog wat gegeten worden onderweg, dus spraken met het hele cluppie van HVHW, Lansingerland en Woubrugge af bij een restaurant bij Joure waar je gezond en vooral fast kan eten. Een leuke afsluiting van deze mooi dag!

NPT macKlik hier voor de uitslag van het hele toernooi.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords