Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsBuitengewone clubdag

Buitengewone clubdag

Clubdag 2011- een heelijk zonnetjeMet de zon die nog nagloeit in mijn nek (en waarschijnlijk in die van vele ouders met mij) is het goed terugkijken op een buitengewoon geslaagde clubdag. Er was veel gezelligheid op en rond het parcours van De Spartaan in Rijswijk, waar we voor het tweede jaar op rij te gast waren. Hoogtepunt was zonder meer het sportieve gedeelte: een omnium van lopen, fietsen en skeeleren plus  tegelijk het clubkampioenschap skeeleren.

Ruilbeurs
Clubdag 2011, de ruilbeursDe dag begon met de traditionele ruilbeurs, waar iedereen de kans kreeg via een ander lid aan een paar lekkere schaatsen of andere uitrusting te komen. En lukte dat niet, dan hadden de mannen van Ooms in hun stand nog wel ingeruilde of nieuwe schaatsen liggen, terwijl daar ook de HVHW-clubkleding gepast kon worden.

Abonnementen
cludag abonnementenClubdag 2011 - Algemene Leden VergaderingTegelijk was het mogelijk de schaatsabonnementen op te halen. Jawel, je zou het vanwege het zomerse weer bijna vergeten, maar binnen een week staan we weer op het ijs. Ook was er een korte algemene ledenvergadering, onder meer over het gevoerde financieel beleid in het afgelopen verenigingsjaar én geld voor ‘de kwaliteitsimpuls’. Dat laatste houdt in: geld voor onder meer betere trainingen en bijbehorende materialen.

Opening en prijzen
Clubdag opening seizoenAansluitend werden enkele prijzen uitgereikt voor seizoenprestaties van de jaargang 2010-2011. Zo werd op 14 en 16 maart het combiclubkampioenschap verreden. Op de ene dag konden alle langebaners en shorttrackers hun kunnen tonen op het baantje van 111 meter in de ijshockeyhal, op de andere dag was er een krachtmeting op de 400 meter baan. Clubdag 2 oktober - combiclubkampioenenShorttrack wordt steeds meer gezien als een goede aanvulling op het langebaan schaatsen en dat viel ook af te lezen aan het podium van het combiclubkampioenschap. Bij de jongens gingen de prijzen naar Kay Huisman (pupil a), Max van Wijk (pupil b) en Ted Dalrymple (pupil c). Alle drie zijn actief als langebaner én als shorttracker. Bij de meisjes gingen Avalon Aardoom (pupil a), Danique van Lobenstein (pupil b) en Georgie Dalrymple (pupil c) met het combiclubkampioenschap aan de haal. Ook Georgie combineert langebaan en shorttrack.

Hogerop Bokaal
Clubdag - Winnaar Brabander HogeropBokaalVervolgens moest de Brabander Hogerop Bokaal (voor de shorttracker die de meeste progressie boekte in het seizoen) nog worden uitgereikt. Bij elke wedstrijd kunnen punten worden verdiend en er waren vijf kanshebbers. Tijdens de laatste wedstrijden waren de verschillen miniem en ging na elke wedstrijd het klassement op de schop. Kay Huisman kreeg uiteindelijk de grote wisselbokaal, opname in "Hall of Fame" en een gevulde envelop mee naar huis. Georgie en Ted Dalrymple werden tweede en derde en kregen ook een envelop.    

Actieve sport
Toen was het heel hoog tijd voor actieve sport. Het weer dat we als bonus bij deze clubdag kregen was een zegen voor het publiek, maar maakte de strijd op het parcours net een tikje zwaarder. Conrad Alleblas had de teugels stevig in handen en bezorgde de sporters en het publiek dankzij een soepele organisatie, prettig duidelijke instructie en lekker commentaar een zorgeloze middag. Gestart werd met hardlopen: een sprint van 60 meter. Daarna werd en gefietst; hoe hoger de leeftijd, des te meer rondes. Dat gold ook voor het afsluitende onderdeel: het skeeleren, dat slotonderdeel van het omnium was en tegelijk bepaalde wie clubkampioen skeeleren zou worden.

Jongste pupillen
Clubdag 2011Spannend was het vrijwel constant en daardoor voor de deelnemers en het publiek zeer aantrekkelijk om te volgen. Bij de jongste meisjes nam Zita Mousset deel aan het skeeleren.Clubdag 2011 -  Omnium winnaars pupillen Bij de slalomsprint reed ze met een tijd van 28,07 net iets minder snel dan de rapste bij de jongens: Ted Dalrymple (24,49). Maar ze hield Max Jansen (34,61) en haar broer Tycho (36,03) ruim achter zich. Bij het tweede skateonderdeel – een wedstrijd over 200 meter - had Zita de pech dat ze viel. Ted Dalrymple won die strijd voor Tycho en Max. Ted verzekerde zich met deze zege van de winst in het omnium. Bij het fietsen en het hardlopen had hij daarvoor de basis gelegd door net iets sneller te zijn dan concurrent Max.

Meisjespupillen
Clubdag 2011 - Fietsen pupillenBij de pupillen A-C bonden zes meiden de strijd aan voor de winst in het omnium en zeven voor het clubkampioenschap skaten. Het lopen werd gewonnen door Dominique de Beer, voor Samantha Ende, Mirjam Stolze, Demi Exterkate, Georgie Dalrymple en Judith Stolze. Nadat Mirjam Stolze het fietsen won voor Dominique, Judith, Demi en Georgie, kwam het voor de omniumwinst aan op het Clubdag omnium kampioenenkeeleren. Daarbij mengde zich ook Emma Mousset in de strijd. De meiden kregen het voor elkaar om zowel bij de tijdrit over een ronde als de marathon over twee ronden in precies dezelfde volgorde te finishen. Dominique toonde aan absoluut de beste van de dag te zijn bij de pupillenmeiden door beide skeeleronderdelen te winnen. Mirjam zat haar twee keer op de hielen. Derde werd Samantha, vierde Georgie, vijfde Demi, zesde Emma en zevende Judith. Het omniumkampioenschap ging daardoor naar Dominique, voor Mirjam, Demi, Georgie en Judith.    

Jongenspupillen
Clubdag 2011 - fietsenBij de jongens pupillen A-C durfden vijf jongens het aan en het moet gezegd, de verschillen waren soms heel klein. Vooral in de middenmoot wisselden de uitslagen flink. Spannend dus wie uiteindelijk de prijzen zouden wegkapen. Jordy Blokland gaf meteen bij het lopen zijn visitekaartje af. Hij was een halve tot volle seconde sneller dan zijn concurrenten. Ook het onderdeel fietsen won hij, ondanks dat hij na de start zijn schoen maar niet goed vastgeklikt kreeg. Achter hem woedde een hevige en spannende strijd. Max van Wijk was bij het lopen nog tweede geworden voor Clubdag 2011Thomas Jansen (3), Niels d’Huy (4) en Lars van den Berghen (5). Maar bij het fietsen werd hij vierde voor Lars, maar achter Niels (2) en Thomas (3). Het allesbeslissende skeeleren (tijdrit en marathon) was ook hier bepalend voor de einduitslag. En zie: Thomas Jansen raffelde het rondje af in 59,94 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Jordy (2). Bij de marathon waren de rollen omgekeerd. Bij beide onderdelen werd Max derde, Niels vierde en Lars vijfde. Het omnium werd daarmee gewonnen door Jordy, voor Thomas, Max, Niels en Lars. Voor het skeelerkampioenschap gaf de marathon de doorslag en dus ging te titel naar Jordy.

Jongste meisjesjunioren
HVHW Clubdag 2011Bij de meisjesjunioren gingen negen meiden van start: zes jongere en drie oudere. Ze deden niet allemaal aan alle onderdelen van het omnium mee. Bij de jongsten was Danique van Lobenstein de pechvogel. Zij ging bij het hardlopen door haar enkel en was voor de rest van de onderdelen uitgeschakeld. Bij het lopen was Danique zesde geworden. Clubdag 2011De winst ging daar naar Dione Voskamp, die als enige van de zes haar twee sprintjes binnen 9 seconden aflegde. Ze versloeg op dat onderdeel Anouk Tjepkema (2), Claudia Zuiderwijk (3), Avalon Aardoom (4) en Marit Hoogenraad (5). Ook bij hen waren de verschillen klein, maar was na het tweede onderdeel duidelijk dat Dione en Anouk elkaars grootste concurrenten om de eindoverwinning waren. Anouk won het fietsen vlak voor Dione. Marit werd derde, Avalon vierde en Claudia vijfde. Omdat Avalon en Marit niet skeelerden, ging de strijd om de winst in het omnium en het skeelerkampioenschap tussen Dione, Anouk en Claudia. De verschillen in de tijdrit over een ronde waren angstwekkend klein: 0,3 seconde zat er tussen de winnares en de nummer drie.HVHW Clubdag 2011 Anouk won die eerste slag in 59,16, voor Dione (59,31) en Claudia (59, 46). In de marathon over vier ronden - waarin alle junioren tegelijk optraden - reed Claudia met een leeuwenhart. Ze ging mee met de snelle groep van de ouderen, terwijl Dione en Anouk veel rustiger van start gingen. Toen het tempo in de topgroep omhoog ging, moest Claudia lossen. Anouk en Dione kregen haar in het vizier en wisten haar vlak voor de finish te verschalken. Anouk won de onderlinge strijd met Dione. Ze verzekerde zich daarmee met het clubkampioenschap skeeleren en de winst in het omnium.   

Oudere meiden   
HVHW Clubdag 2011De drie oudere meiden bij de junioren waren Quincey Ruis,  Eva van den Born en Eva Riemersma, Omdat Quincey niet deelnam aan het fietsen, konden alleen de beide Eva’s aanspraak maken op de omniumtitel. Quincey deed wel mee aan het hardlopen en werd daar met een totaaltijd van 17,44 over twee sprints derde. Met 17,21 was Eva Riemersma iets sneller geweest. Dat was net niet voldoende om Eva van den Born (16,96) van de winst te houden. Clubdag 2011Het fietsen kende dezelfde uitslag, waardoor Eva Riemersma het omnium niet meer kon winnen, maar het skeelerclubkampioenschap nog wel. Quincey was hier wel van de partij en legde in de tijdrit in 58,34 beslag op de tweede plaats, voor Eva van den Born (59,13). Eva Riemersma dook daar ruim 8 seconden onder met 50,43. Ook in de marathon wist ze even later Eva van den Born (2) en Quincey (3) achter zich te houden, waardoor het clubkampioenschap voor haar was.

Jonge jongens
HVHW Clubdag 2011De jonge jongensjunioren vormden een trio: Jay Overvliet (bijna 16), Teun Schouten (net 15) en Kay Huisman (net 14). Ze vlogen er volle bak in. Bij het hardlopen won Jay. In zijn twee sprints was hij in totaal een halve seconde sneller dan Teun en een kleine twee seconden rapper dan Kay. Bij het fietsen (in een veld met de grotere junioren en de senioren), ging Jay mee met de snelle groep en hij stelde daarmee de omniumwinst zeker. Kay en Teun reden daar samen achter. Teun met Clubdag 2011eer pure kracht, maar op zijn moutainbike, Kay op zijn racefiets, maar kleiner en met dunnere benen. De eindsprint van Kay was Teun te machtig. Maar Teun wist dat er nog goud te verdienen was via het slotonderdeel van het omnium dat tegelijk het skeelerkampioenschap was. In de tijdrit versloeg hij Jay met bijna twee seconden en Kay met ruim zeven seconden. Ook in de marathon was hij sterker dan Jay, waardoor Teun skeelerkampioen werd, Jay het omnium won voor Teun (zilver) en Kay (brons). Je hoorde Kay niet klagen want hij had in het grote marathonveld zijn beide vrouwelijke leeftijdgenoten op taktiek en snelheid verslagen.

Grote mannen
HVHW Clubdag 2-10-2011Bij de grote mannen ten slotte waren de verschillen immens. Maar dat drukte de pret op het parcours en zeker aan de kant totaal niet. De inzet was geweldig en er viel ook sportief heel veel te genieten. Smaakmaker was turbo Thijs Smets. Hij is niet alleen een groot skeeleraar, maar ook een geweldige hardloper. Prachtig om te zien hoe rap hij 60 meter afraffelt: gemiddeld 7,2 seconde. Daarmee was hij 0,5 en 0,7 seconde sneller dan de toch ook niet lauw lopende Jesper Voorendt. HVHW Clubdag 2011Hidde Schouten werd daar derde, voor Leendert Zandbergen, Erik Nijland en Jordi de Vreede. Vervolgens werd het spannend, want Jesper drukte zijn voorwiel bij het fietsen voor dat van Thijs over de streep. Hidde legde het af tegen Erik, maar bleef Jordi nog wel voor. Bij het skeeleren was er maar een vraag: wie wordt tweede? Thijs gaf twee keer een demonstratie technisch mooi en krachtig rijden. HVHW Clubdag 2011Een genot om te zien. Hij won dus zowel de tijdrit (44,29) als de marathon en daarmee het clubkampioenschap. Maar daarachter, daar was er echte strijd. Hidde revancheerde zich voor zijn derde en vierde plaatsen bij het lopen en het fietsen. Op beide onderdelen werd hij tweede, voor Jesper (twee keer derde) en Jordi (twee keer vierde). De strijd om de 5e en 6e plek viel uit in het voordeel van Erik Nijland. De titel bij het omnium ging (uiteraard) ook naar Thijs, voor Jesper, Hidde, Erik en Jordi.

Prijzen
Clubdag 2011In het heerlijke namiddagzonnetje werden als besluit van deze fraaie en sportieve dag de prijzen uitgereikt voor het omnium, het skeeleren, de loterij en de fotowedstrijd.Sponsor Oomssport zort voor de prijzen Kay Huisman won met zijn foto van low walks op een van de leeuwen op Trafalgar Square in Londen. In de loterij kon een sporttas, salopet en een paar klapschaatsen, allen gesponsord door Oomsport,  gewonnen worden. Jolanda Voskamp wist ruim 150 loten af te zetten. De klapschaatsen werden gewonnen door Thomas Jansen.

Volgend jaar meer
Een mooie dag was ten einde. Is er dan niets meer te wensen? Natuurlijk wel. Veel meer pupillen, junioren, senioren en misschien – als dat mag – ook ouders zouden actief deel moeten nemen aan de clubdag. In elk geval zouden ze moeten komen. Voor het tweede jaar op rij was het namelijk zó leuk, sportief en gezellig, dat mensen die niet zijn geweest zichzelf echt tekort hebben gedaan. Het was een volwaardig slot van vijf maanden zomertraining en een prima start van het nieuwe ijsseizoen.   

Uitslagen HVHW Clubdag 2011
Foto's HVHW Clubdag

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords