Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsIn Memoriam Hans Künz

In Memoriam Hans Künz

Hans KünzAfgelopen zaterdag bereikte ons het trieste bericht dat in de leeftijd van 67 jaar is overleden oud-HVHW-lid Hans Künz. Hans Künz is zijn schaatscarrière begonnen op de langebaan. Zijn talenten lagen met name op de kortste afstanden. Hij heeft diverse keren deelgenomen aan het NK sprint. Zijn prestaties lagen zeer dicht bij het niveau van de kernploeg sprint. Enig blessureleed maakte een einde aan zijn sprintambities.
Hans ging  marathonschaatsen, met immer zijn onafscheidelijke muts met sterren die hij altijd droeg na het overlijden van zijn moeder. Schaatste in de wedstrijdgroep van de elfsteden van 1985 en 1986 en is op verschillende filmbeelden van '85 te zien. In de rijke natuurijsjaren van die tijd stond hij aan de start van meerdere natuurijs klassiekers. Al wat ouder was Hans vele jaren actief in de traditionele vrijdagavond van Vliet-marathons en Gewestelijke marathons. Met zijn positieve instelling was hij een sportieve vaste waarde in het marathonwereldje.

Velen zullen Hans Künz ook herinneren als directeur van de ijsbaan De Uithof. Onder meer heeft onder zijn leiding de schaatsschool gestalte gekregen.

Vanaf deze plaats wenst HVHW zijn echtgenote en andere nabestaanden heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords