Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsKNSB Clubtour 2012 Den Haag

KNSB Clubtour 2012 Den Haag

KNSB Clubtour 2012De Uithof, 21-11-2012. Over de 60 met name jeugdige deelnemers namen deel aan de KNSB clubtour in Den Haag. De start verliep iets moeizamer dan gewenst. Michel van Hassel had alles in het werk gesteld om de schaatsen, helmen en kniebeschermers snel en geordend uit te delen aan de deelnemers.


Helaas waren de KNSB schaatsen in een file geraakt en kwamen bijna een half uur later binnen dan verwacht. Met man en macht werd er gewerkt om iedereen op tijd op het ijs te krijgen. Met slechts enkele minuten vertraging kon men toch van start. 

David den BraverDe trainers David den Braver, Michel van Hassel, Loïs Kloor en Arnoud Snellink verzorgden de training geholpen door 4 jeugdleden. Er werden 2 groepen gevormd. De trainers legden de diverse oefeningen uit, die de groepen vervolgens in de praktijk mochten brengen. Dit gebeurde om en om zodat het ijs niet te vol was tijdens het rijden. Binnen een paar minuten dirigeert David de eerste groep langs de zwarte doppen, later gevolgd door de groepen van Michel, Loìs en Arnoud. Dat dit niet voor iedereen eenvoudig is blijkt al snel. Gespannen blikken, soms nog wat aarzelende slagen. De bocht bij het shorttracken is toch wel behoorlijk scherp. Maar het moet gezegd worden al snel hadden ze de slag te pakken.

ClubtourTerwijl ouders soms gespannen aan de kant staan genieten de meese kinderen zichtbaar van shorttrack. Het hangen in de bochten en diepzitten op 1 schaats valt in de praktijk niet mee. Logisch dat bij zo'n eerste keer af en toe gevallen wordt. Daar waar nodig ondersteunt de HVHW-jeugd bij het opstaan of het begeleiden van de wat jongere kinderen. Hoewel vallen eigenlijk niet de bedoeling is, wordt er juist in de les even aandacht aan gegeven. ValoefeningThumbnail imageDe een durft zich volledig aan een val over te geven een ander heeft er zichtbaar moeite en gaat voorzichtig naar het ijs. Vooral de allerkleinsten kennen geen angst en vinden het prachtig. Na een uurtje training is het dan toch echt voorbij. De Zamboni wil het ijs voor de ijshockey dweilen en dus tijd om van het ijs te gaan en de kussen op te ruimen. "Nu al afgelopen" is een veel gehoorde kreet. Ja Shorttrack is fun en dan vliegt de tijd voorbij. Het inleveren van de leenschaatsen, helmen en kniebescherming verloopt soepel en binnen "no time" heerst er weer een oase van rust in de ijshockeyhal. Missie geslaagd!

Foto's KNSB Clubtour 21-11-2012 De Uithof

Video´s KNSB Clubtour 2012

Ook interesse om te shorttracken bij HVHW?

Kijk onder "lidmaatmaatschap" voor meer info of stel u vraag aan de ledenadministratie
De jeugdtrainingsuren zijn op ma van 18:20- 19:40 en wo van 18:35-19:35.
Voor slechts 25 euro kan men 4 proeflessen volgen, Wordt men lid dan wordt dit bedrag verrekend met het abonnementsgeld. HVHW-jeugdleden kunnen gratis een aantal proeflessen volgen, neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor jeugd is shorttrack een uitdagende sport vol actie. Het kleine rondje op de overzichtelijke baan is hen op het lijf geschreven. Naast conditie en schaatstechniek komt het bij shorttrack aan op tactiek, behendigheid en acceleratievermogen. Voor de pupillen (7-13jaar) is er op wedstrijdniveau de regiocompetitie en zijn er diverse losse wedstrijden. Op de site treft men diverse wedstrijdverslagen aan. De meeste kinderen kunnen, als zij dat willen, direct deelnemen aan de wedstrijden omdat kinderen van vrijwel elk niveau aanwezig zijn. De sterkste of snelste rijder wint niet altijd de wedstrijd. Vaak komt de slimste of behendigste rijder als eerste over de finish.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords