Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsWarm afscheid van schaatstrainer Frans van Veen

Warm afscheid van schaatstrainer Frans van Veen

Afscheid van Schaatstrainer Frans van VeenSchaatstrainer en actief vrijwilliger Frans van Veen (75) nam zaterdag 3 april ontroerd afscheid van schaatsers en schaatsliefhebbers in een afgeladen clubhuis van de IJsclub Vlietland in Schipluiden. Speeches, cadeaus en veel aanwezigen maakten duidelijk dat de inzet en de betrokkenheid van Van Veen bij de schaatssport breed gewaardeerd werden.  ‘Topsporters staan altijd volop in de schijnwerpers, maar de honderden vrijwilligers die aan de basis staan van de sportprestaties zien de meeste mensen niet’,  zei Gerrit van Kooten, voorzitter van het Gewest Zuid-Holland. Hij dankte hem ervoor met het toekennen van het bijzonder lidmaatschap van verdienste, iets wat in de 135-jarige geschiedenis van het gewest maar vier mensen eerder ten deel viel. 

Van Veen reageerde verrast en ontroerd toen de onderscheiding op zijn revers werd vastgespeld.  Hij heeft dertig jaar lang verschillende groepen schaatsers getraind en ze naar een hoger niveau geholpen. Langebaanschaatsers en marathonrijders uit de hele regio heeft hij met veel enthousiasme onder zijn hoede gehad.

Ook Rob Metkemeijer, voorzitter van de schaatsvereniging Den Haag Westland (HVHW) dankte Van Veen met warme woorden voor zijn inzet: ‘Velen in het verenigingsleven kunnen een voorbeeld aan hem nemen. Als enthousiast en fanatiek trainer is hij voor veel schaatsers belangrijk geweest.’ Hij memoreerde ook zijn staat van dienst als schaatser: Op 50-jarige leeftijd schaatste hij de Elfstedentocht in 7 uur en 42 minuten.

BELANGRIJK WERK ALS VRIJWILLIGER
Frans van VeenVan Veen heeft als vrijwilliger de afgelopen 35 jaar de meest uiteenlopende taken tijdens wedstrijden op de Uithof op zich genomen. Bijvoorbeeld bij de bediening van het rondebord, als jurylid of bij de hartelijke ontvangst van gastrijders. De rasechte Hagenaar heeft voor zijn inzet twee jaar geleden een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij vond het met het klimmen der jaren een goed moment om te stoppen als trainer en vrijwilliger. Het voor hem georganiseerde feestelijke afscheid kwam als een grote verrassing.  ‘ Ik vind het geweldig en had dat niet verwacht!´ reageerde Van Veen,  ´natuurlijk blijf ik de sport èn de Uithof een warm hart toedragen. Als er marathonwedstrijden zijn, ga ik zeker kijken. Alleen dan vanaf de tribune.’

TRAININGSSCHEMA'S BLIJVEN GEBRUIKT
‘Ook de marathonschaatsers van de maandagavondtraining zullen hem ontzettend missen’, meende   Willem Alsemgeest, actief marathonschaatser bij de masters. ‘We blijven in ieder geval de trainingsschema’s van Frans gebruiken.’  De schaatsers van HVHW boden Van Veen een keramiekbord aan met daarop twee schaatsers op natuurijs, speciaal gemaakt door de Middendelflandse kunstenares Tineke van Gils. Het krijgt een mooie plaats in de schaatsverzameling van Van Veen.
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords