Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsUitvaart Samantha - Niemand was te veel

Uitvaart Samantha - Niemand was te veel

Samantha hield van hartjesWe hebben Samantha woensdag 4 juli begraven tijdens een zware, maar mooie bijeenkomst. De familie van Samantha, haar klasgenoten, haar meester, kinderen uit anderen klassen, vrienden, bekenden, buren, ze waren er allemaal bij. Wij van HVHW vormden een zeer ruime, opvallende delegatie. Met een vlucht ballonnen waaraan kaartjes zaten, hebben we haar onze wensen en gedachten achterna gestuurd.

Samantha is woensdag groots geëerd, onder meer met een naar haar vernoemde bokaal.

De aula van de begraafplaats in Naaldwijk was meer dan gevuld, zeg maar overvol. Alle stoelen bezet, mensen in de gangpaden, mensen in de hal, de deuren stonden open, sommige mensen stonden buiten. ’t Was afgeladen, maar niemand was te veel.

Moeilijkste
Silvio Ende, Samantha’s vader, sprak als eerste. “Dit is het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan”, zei hij diep geëmotioneerd. Iedereen had hem op dat moment willen helpen. Niemand had op dat moment in zijn schoenen willen staan. Silvio sleepte iedereen door die eerste, moeilijke speech, want zeker voor de kinderen van Samantha’s school en buurt en ook voor onze jeugdleden was het bijwonen van deze bijeenkomst waarschijnlijk het moeilijkste wat ze ooit hadden gedaan.

Glansrol
Er is woensdag emotioneel, met veel warmte en uitgebreid stilgestaan bij wie Samantha was. Hoe ze was. Hoe ze dat was. Het sneed soms diep door je ziel: klasgenoten, nu bijna brugpiepers, die zo’n leuke meid zo ontzettend missen, net nu ze afscheid nemen van hun basisschool. Net nu een nieuwe school hen wacht, waar haar plek leeg blijft. De musical die klaar was, maar zonder glansrol voor Samantha moest worden opgevoerd.

Schaatsen
Net als Silvio, net als zijn leerlingen, had Samantha’s meester de moed. Hij sprak en brak soms. Hij schetste Samantha als een machtig fijne meid. Haar trainer Michel van Hassel kleurde haar verder in als een juffrouw ooievaar -  “tuut tuut tuut tuut” – een gezellige kwek onder de training, maar die tegelijk kon vlammen en presteren.

Whitney Houston
We hebben geluisterd naar Samantha’s muziek. Een gevoelige Michael Jackson, het ‘I will allways love you’ van Whitney Houston, een nummer waarop Samantha uit haar dak kon gaan en wild op danste. Het was een vrolijke dreundeun waarop veel hoofden heel voorzichtig mee schudden. Het gaf ons even lucht.

True colors
Er ontstond zo een beeld van Samantha, het deed denken aan een nummer van Cindy Lauper, een popgrootheid van ver voor haar tijd, een nummer dat ook groot werd door Phil Collins:

I see your true colors, shining through.
I see your true colors and that’s why I love you
So don’t be afraid, to let them show,
your true colors, true colors
are beautiful, like a rainbow.

Trots
Silvio verwoordde het met ‘wij zijn trots dat wij jouw ouders mochten zijn’. Haar klasgenoten en meester waren intens blij háár klasgenoten, háár meester te hebben mogen zijn. Willem de Vries, oud-voorzitter van de jeugdcommissie, gooide het op haar sportieve kleuren. Eerst keek hij terug op het fatale ongeval en de vragen waarop nooit een antwoord komt. Zijn toon was licht, de bewondering groot.

Bokaal
Namens ons allen was hij trots dat HVHW een jeugdlid als Samantha had. Een meid van soms vallen en altijd doorgaan. Iemand die gerust een traantje liet, maar opkrabbelde, de moed en haar lach hervond en er dan weer stond. Altijd. Die trots, zo maakte Willem bekend, drukt HVHW uit door een Samantha Ende-bokaal in het leven te roepen. “Een bokaal die staat voor plezier, sportiviteit, wilskracht en overwinning van tegenslag. Een bokaal ook, waarmee we jou – Samantha – blijvend willen eren en herinneren.”

Ons haar herinneren, is wat ons verder rest. We hadden graag, heel graag meegemaakt hoe Samantha haar leven als sporter en als persoon verder had ingekleurd.


Condoleanceregister Samantha
Blog Samantha Ende

Eerbetoon wedstrijdgroep

Artikelen
samantha-herdacht-bij-training
eerbetoon-hvhw-begrafenis-samantha
uitvaart-samantha-ende
samantha-herdacht-bij-training
Samantha Ende overleden
update-fietsongeluk-jeugdlid
hvhw-pupil-in-rotterdams-ziekenhuis


banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords