Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsVan de Voorzitter

Van de Voorzitter

De Algemene Leden Vergadering op 2 juni 2010.

Rob Metkemeijer, VoorzitterDe technische problemen op de Uithof hebben het laatste deel van het schaatsseizoen danig verstoord. Even zag het ernaar uit dat zelfs ons clubkampioenschap daardoor in het water zou vallen,  maar gelukkig is er in het noorden van het land een ijsbaan, waar men graag bereid was het ijs aan het eind van hun seizoen een paar uurtjes extra te laten liggen, zodat wij daar op onze oorspronkelijke datum terecht konden. Het was een behoorlijk succes, en ondanks een gebrek aan (recente ijs-) training sneuvelden er toch nog heel wat persoonlijke records. Er gingen heel wat stemmen op om van een clubkampioenschap in Heerenveen maar een jaarlijkse traditie te maken, en dan liefst ergens in januari of februari. 

Over de Uithof is de afgelopen tijd heel wat afvergaderd, vooral in gewestelijk verband. Door twee flink lange perioden gesloten te zijn (geen inkomsten publieke uren) en het feit dat de nodige reparaties uitgevoerd moeten worden, bevindt de Uithof zich in financieel moeilijke tijden. In een ander stukje in deze Krabbel gaat onze secretaris inhoudelijk in op de Uithofperikelen.

Op onze eigen Algemene Leden Vergadering die voor 2 juni op de rol staat, zal dit één van de onderwerpen zijn,  maar er is nog veel meer. Het bestuur denkt al het hele jaar (soms) diepzinnig na over HVHW. Uw voorzitter is altijd wat zorgelijk over hoe zaken gaan, en met name hoe HVHW gestructureerd is. Van buiten ziet het er over het algemeen goed uit, maar als je goed kijkt, zitten er hier en daar zwakke plekken in. Waar een grote stap in de goede richting gemaakt is, is de (her)installatie van de Technische Commissie onder leiding van Conrad Alleblas. Daar is al het nodige uitgekomen. Voorbeelden: een aantal nieuwe trainers is inmiddels in opleiding en er staat een klinkend zomertrainingsprogramma.

Andere zaken lopen soms wat minder. Zo is het bijvoorbeeld niet gelukt voldoende “trekkers” te vinden om de clubdag in mei voor te bereiden. Die gaat dus niet door. Geen ramp, maar wel jammer. Op de ledenvergadering gaan we weer proberen een sterke commissie te installeren om dit soort evenementen voor te bereiden.

Eén van de belangrijke onderwerpen op de komende ledenvergadering zal een discussie zijn met als hoofdonderwerp of de organisatie die we nu hebben nog klopt met wat er feitelijk in de vereniging gebeurt: Een verenigingsanalyse. Hoe zitten de diverse secties, de individuele leden, de trainers en andere vrijwilligers in het geheel en , niet onbelangrijk, hoe lopen de geldstromen daarin? Het is de bedoeling om aan de hand van deze analyse conclusies te trekken of een bepaalde vorm van structuurvernieuwing, zowel organisatorisch als financieel, nuttig zou kunnen zijn. Dit naast alle andere belangrijke onderwerpen die op een ledenvergadering aan de orde behoren te komen natuurlijk.

Genoeg reden voor alle leden om daar aanwezig te zijn! Een uitnodiging met de agenda zal rond 20 mei aan iedereen worden verstuurd.

Met sportgroeten.

Rob Metkemeijer,
voorzitter

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords