Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsSchenking Ben v.d. Burg voor topsportontwikkeling

Schenking Ben v.d. Burg voor topsportontwikkeling

Thumbnail imageHVHW heeft 3350 euro gekregen voor de sportieve ontwikkeling van jonge talenten en het verbeteren van de kennis en ervaring van trainers. Het geld komt van de inmiddels opgeheven fanclub van oud-schaatser Ben van der Burg, dat in nauwe samenspraak met Ben heeft gekozen voor deze bestemming. Tijdens de jaarvergadering op 6 juni is de bijdrage officieel aan de club aangeboden door Ben en twee van de leden van zijn fanclub.

Ben van der Burg is naast ex-schaatser ook spreker en columnist. Hij schrijft voor de website www.schaatsen.nl, de actualiteitensite voor schaatsliefhebbers (http://www.schaatsen.nl/paginas/columns/columns-ben-van-der-burg). Drie jaar geleden vertelde Ben op de HVHW-clubdag een aanstekelijk verhaal over passie en motivatie van topsporters, met name de langebaanschaatser. Het verhaal heeft vele leden gemotiveerd en geïnspireerd en het beleidsplan 'van Talent naar Topper' werd gemaakt. Een van de initiatieven was de Topsportgroep onder leiding van diverse trainers.

Multisporten
De bedoeling van de HVHW Topsportgroep is de jeugd zo lang mogelijk te laten multisporten en pas rond het 11e à 12e jaar een keuze voor wedstrijdschaatsen te laten maken. Deze kinderen krijgen bij HVHW de kans om specifieke trainingen te doen, zodat aansluiting bij de gewestelijke selectie van Zuid-Holland mogelijk wordt. 

Dat de formule werkt, is inmiddels bewezen: drie kinderen hebben na een jaar meetrainen de overstap naar het gewest gemaakt. Laura van der Lans uit Poeldijk maakte vorig seizoen de stap. Dominique de Beer uit Den Haag en Dione Voskamp uit De Lier zijn dit jaar bij het gewest ingestroomd. 

Dione Voskamp ontwikkelde zich binnen een jaar als supersprint talentje. Ze pakte op het NK supersprint in Tilburg bij de C-junioren de Nederlandse titel. Ook Steffi Wubben uit Naaldwijk schaatst al langer bij het gewest en pakte op het NK een 2e plek bij de B-junioren. Een aantal kinderen mocht in de regiowedstrijden meedoen of op een NK uitkomen.

Bijdrage
Thumbnail imageOm de ontwikkeling van talent naar topper op een verantwoorde manier te blijven doen, zijn er geld en goed opgeleide mensen nodig. Ben van der Burg en zijn voormalige fanclub willen met de impuls van ruim 3000 euro graag een bijdrage leveren om talentvolle kinderen een kans te geven zich te ontwikkelen naar gewestelijk niveau. 

In samenspraak met Ben is besloten zijn topsportimpuls te besteden aan een aantal faciliteiten. Ongeveer 500 euro gaat naar een videocamera met statief. Die komt primair beschikbaar voor de TSG, maar kan in samenspraak ook worden ingezet voor andere trainingsgroepen. Doel van de inzet van videobeelden is onder meer om rijders al tijdens de training hun verrichtingen te kunnen laten zien.

Daarnaast kunnen de trainers van de TSG de bewegingsanalyses van de TSG-rijders met alle HVHW trainers delen, bijvoorbeeld bij meetings van de langebaan- of jeugdcommissie. Doel is het overdragen van technische kennis en ervaring. Trainers kunnen ook in het hele proces betrokken worden indien ze daarin geïnteresseerd zijn.

Ongeveer 1000 euro wordt ingezet voor lactaatmetingen. Met de resultaten van die metingen kunnen trainers en rijders meer inzicht krijgen in de effecten van de training. Ook hiervan kunnen de resultaten HVHW-breed worden gedeeld.

Trainingsmaterialen
Verder wil de TSG onder meer cornerbelts en speedladders aanschaffen en materialen voor stabiliteits- en krachttraining. Het gaat daarbij om een bedrag van ongeveer 500 euro. Ook voor die materialen geldt dat ze ingezet kunnen worden in de rest van de vereniging en dat de kennis over de training daarmee kan worden gedeeld met andere trainers.

Tot slot is het de bedoeling dat er in de kerstvakantie drie uur ijs wordt gehuurd speciaal voor rijders van de TSG en stagiairs uit de Wedstrijdgroep. Tijdens die uren kan dan worden gewerkt met onder meer techniekanalyses. Ook dan is het de bedoeling dat er HVHW-breed trainers bij worden betrokken.

HVHW staat voor Hardrij Vereniging Den Haag Westland. Met de verdere ontwikkeling van de TSG, geholpen door de impuls van Ben van der Burg en zijn fanclub, wil HVHW die naam nog meer eer aandoen. In de ruim 40 jaar dat HVHW bestaat, heeft de club naast Ben van der Burg meer grote namen voortgebracht. Denk aan Bart Veldkamp, coach Jac Orie en shorttracker Niels Kerstholt. Dus denkt u erover uw kind te laten schaatsen, bezoek eens een loop- of skeelertraining. Dat laatste gebeurt op het parcours van Westland Wil Vooruit op de Wollebrand in Honselersdijk. Meer informatie staat op http://www.hvhw.nl/zomertraining.html

Meer foto's van de ALV  

Foto's rechten vrij door Henri Seelig

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords